www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Satın Alma, Sahiplen?

?Satın Alma, Sahiplen?

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi sorumlu Veteriner Hekimi Musa Subaşı, İnegöl´de Pisi Bahçe´ye ve sahipsiz hayvanlara büyük ilgi olduğunu belirterek, ?Satın alma, sahiplen? mesajı verdi.

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi sorumlu Veteriner Hekimi Musa Subaşı, sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlara yönelik yapılan işlemlerle ilgili konuştu.

ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILANMALI

Konu ile ilgili konuşan Veteriner Hekim Musa Subaşı, ?2015 yılında Kültürpark içinde açılışını yaptığımız Pisi Bahçe gün geçtikçe değerini artırmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız ve özellikle çocuklarımız tarafından sahiplenilen Pisi Bahçemiz, sokak kedileri için örnek olacak düzeyde. Sadece barınma değil onlar için yaşam alanı oluşturmaya çalıştık. Kedilerimizin günlük bakım ve ihtiyaçları, bize destek veren gönüllü hayvanseverler tarafından yapılmaktadır. Hayvan sevgisini aşılamak isteyen okullar, öğrencilere Pisi Bahçeyi gezdiriyor ve hayvanlarla vakit geçirmelerini sağlıyorlar. Buradan aynı zamanda hayvan da sahiplenilebiliyor. Barınağımızdan ve Pisi Bahçemizden sahiplenilen hayvanlar, gerekli bakım, tedavi ve aşıları yapıldıktan sonra sahiplenilen kişiye teslim ediliyorlar. Yakında hizmete açılacak olan yeni hayvan bakım evimizde sadece kedilerin tedavi edileceği kedi hastanemiz ve sağlıklı kedilerin kalabilecekleri 2. bir Pisi Bahçe olarak tabir ettiğimiz yeni bir yaşam alanı yapıyoruz. Yakında orası da hizmete açılacak. Birçok okulumuz hayvan sevgisiyle alakalı bilinçlendi. Birçok okul hem barınağımızı hem de Pisi Bahçeyi ziyaret ederek çocukların hayvanlarla birebir iletişim halinde olmalarını sağlıyorlar. Bu çok önemli bir durum. Ufak çocukların sokak hayvanlarıyla alakalı eğitimleri, onların ilerleyen yaşlarda sokak hayvanlarına olan bakışlarını olumlu yönde etkiler. Ufak çocuklarda bu eğitim verilmeli. Bu konuda barınağımız haftaiçi mesai saatlerinde, haftasonu ise 4´e kadar ziyaret edilebilir. Okullarımızı, hayvanseverlerimizi, vatandaşlarımızı, tüm ilçe halkımızı ziyarete bekliyoruz. Sokak köpekleri artık İnegöl´de emin ellerde. Bu anlamda sadece İnegöl´de değil Bursa Büyükşehir Belediyesi´nden de ortopedik tedaviye ihtiyacı olan hayvanlar barınağımızda tedavi ediliyor. Bu bizim için çok güzel bir şey. Amacımız sadece İnegöl değil. Tedaviye ihtiyacı olan tüm hayvanlara açığız, ilçe farkı da gözetmiyoruz. Ortak çalışmalar yapıyoruz.Yakında hizmete girecek olan Sokak Hayvanları Bakım Evimiz her türlü manada hastanesi, localar, bakımıyla dört dörtlük planlanıyor. Sokak hayvanları yeni bakım evimizin hizmete girmesiyle daha üst düzey hizmet alacaklar. Buradan vatandaşlarımıza ?satın alma, sahiplen´ diyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00