www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Taban cami cemaati ile buluştu

Taban cami cemaati ile buluştu

Belediye Başkanı Alper Taban, bereket sofrası halk günleri etkinliği kapsamında Emir Sultan Cami´nin cemaatiyle bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın 3 yıldır sürdürdüğü ?Bereket Sofrası Halk Günleri? etkinliği, Aktaş´ın ardından İnegöl Belediye Başkanlığına getirilen Alper Taban döneminde de devam ediyor. Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta İnegöl´ün yeni camilerinden biri olan Emir Sultan Caminde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ

Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve bazı yöneticiler ile meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından cami lokalinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban´a iletme fırsatı buldu.

Kahvaltının ardından Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı. Vatandaşla sürekli temas halinde olmak amacıyla Bereket Sofralarının kurulduğunu ifade eden Taban, ?Her Cuma sabahı olduğu gibi bu hafta da Emir Sultan camimizde Bereket Soframızı kuralım ve sizlerle bir araya gelelim istedik. Bir yandan mübarek Cuma gününü eda ederken, namazlarımızı kılarken, bir yandan da sizlerle hemhal olalım istedik? dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ İKİ NASİHATTE BULUNDU

Çok yakın zamanda Belediye Başkanlığı noktasında bir yenilenme söz konusu olduğunu ifade eden Başkan Taban; ?Alinur Aktaş Başkanımız Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İnegöl´de de değerli meclis üyesi arkadaşlarımız bizlerin Belediye Başkanı olması yönünde teveccüh gösterdiler. Bu süre zarfında vatandaşımızın sorun ve problemlerini bir bir halletmeye çalışacağız. Göreve geldiğimde şehirdeki tüm vatandaşlarımızın fikrini alacağız demiştim. Bunu da sizlerle her buluşmamızda kulak vererek gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım görevi teslim ederken 2 nasihatte bulundu. Birincisi; işin çok zor çok çalışman gerekiyor demişti. İkincisi ise halkın arasında olacaksın, halkın fikir ve düşüncelerine önem vereceksin dedi. Hamdolsun biz AK Parti olarak zaten her zaman halkın içinde olan bir partiydik. Bundan sonra da bu çizgimizi geliştirerek devam edeceğiz? diye konuştu.

?VATANDAŞLARIMIZIN FİKİR VE DÜŞÜNCELERİNİ ALMAK İSTİYORUZ?

Vatandaşlarla buluşma anlamında farklı organizasyonların yapıldığını da kaydeden Taban; ?Vatandaşlarımızla farklı ortamlarda bir araya gelmeye gayret gösteriyoruz. Dün muhtarlarımızla buluştuk. Bunun devamında gençlerimizle, vatandaşlarımızla, bu şehirde yaşayan her kim varsa her birinin fikir ve düşüncesini duymak istiyoruz. Göreve geldiğimizde de ortak aklı çalıştıracağız dedik. Evet, benim 3,5 yıllık Belediye Başkan Yardımcılığım döneminde yaptığım analizlerde yapılması gereken işler olduğunu görüyordum. Ama bunun yanında bu şehirde yaşayanların da İnegöl ile ilgili projeleri olabileceğini biliyoruz. Vatandaşlarımızın da fikirlerini, düşüncelerini almak istiyoruz. Bu buluşmalar da bizler için bir fırsat. Burada bu fikrimizi pekiştirmiş oluyoruz? açıklamalarında bulundu.

SORUMLULUĞUMUZUN FAKRINDAYIZ

Alper Taban, İnegöl´de her yöreden vatandaşın yaşadığını da kaydederek şöyle devam etti: ?Bu şehirde işte var, berekette var? Huzur içerisinde, hoşgörü ve esenlik içerisinde yaşıyoruz. İnşallah çok daha güzel hizmetlerle bizler de sizlerin karşısında olmak istiyoruz. Rabbim bizleri mahcup eylemesin. İnşallah aldığımız vazifeyi en güzel şekilde yerinde getirmiş oluruz. Bu en büyük duam. Çünkü Belediye Başkanı olduğunuzda boyunuz uzamıyor. Aksine sorumluluklarınız, yükümlülükleriniz artıyor. Bunun bilincindeyiz. Bizler de bu hissiyatla hareket ederek vatandaşımızın vergilerinden elde edilen bu bütçeleri kendi cebimizdeki parayı harcarken nasıl dikkatli harcıyorsak, aynı o şekilde harcamaya gayret ediyoruz. Bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket ediyoruz.?

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25