www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Saadet Partisi Milletvekili Adayı Salih Berber;1996’DAKİ GÜZELLİKLERİ YİNE YAŞAYABİLİRİZ

Saadet Partisi Milletvekili Adayı Salih Berber;1996’DAKİ GÜZELLİKLERİ YİNE YAŞAYABİLİRİZ

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı seçim çalışmalarını Tahtaköprü Beldesinde sürdürdü. Tahtaköprü’de seçmenle buluşan SP milletvekili adayı Salih Berber, “Şuanda Yunanistan`ın kiliseleri, Türkiye`de ki bankaları satın almış durumda. Bankalar

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı geçtiğimiz akşam milletvekili adayları Salih Berber, Necmettin Çamlıdere ve Ertan Sütçü ile birlikte Tahta Köprü Beldesine çıkarma yaptı. Uzun araç konvoyu ile Beldeye giden Saadet Partililer, belde içerisinde bir süre turladı. Vatandaşlarla bir araya gelen Saadet Parti’liler seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek, 12 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde destek istediler.

Ziyarette konuşma yapan milletvekili adayı Salih Berber, 10 sene önce görülmeyen bazı huzur bozucu olayların köylerde ve beldelerde görülmeye başladığını belirterek, “Ben hukukçuyum, adliye teşkilatının içindeyim. Boşanma oranları ilçemizde artış gösteriyorsa, sıkıntılar var demektir. Şuanda mazot 3,5 lira, bununla çiftçilik yapmaya kalkan kardeşimiz zorlanıyor. Maalesef bu mazotun 1,5 lirası maliyettir. Gerisi ise vergidir. Faizden dolayı bu sıkıntıyı yaşıyoruz. 2002 yılında 1 kilo armudu 1 liraya satarken, 2010 yılında 70 kuruşa sattık. 2002 yılına göre armudun fiyatı düştü. Ama 2002 yılında 80 kuruşa aldığımız mazot şuan da 3,5 lira olmuş. Şuan suyun bir litre fiyatı 1 lira, 1 litre sütün fiyatı ise 62 kuruştur. Maalesef şu Avrupa Birliği, Amerika, yani bozulmuş Yahudilik, Hıristiyanlık üzerine bina edilmiş batı düzeni ve onların kurduğu kuruluşlar iyi reçeteler sunmuyor. İyi yol göstermiyor. Bu batıya uyanlarda, ülkenin gemisini Avrupa Birliğine, İMF’ ye, Dünya Bankasına çevirenlerde, iyi niyetli olsalar da maalesef ülkemize de, kendilerine de iyilik yapmıyorlar yani anayola girip ters istikamete gitmek gibi bir şey” dedi. 

Hocam Geldi O Zaman Faize Giden Paranın Yönü Vatandaşa Çevirdi

Berber, 1996 yılında rahmetli Milli Görüş lideri Erbakan’ın faiz sisteminin yerine havuz sistemini kurduğunu ifade ederek, “Şuanda Türkiye`de, Yunanistan`ın kiliseleri, bankaları satın almış durumda. Bankalar aracılığıyla vatandaşın toprağına ipotek koyuyor. Hocam geldi o zaman faize giden paranın yönü vatandaşa çevirdi. Çiftçi o zaman kazancını katladı. Memur, işçi ve esnafın yüzü güldü. Çünkü paranın musluğu faize giden bankaya, Avrupa’ya ve Amerika’ya değil, vatandaşa çevrildi. Bu güzelliği yine yaşayabiliriz. İnegöl`de vatandaş diyor ki, o 11 ayda aldığım arabaları, yaptığım daireleri 10 senedir sattım sattım bitme noktasına geldi” dedi.

90 Yıl Önce Denize Döktüğümüz Hıristiyan ve Yahudi’nin Reçetesi Reçete Değil

1970 yılında rahmetli Erbakan tarafından Türkiye’nin dört bir yanına 200 adet fabrikanın yapıldığından da söz eden Berber, “O fabrikalar şuan maalesef birer birer satılıyor. Yazık oluyor. Şuan da AK Partinin gazetelere verdiği ilanda diyor ki, özelleştirmede rekor kırdık, onlar 1986 ile 2002 arası 16 yılda 8 milyar dolarlık özelleştirme yapmışken, biz geldik 2002-2011 yılları arasında 34 milyar dolarlık özelleştirme yaptık, rekor kırdık diyorlar. Ben şimdi soruyorum 34 milyar dolarlık özelleştirme yaptınız. 2011 yılında ödeyeceğiniz faiz miktarı ne kadar? 47.5 milyar dolar yani başa baş 8 sene bu kadar sattılar ya bunun karşılılığında sadece 1 yıllık faizi karşılamış. Havuz sistemi yok devlet kendi parasına para veriyor. Ondan dolayı çiftçi sıkıntıda ve halen asgari maaş 630 TL.  90 yıl önce denize döktüğümüz Hıristiyan ve Yahudi’nin reçetesi reçete değil” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19