SURUÇ ATEŞİ İNEGÖL´E DÜŞTÜ

 SURUÇ ATEŞİ İNEGÖL´E DÜŞTÜ

Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde yaşanan bombalı saldırıda İnegöl´ün Güneykestane Mahallesi´nde dünyaya gelen HDP Bursa parti meclisi üyesi Ferdane Kılıç ve oğlunun da yaşamlarını yitirildiği öğrenildi.

 

Önceki gün Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında bir İnegöllü olduğu tespit edildi.

Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen Kobani´ye yardım eylemi esnasında düzenlenen bombalı saldırı İnegöl´den de can aldı. İddiaya göre; HDP Bursa Milletvekili Adayı olan Metin Kılıç´ın eşi HDP parti meclisi üyesi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan ve kızı Sinem Kılıç da saldırı öncesinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu´nun eylemine destek vermek üzere Suruç´a giderek olay mahallinde gruba katıldılar. Gerçekleştirilen basın açıklaması esnasında yaşanan patlamada HDP parti meclis üyesi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç yaşamlarını yitirirken ailenin kızı Sinem Kılıç ise vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamanın ardından eşinin ölüm haberini alan HDP Bursa Milletvekili Adayı Metin Kılıç, Suruç´a yola çıkarken anne ve oğulun cenazelerinin defnedilmek üzere Bursa´ya getirileceği öğrenildi. Ölen vatandaşlardan Ferdane Kılıç´ın İnegöl´ün Güneykestane Mahallesi´nde doğduğu öğrenildi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24