www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şehit Serdar Ünlüsoy ile şehit Muharrem Karakafa´nın ailelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Terörle mücadele ile yapılan operasyonlar sırasında şehadet mertebesine ulaşan İnegöllü Şehitleri bir kez daha hatırlama ve onları bir kez daha anma adına şehit aileleri ziyaret edildi. Ziyaretlerde duygusal anlar yaşanırken, vatanı için, bayrağı için sahip olduğu değerleri korumak için bir saniye bile düşünmeden canını hiçe sayan, canından çok sevdikleri vatanları için hayatlarını, ailelerini bir kenara bırakarak korkusuzca bir adım öne atılarak bu kutsal yolda ruhunu teslim ederek şehitlik mertebesine ulaşan İnegöllü şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağına vurgu yapıldı.

-------------------------------------------------

Türk Bayrağı Takdim Edildi

İlk ziyaret 1999 yılında Şırnak´ta hain terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan jandarma er Serdar Ünlüsoy´un baba evine yapıldı. Baba Yılmaz ve Anne Melek Ünlüsoy Kaymakam ve Belediye Başkanının ziyaretlerinde dolayı mutlu oldular. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, şehit ailesine Türk bayrağı takdim etti. Ziyaret için İlçe Kaymakamı ve belediye başkanına teşekkür eden Yılmaz Ünlüsoy, bu ziyaretlerin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Anne Melek Ünlüsoy ise gözyaşlarına hakim olamadı. Ailenin, evin hemen girişinde şehit çocuklarının eşyalarını bir dolap içerisine koyduğu da görüldü. 

?Onların gönüllerini almaya geldik?

Ziyaret sırasında konuşan ilçe Kaymakamı Şükrü Görücü "Biz şehit aileleri ve gazilere, engelli ailelerimize, yetim ve öksüzlerimize, hatta geçenlerde yüz yaşını geçmiş ulu çınarlarımıza vefa programları adı altında ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bugün yine bazı şehit ailelerini ziyaret ediyoruz. Bunlar normal ziyaretler, hususi yapılmış bir ziyaret değil. Onların gönüllerini almak, ihtiyaçları varsa öğrenmek istedik" dedi. 

Alt Geçidin Adı Değişiyor

Görücü konuşmasının devamında, ?Geçen şehit binbaşımızın evine uğradık, orada bazen şöyle talepler gelebiliyor. Bazıları çocuğunun isminin bir sokağa bir parka verilmesini istiyor, bu noktada belediyemiz ile birlikte hareket ediyoruz. Mesele bu noktada Mesudiye Alt Geçidine Yavuz Mete´nin isminin verilmesi istendi ailesi tarafından. Daha öncede gündeme geldi. Önümüzdeki toplantıda ismi verilip tabelayı da inşallah dikeceğiz. Biz nerede ihtiyaç sahibi varsa orada olacağız dertlerine çare olacağız.?

Şehit Anne-Babanın İsteği Yerine Geliyor

İkinci ziyaret ise 1993 yılında Erzincan´ın Kemaliye İlçesinde vatanı görevini yaptığı sırada  şehit olan jandarma er Muharrem Karakafa´nın ailesine yapıldı. Baba Hüseyin ve anne Münire Karakafa gözyaşlarına hakim olamadı. Ziyaret sırasında Kaymakam Şükrü Görücü, Şehit Muharrem Karakafa´nın askerlik yaptığı ve şehit olduğu yeri görmek isteyen anne-babanın bu talebini geri çevirmeyerek, şehit anne ve babanın bu isteğini en yakın zamanda yerine getireceklerini ifade etti.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25