www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ŞÜHEDAYA YOLCULUK BAŞLADI

ŞÜHEDAYA YOLCULUK BAŞLADI

İnegöl Belediyesi`nce organize edilen Çanakkale gezisinde ilk öğrenci kafilesi, Başkan Alinur Aktaş tarafından uğurlandı.

İnegöl Belediyesi her yıl yaptığı kültür gezilerine bu yıl Çanakkale'yle devam ediyor. Bugüne kadar 50 yaş üstü vatandaşların katıldığı gezi programı bu yıl Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olması sebebiyle lise öğrencilerine yönelik olarak düzenleniyor. Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece yarısı ilk kafilenin uğurlandığı gezide Başkan Alinur Aktaş öğrencileri yolcu etti.

BU YIL 4'ÜNCÜSÜ DÜZENLENİYOR

Otobüsün uğurlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi olarak ‘Çanakkale Zaferinin 100. yılında 2015 öğrenci Şüheda ile buluşuyor' sloganıyla öğrencilerimizi Çanakkale'ye götürüyoruz. Belediye olarak son 3 yıldır 50 yaş üstü halkımıza ücretsiz kültür gezileri yapıyoruz. Bugüne kadar Bursa'ya, Çanakkale'ye son olarak da geçtiğimiz yıl Konya'ya geziler düzenlemiştik. Bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştireceğimiz organizasyonda, halkımızın farklı şehirlerle ilgili talepleri vardı. Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olması sebebiyle bu yılki gezi programının gençlerimize yönelik olmasını, İnegöl gençliğinin Çanakkale'ye giderek o atmosferi soluyup, o manevi duyguyu tatmasını istedik” dedi.

1 ASIRDIR BİZE IŞIK TUTUYOR

Aktaş konuşmasının devamında; 'Kopup geldiler her bir yandan Bursa'dan Antep'ten Kastamonu'dan Aydın'dan Kars'tan, yürekleriyle kazandılar, Çanakkale'yi geçilmez yaptılar sonsuza kadar...' mısralarında olduğu gibi biz de İnegöl Belediyesi olarak gençlerimizin o tarih şuurunu hafızalarına kazımaları için Çanakkale Zaferimizin 100. yılında 2015 öğrenci kardeşimizi Çanakkale'ye götürüyoruz. 100 yıl önce Çanakkale'de ecdadımız insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazdı. Çanakkale öyle bir zafer ki bir yandan büyük kayıplar ve derin acılar hatırlatırken diğer yandan tam 1 asırdır bize ışık tutmakta ve motive etmektedir” şeklinde konuştu.

YERİNDE GÖRMELERİNİ İSTEDİK

Çanakkale ile ilgili özellikle son yıllarda birçok film, belgesel, tiyatro gibi görsel sanatlar ile insanlarımızın ve özellikle de gençlerimizin dikkati çekilmektedir” diyen Aktaş; İnegöl Belediyesi olarak istedik ki birçok filmin, belgeselin yapıldığı ve çok acı hatıraların yaşandığı Çanakkale'yi öğrencilerimiz yerinde görüp incelesinler” diye konuştu.

ÇANAKKALE'DE DERS VE İBRET ALACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR

Konuşmasının sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamına proje verdikleri destek için teşekkür eden Başkan Aktaş; Çanakkale'de ders alacağımız, ibret alacağımız çok şey var. Biz çocuklarımıza Çanakkale'yi, orada yaşanan insanlık dramını ne kadar anlatırsak anlatalım gidip orada gördükleri kadar etkili olmayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple bu yıl Çanakkale Zaferinin 100. yılı olmasını da göz önünde bulundurarak kültür gezilerimizi Çanakkale'ye yapmaya karar verdik. İnşallah evlatlarımız için hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25