Hizmet İçin Geliyoruz

 Hizmet İçin Geliyoruz

Seçim çalışmalarına İnegöl´de devam eden CHP Bursa Milletvekili adayı Erkan Dönmez, İnegöl Manav, Yörük, Muhacir Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Derneğini ziyaret etti.

CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte seçim çalışmaları kapsamında önceki akşam İnegöl Manav, Yörük, Muhacir Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Derneğini ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili adayı Erkan Dönmez´i, dernek başkanı Erdoğan Kızmaz, yönetim kurulu ve dernek üyeleri karşıladı.

 

BAŞARI TEMENNİSİ

Ziyaretten dolayı teşekkür eden dernek başkanı Erdoğan Kızmaz, ?Bildiğiniz gibi ülkemizde 24 Haziran 2018 Pazar günü bir seçim var. Bizim temennimiz önce ülkemizdeki seçimin, ülkemizin birliği, beraberliği adına, gelecek nesillere daha güzel bir gelecek adına inşallah hayırlı bir şekilde gerçekleşmesi ve kim kazanırsa kazansın ülkemize güzel hizmetler sunması ve ülkemize ileriye taşıması temennisinde bulunuyoruz. Bütün siyasi partilerimiz derneğimizi ziyaret etti. Kendilerine de söyledik; herkese başarılar diliyoruz. Bu akşamda seçim öncesinde son olarak ziyaret eden parti CHP oldu. Ben CHP´ye başarılar diliyorum. İnşallah seçilirler ve İnegöl´ümüze en güzel şekilde hizmeti getirirler. Bizde kendisine İnegöl´ün problemlerini, dertlerini daha kolayca aktarma şansı inşallah buluruz? dedi.

 

HERKESE HİZMET DİYE YOLA ÇIKIP TEK BAŞINA İKTİDAR ALMAK İSTEDİLER

Seçimin demokratik bir yarış olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, ?Bu demokratik bir yarıştır. Ben yıllardır CHP İlçe Başkanlığı yapmış, rahmetle anıyorum Nihat Korkmaz´la çalışmış, bu İnegöl´ün her kesime, hiç kimseyi ayırmadan, ne DYP´li, ne ANAP´lı dedik kimseyi ayırmadan eşit mesafede hizmet ettik. Bu doğrultuda bana bu görevi tekrar verdiler. Bizler yerel seçimlere hazırlanırken, Sayın Erkan Dönmez´i İnegöl Belediye Başkanı adayı olarak hazırlarken, karşımıza erken seçim geldi. Bütün siyasi partiler hizmet etme adına yola çıkarlar. Tek başına iktidarı almak isterler. Şuanda mevcut iktidar, tek başına iktidardı. Bir de yanına takviye de geldi. Ona rağmen herhalde bir sıkıntı var ki, bir erken seçimi gündeme getirdiler. Biz yerel yönetimlere de hazırdık, genel seçimlere de hazırız. Şuanda CHP, mümkün mertebe atamayla değil, genel başkanın emriyle değil, ya üyelerle, ya da delegelerle ön seçim yapılırdı. Maalesef erken seçim olduğu için, yetiştiremediğimizden dolayı bildiğiniz gibi Genel Merkezin onayıyla adayların seçim yetkisini bize verdiler. 17 ilçe başkanı ve il yönetimi olarak birlikte bir karar aldık. Bölge adaylarını belirledik ve genel merkez de bizleri kırmadı. Şuan da Erkan Dönmez kardeşiniz, sizin içinizden çıkan, iki dönem Kurşunlu Belediye başkanlığına imza atan, çok genç olmasına rağmen yaptığı hizmetlerle girdiği seçimlerde oyunu arttırdı. Şuan milletvekili adayı olarak karşınızda? şeklinde konuştu.

 

CHP HİÇBİR ZAMAN DİNE KARŞI OLMAMIŞTIR

?Beni üzen ve yaralayan bir olay var´ diyen Demir, ?Ben bir CHP´li olarak, MHP ve AK Partilinin elini sıkmak benim için bir onurdur, şereftir. Bu ülkeyi beraber yönetiyoruz. Kimseyi dışlayamayız. Ama bazı kişiler elimizi tutmaya imtina ediyorlar. Üzülüyorum. Biz hep birlikte bu memleketi yöneteceğiz. CHP hiçbir zaman kavga etmek istememiştir. Her zaman birlik ve beraberliği savunmuştur. Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın yaptığı konuşmayı asla kabul etmiyoruz. CHP´yi Kuran Kurslarını kapatan, Kuran okutmaya karşı olduğuna dair cümleler kullandı. Bir Belediye Başkanının bu şekilde konuşmasını kabul etmem mümkün değil. CHP hiçbir zaman dine karşı olmamıştır. İsmet İnönü, Ankara´da ki en büyük camiyi yapıp da, halkın hizmetine sunan bir liderdir. Şimdi bunlar bizi kırıyor, parçalıyor, ayrıştırıyor. Böyle bir şeyin olmasını asla istemiyorum. Biz birlikten yanayız. Birlikte İnegöl´ü yönetmekten yanayız? diye konuştu.

 

AMACIMIZ ÜLKEYE HİZMET

İnegöl´de bir eksikliğin olduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili adayı Erkan Dönmez, ?İnegöl´de manavların istediği yere gelemeyişinin bir özlemi var. Hani diyorlar ya sıla özlemi. Gerçekten de bizde Manav adayın bir yerlere gelmesini istediğimiz, arzu ettiğimiz kadar hiçbir şeyi arzu etmiyoruz. Bölgesel olarak buranın çocuğu olmam ve Manav kökenli bir köyden geliyor olmam, gurbetçi ve çiftçi bir ailenin çocuğu olmam, bölgeyi de çok iyi tanıyan biri olarak bugün karşınıza CHP´den aday olma nasibini ve kısmetini yakaladık. Ben siyasi parti ayrımı yapmam. Benim rozetim sadece seçilene kadardır. Seçildikten sonra benim rozetim çıkar, belediye başkanıysam belediye başkanı rozetimi takarım. Milletvekili seçilirsem, milletvekili rozeti göreceksiniz. Bizim amacımız ülkemize, Bursa´mıza ve İnegöl´ümüze hizmet etmek. Benim kırmızıçizgim bu. Her siyasi partiyi kucaklarsanız, İnegöl´de yaşayan tüm insanları kucaklarsanız, İnegöl´de insanların sorunlarına, dertlerine derman olursanız İnegöllü size sahip çıkıyor. İnegöllü sizi bağrına basıyor? ifadelerini kullandı.

 

ÇINARIN ALTINDA HERKESE YER VAR

Türkiye´nin ciddi sorunları olduğunu belirten Dönmez, ?Ülkede bundan önce yapılmış güzel hizmetlerde var. Ben yapılan bütün hizmetlere Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar kim bu ülkeye bir çivi çaktıysa hepsine Allah razı olsun diyorum. Manavların sembolü olan çınar ağacının altında herkese yer var. Yıllardır kardeşlik içinde yaşayan insanlarız. Bu kardeşliğimizi, bu dostluğumuzu, bu birliğimizi kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Yunus Emre´nin sözü gibi ?Bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz.´ Dolayısıyla biz bölüşen insanlarız, paylaşan insanız. Bakın Suriyelilere kapımızı açtık. Bugün 3-4 milyon kayıtlı Suriyeli var deniliyor. Ama kayıtsızlarla birlikte 7 milyona çıktığı söyleniyor. Belki ülkemizin içinde ciddi sıkıntılar vermekte ama Türk milleti bölgesinde ki bütün insanlara sahip çıkan bir yapıya sahip. Bu bölge de 72 millet insan var. Dolayısıyla bizler herkese sahip çıkmak zorundayız. İnegöllülerin bize gösterdiği teveccühten çok mutluyum. Oda ismi vermeyeceğim ama az önce biz bir odada yine İnegöl´ün kökeninde sahiplendiği bir oda da ben konuşma yaptım. Orada başkan dedi ki, ?İnegöl´ü temsil edebilecek, aradığımız zaman kolay ulaşabileceğimiz, gerektiği zaman bağırıp, kızabileceğimiz, Ankara´da temsilcilik yapabilecek güce sahip bir politikacı olarak biz karar aldık, sana oy vereceğiz. Kardeşim siyasi partin bizi ilgilendirmiyor. Biz İnegöl adına sana sahip çıkacağız´ dediler. Çok duygulandım, gerçek gözlerim doldu. Siyasi partiler gelip, geçici. Siyasi partilerimiz bizi bir yerlere taşır. Siyasi partilerin esas görevi, CHP´nin de, AK Partinin de, MHP´nin de esas görevi ülkeye hizmet etmektir. Ülkede ki insanları mutlu ve huzurlu etmek. Bizde bu amaç doğrultusunda elimizden geleni yapacağız? dedi.

 

İNEGÖL´E GÜÇLÜ SİYASETÇİ LAZIM

İnegöl´ün uzun zamandır ciddi bir siyasetçi çıkaramadığını ifade eden Erkan Dönmez, ?İnegöl´de herkes koltuğunu düşünen bir siyasi anlayışın içine girdi. İnegöl il olurdu. Bir örnek vermek gerekirse, İnegöl´e bir hastane yapıldı. İnegöl´de hastanenin doğru diyen varsa, bana biri desin ki, şehircilik anlamında hastane doğru yerde. Yüz kişiye sorayım, 99 kişi hastanenin yerinin yanlış olduğunu söyler. Yanlış olduğunu hala söylüyorlar. Bodrum katlarından su çıktığını söyleniyor. O gün mevcut belediye başkanı, benim de abim. Ben Alinur başkanla 10 yıl çalıştım. Koltuğunu düşünmeseydi, bütün STK´ları örgütleseydi, gidip çadır kurun ve oraya hastane yaptırmayın deseydi, inanın oraya hastane yapılmazdı. Ama ne var; yanlış anlaşılsın diye söylemiyorum, siz şehri düşünüyorsanız, şehirdeki yaşayan insanları düşünüyorsanız, koltuk düşünceniz olmamalı. Siz toplumu arkanıza alın, hiçbir güç sizin önünüzde duramaz. Toplum arkanızda olduğu zaman sizi hiç kimse yıkamaz. Toplum sizi en iyi yere taşır. Onun için İnegöl´e güçlü siyasetçi lazım. Yumruğunu vuran siyasetçi lazım. Nihat dayı dönemi gibi siyasetçiler lazım. Ben bu anlamda İnegöl´ü sesi olmak adına, İnegöl´ün gücü olmak adına, İnegöl´e iyi hizmetler vereceğime inandığım için sizden destek istemeye geldim. Bir kardeşiniz olarak destek istiyorum. Sonuç itibariyle herkes bir çizgi de yürür. Ama bazen yapılan konuşmalar bizleri üzüyor. MÜSİAD´da yapılan konuşma beni de üzdü. Gittiğimiz yerlerde PKK´yla özdeşleştirmek veyahut Kuran´a karşı çıkan insanlar demek beni çok üzüyor. Beni herkes tanır. Benim ne kadar muhafazakar bir ailede büyüdüğümüz de bilirler. Bana kimse bu ülkede teröristte diyemez, dinimle ve imanımla ilgili de soru soramaz. Bu konuda ayrıştırmadan yana değilim. Bu konuda birleştirmeden yana olmalıyız. Bu konuda ülkenin yüzde 50´si Cumhur İttifakında, yüzde 50´si de Millet İttifakında. Ama seçim biter, herkes yine kardeştir. Komşumuzla, arkadaşlarımızla yine kol kola gireceğiz, yine aynı sofradan yemek yiyeceğiz. Onun için birlik ve beraberlik adına, dostluk ve kardeşlik adına bu akşam burada olmaktan keyif aldığımı ifade etmek istiyorum? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07