www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sınıflar doldu taştı

Sınıflar doldu taştı

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilköğretim haftası da törenlerle kutlandı. İnegöl´de 56 bin öğrenci ilk ders ziliyle birlikte eğitim dönemine başladılar.

İlköğretim haftası kutlamaları törenleri dün sabah 10.00´da Atatürk anıtında gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşı okundu. Törenlere İnegöl İlkokulu bahçesinde devam edildi.

Törenlere İnegöl Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI BİR NESİL

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan Milli eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İlköğretim, öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve üst öğrenime hazırlayan; 6-13 yaşları arasında zorunlu eğitim çağını kapsar ki artık zorunlu eğitimin Lise öğrenimini de kapsadığı bilinmektedir. Başöğretmen Atatürk´ün Türk Milletine hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle İlköğretim Haftası 95 yıldan beri ülkemizde anlamını artırarak kutlanmaktadır. Bu eğitim öğretim yılı; 1. Yarıyılı 17 Eylül 2018 tarihinde başlayacak ve 18 Ocak 2019 tarihinde sona erecektir. 2. Yarıyıl ise 04 Şubat 2019 tarihinde başlayıp 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve tabii olarak öğrencilerimizi; milli, manevi ve insani değerlerimiz ile tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı ve Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, Bakanlığımızın en öncelikli görevleri arasındadır. Çok Kıymetli Öğretmen ve Yönetici Arkadaşlarım; Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan kişiler olması,  yöneticilerin ise öğretim konularında güçlü liderlik gösteren, öğrenci ve öğretmenlerin beklentilerini açıkça ortaya koyan ve bunları öğrencilere ulaştıran, öğretim programlarının başarısı için yeni bir yönetim sistemi geliştiren kişiler olması hedefimizdir. Amacımız sadece bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli, ahlaklı, erdemli, Milli ve Manevi Değerlerine bağlı bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim; Kendinize, ailenize, çevrenize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma ? yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerinizle iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde edersiniz. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür? dedi.

56 BİN ÖĞRENCİ

Ülkemiz, okuyabilmek uğruna kilometrelerce yolu çıplak ayakla yürüyen, 50-60 kişilik sınıflarda bir sırada 3-4 kişi birlikte oturan öğrencilerden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldiğinin altını çizen Bilican, ?Sizler ilçemizde, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış okullarda, yetkin öğretmenlerin elinde eğitim görüyorsunuz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, bu imkânları değerlendirerek çok çalışıp başarılı olmanız, böylece kendinize, ailenize ve milletimize faydalı, ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetişmenizdir. Saygıdeğer Veliler; Hepimizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı ve manevi değerlerine bağlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmaktır. Bu nedenle sürekli okullarınızı, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgileniniz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Çevremizde gençler arasında maalesef kötü alışkanlıklar yaygınlaşmıştır. Bunun için okul ve aile iş birliği içerisinde çocuklarımızı bu tehlikelerden korumalıyız. Allah tüm çocuklarımızı, gençlerimizi ve tüm insanlarımızı her türlü kötülüklerden ve şerlilerin şerrinden korusun. İnegöl Eğitimi Hakkında Bazı Bilgileri Sunmak İstiyorum. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında; 114 Müdürlük altında 145 resmi okul ve kurum ile 45 Özel okul Toplam 190 okul ve kurumumuzda 56 bin civarında örgün eğitim, 7 bin civarında da Açık Öğretim olmak üzere toplamda 63 bin civarında öğrencimiz ile 4000 civarında eğitimci ve eğitim çalışanımızla, eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz. Yeni Açılan Okul Sayısı ise, 3 resmi  (5 Yeni Bina 13 te özel okul olmak üzere Toplam. 16 okuldur. Kurs Merkezleri, Rehabilitasyon Merkezleri ve Yurtların sayısı ise 53 olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğunda toplam 243 kurumumuz mevcuttur. Bu yıl İlçemizdeki öğrencilerimize yaklaşık 500 bin adet kitap dağıtımı yapılmaktadır. Taşıma kapsamına dâhil olan Yerleşim yerlerinden toplam 5 bin 300 öğrencimizi 340 araçla okullarına taşıyacağız ve bu öğrencilerimize aynı zamanda öğlen yemeği vereceğiz. Bu vesileyle 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize, tüm eğitim çalışanlarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım? şeklinde konuştu.

DESTEKLER SÜRECEK

Belediye Başkanı Alper Taban ise, eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, ?Farklı duygular yaşıyoruz. Tatil sona erdi. Beraberinde dersler başlıyor. İnşallah bu heyecan yıl boyunca devam edecek. Kuran-ı kerim de; bilenle bilmeyen hiçbir olur mu, diyor. Bizler hayat boyu eğitimi ülke olarak önemsemek durumundayız. Bana göre en büyük eksikliğimizin bir tanesi de budur. Hükümetimiz bütçeden en büyük payı milli eğitime ayırıyor. Sadece bütçe ayırmak yeterli değil çok daha kaliteli eğitimi ortaya koyabilmemiz lazım. Bir adım önde gideceksek, eğitimden geçiyor. Eğitime aç olmak durumundayız. Belediye olarak okullarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Biz gerçekten iyi bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. İlk günkü heyecanınızın sürekli olmasını arzu ediyorum? diye konuştu.

ÖZGÜVENLİ BİR NESİL

İnegöl Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu da, yeni öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, ?Bu cennet vatanı bize emanet eden başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 2018-2019 eğitim öğretim yılı çok heyecanlı bir şekilde başlıyor. Yeni bir yönetim sisteminde, özgüveni yüksek olan eleştirebilen analitik düşünebilen, aynı zamanda milli ve manevi değerlere sahip olan nesiller yetiştirmek biz yöneticilerin görevleri. Ailelerin de eğitimin içinde olduğu zaman ancak eğitimde başarılı olunabileceği mesajını vermek istiyorum. Geleceğimizi, yeni neslimize teslim edeceğiz? dedi.

Konuşmaların ardından okulun öğrencileri eğitimle ilgili şiirlerini seslendirdiler. Belediye Tiyatro ekibinin mini gösteriminin ardından okulun folklor ekibi gösterileriyle törenlere renk kattı. Gösterilerin ardından protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere başarılar dilediler.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29