www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Soğan ateş pahası

Soğan ateş pahası

İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, hastalık nedeniyle soğanda artış görüldüğünü ve fiyatların arttığını, onun haricindeki ürünlerin fiyatlarının normalde seyrettiğini ifade etti.

Pazardaki son durumla ilgili bilgiler veren İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, ?Kış sezonu başlıyor. Domates normale düştü, fiyatlar 3-4 lirada. Soğanda dalgalanma başladı. Böyle olacağı belliydi, 4-5 lira olmaya başladı. Soğanlara hastalık geldi, depolarda çürüdü. Bir tek soğanda hareketlilik var o da daha yükselecektir. Önümüz kış, mallar depolarda çürüyor. Salatalık, mandalina, portakal fiyatları uygun. Sera ürünleri de başladı. Patlıcan, biberler pazarda bulunuyor. Biberler 4-5 lira ama havalar soğudukça fiyatlar artacaktır. Kırağılar yağmasa da yağmur ve soğuktan dolayı yerli ürünler bitti. Mandalina fiyatları her bütçeye göre mevcut. İyi portakalda sıkıntı olabilir, zamanında Antalya´yı sel vurdu, bazı bölgelerde portakalı dolu vurdu. İyi mal iyi para yapacaktır. Dolu vurulan mallar da piyasaya girecek, onlar harici iyi mallar da yüksek paraya satılacaktır. Mandalinada bolluk var. 1,5 lira ile 4 lira arasında mandalina mevcut. Esas portakal sezonu yılbaşından sonra başlayacak.Vatandaşlarımızı taze sebze ve meyve için pazarlarımıza davet ediyoruz.?

 

KAYIT DIŞI İLE MÜCADELEYE DESTEK İSTİYORUZ

?Pazaryerlerimizdeki kayıt dışı ve kaçak olayları bizi oda olarak rahatsız ediyor. Ne kadar zabıtaya bildirsek de hepsini temizleyemiyoruz. MERPA kapalı pazarımızın işi tamamlandı ama pazar çalışmıyor. Önümüzdeki aybaşından sonra Akhisar´daki pazara geçilecek ama orası da ufak yapılıyor. İnegöl büyüdükçe pazar yerleri küçülmeye başlıyor. İleriye yönelik daha büyük yapılmasını istiyoruz. Açık pazarlar daha güzel? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25