www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sürücülere Bayram Uyarısı

Sürücülere Bayram Uyarısı

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Kurban Bayramı öncesi sürücülere uyarılarda bulundu.

Yaklaşan Kurban bayramı ile ilgili sürücülere uyarılarda bulunan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, ?Kurban Bayramı yaklaşıyor. 9 günlük bir tatil var. Yola çıkacak olan vatandaşlarımız sıcaklardan sakınsınlar, serin saatlerde seyahat etsinler. Uzun bir bayram tatili var, bu tatil döneminde yollarımız yoğun olacak. Herkes sevdiklerine bir an önce ulaşmak için acele edecek. Acele etmeden, uykularını iyice aldıktan, dinlendikten sonra 1´er saatlik sürüşlerin ardından 5-10 dakika dinlenerek gideceği yola gitsinler. Geç kaldın desinler, geçmiş olsun demesinler. Kurban bayramının tüm İslam âlemine hayırlı olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum. İnşallah herkes kazasız belasız şekilde sevdiklerine kavuşur ve bayram sonrasında da aynı şekilde geri dönerler.?

EN BÜYÜK SEBEPLER HIZ VE UYKUSUZLUK

?Dışarıda olduğu gibi İnegöl´de de drift olayı yaşanıyor. Eskiden daha fazlaydı, son zamanlarda azaldı. Genç şoförlerin kanları kaynıyor. Sonuçta onlar da can taşıyorlar, karşılarındaki insanlar da can taşıyor. Dikkatli olmalarını istiyoruz. Onlar da bizim geleceğimiz, hiç kimsenin burnu kanamasın. Bilmediğimiz yollarda daha dikkatli araç kullanmamız gerekiyor. Gençler araç kullanmada ve trafikte daha tecrübesizler. Daha dikkatli olmaları, daha yavaş olmaları gerekiyor. Kazaların en büyük sebepleri hız ve uykusuzluktur. Gazdan biraz daha ayağımızı çekmeliyiz? dedi.

YÜKSEK SES VE ABARTI EGZOZUN CİDDİ CEZALARI VAR

Otomobil ve motosiklet sürücülerinin abartı egzoz ve yüksek sesli müzikleriyle gürültü kirliliğine yol açtıklarının hatırlatılması üzerine konuşan Korkmaz, ?Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz bununla alakalı ciddi yaptırımlar yapıyorlar. Halkın güvenliğini ve huzurunu kaçıracak her türlü davranış gerekli cezai işlemle karşılaşıyor. Yaşlı var, hasta var, çoluk çocuk var, gecenin ilerleyen saatlerinde yüksek müzik ve egzozla insanları rahatsız ediyorlar. Yarın bizim yaşlarımıza gelecekler, biz ne yaptık demesinler.Kısa süre önce düğün yaptık ve tavuk alma yapmak istemedik, yapmadık diye hiçbir yerimiz eksilmedi, kimse dearkamızdan söz söylemedi. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, gece ilerleyen saatlerde aşırı derecede müzik sesi, gürültü, tavuk alma meseleleri artık bitmeli. İnegöl artık küçük bir yer değil. İnsanlar sabahları işine gidiyorlar, ekmeklerini kazanmak için erken saatlerde yollara düşüyorlar. Gecenin bir yarısı müzik sesleri geliyor, insanlar rahatsız oluyor. Bu konuda daha dikkatli olunması gerekiyor. Biz yapmayınca hiçbir şey eksilmedi, gayet de güzel oldu. Geleneği öldürmeyelim ama en azından belirli bir saatte yapıp bitirelim? şeklinde konuştu.

ŞARJLI BİSİKLETLİLER KURAL TANIMIYOR

Suriyelilerin şarjlı bisikletlerle trafiği tehlikeye düşürdüklerini de hatırlatan Korkmaz, ?İnegöl´de özellikle bize misafir olan Suriyeli kardeşlerimizin 5-6 kişi tek bir elektrikli bisiklete binerek seyahat ettiklerini görüyoruz. Emniyet ekipleri bununla ilgili çalışma yapıyor ama bu hareketler ciddi kazalara sebep oluyor. Defalarca karşılaştık, 5 kişi bir elektrikli bisiklete biniyor. Ters yönden gidiyorlar, kural tanımıyorlar, kazaların çoğunluğu da bu kardeşlerimizden kaynaklanıyorlar. Gerekli ikazlar yapılsın, uyarılarda bulunulsun. Gerekirse ders verip nasıl binileceğini öğretelim. Hiç kimsenin burnu kanamasın? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,49% -0,03
  • EURO

    34,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2435,72% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00