www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞEHİDİN İSMİ İNEGÖL´DE YAŞATILACAK

ŞEHİDİN İSMİ İNEGÖL´DE YAŞATILACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci General Semih Terzi´yi alnından vurarak olayın seyrini değiştiren ve sonrasında şehitedilen Niğdeli Astsubay Ömer Halisdemir´in isminin İnegöl´de bir caddeye verileceğini belirtti.

Konu ile ilgili geçtiğimiz gün milli nöbette konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehidin ailesi ile görüştüğünü ve ilk meclis toplantısında gündeme getirilerek şehidin ismini önemli bir caddeye vermek istediklerini ifade etti.

Önceki gün gazetelerde yer verdiğimiz haberde, İnegöllülerin 15 Temmuz Darbe girişiminin ilk şehidi olan Ömer Halisdemir´in ailesini ve kabrini ziyarette ettiğini duyurulmuştu.Niğde´nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Kasabası´nda ziyaretlerini tamamlayan İnegöllüler, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya geldiler.Şehidin mezarından alınan toprak ve bayrak Alinur Aktaş´a takdim edildi. Daha sonra Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Niğdeli şehitAstsubay Ömer Halisdemir´in ağabeyi ve babası ile telefonda görüştü.

CADDEYE İSMİ VERİLECEK

Gecenin ilerleyen saatlerinde nöbette olan vatandaşlara kürsüden seslenen Aktaş, 15 Temmuz´un ilk şehidi olan Ömer Halisdemir´in ismini önemli bir caddeye vermek istediklerini belirterek, ?Az önce milli iradeyi temsil ederken, darbeci komutanı alnından vuran ve ardından şehitedilen Ömer Halisdemir´in ağabeyi ve babası ile görüştüm. Kendileri çok metanetli... Allah böyle bir yiğit büyüten aileden razı olsun. İlk meclis toplantımızda şehidimiz Ömer Halisdemir´in ismini önemli bir caddeye vermek istiyoruz. İsminin İnegöl´de yaşatılmasını istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız olacak? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51