www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Romanlardan kasaba tepkisi

 Romanlardan kasaba tepkisi

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ´ın İnegöl´e ´Kasaba´ demesine tepki gösterdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ´ın İnegöl´e ´Kasaba´ demesinin ardından ilçemizde tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Hasan Ahmet Lekesizyiğit, "Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ´ın yaptığı açıklamaları bizlerde sosyal medya ve haber kanallarında izledik. Bursa´da konu İnegöl olunca, birileri kendi alamayarak ´Kasaba´ diyor. Üretimi ve insan yoğunluğu ile bir çok ili ve ilçeyi geride bırakan memleketimizin bu kadar küçümseyici bir üslup ile ağza alınması, biz İnegöllüleri derinden üzmüştür. Seçim zamanında CHP Bursa yetkilileri ilçemizi hangi yüzle ziyaret edecek? Birileri çıkıp bu konuda neden özür dilemiyor?" dedi.

"İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği olarak, yapılan bu açıklamanın çok yersiz olduğunu düşünüyoruz" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Lekesizyiğit, "Önümüzde malumunuz yerel seçimler var. Siyasilerin kendi hizmetlerini anlatarak seçime gideceği zaman çok yakın iken, bir siyasi parti temsilcisinin bir çok ilden büyük olan ilçemizi küçük düşürücü sözlerle itham etmesi, bu siyasi partiye verilecek olan oy oranını düşürmez mi? Bu siyasi parti temsilcilerinin, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ´ın konuşmasına neden tepki göstermiyor?" şeklinde konuştu.

Lekesizyiğit, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: "Biz ilçemizi her zaman bir ilçenin çok üzerinde görürken, birilerinin memleketimizi küçümseyici tavırlara girmesini asla kabul etmiyor, İnegöl´ümüz ile gurur duymaya devam ediyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın arkasında olduğumuzu ifade ediyoruz"

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00