www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tarımda Da Yeni Pazarlar Bulmalıyız

Tarımda Da Yeni Pazarlar Bulmalıyız

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, mobilyada olduğu gibi tarımda da bir başarı hikayesi yazmak için yeni pazarlar keşfetmek gerektiğini söyledi.

İnegöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde, Maden Mahallesinde meyve budama kursu düzenlendi.

EĞİTİMİN ARDINDAN SERTİFİKALAR VERİLDİ

Bu yıl 14 kırsal mahallede toplam 700 çiftçiye eğitim verileceği ifade edilirken, eğitimlerle birlikte İnegöl´de tarımsal üretimde verimliliğin artması ve bilinçli tarıma geçişin sağlanması hedefleniyor. Çiftçi Eğitim Seminerleri kapsamında bugün Maden Mahallesinde meyve budama kursu düzenlendi. Teorik eğitimlerin ardından 38 çiftçi, sertifika almaya hak kazandı. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından 10.30´da Maden Mahallesi´nde sertifika töreni gerçekleştirildi. Törene; Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Partili bazı yöneticiler ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren katıldı.

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Belediyesi olarak 2014 yerel seçimlerinden itibaren kırsal mahallelerle de ilgilenmeye başladıklarını hatırlatarak; ?Burada hangi konularda sorun varsa ilgilenmeye çalışıyoruz. Meydanından alt yapısına, yoluna, özellikle de tarımla ilgili çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Kış aylarında da kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın işleri biraz daha az oluyor. Biz de çiftçilerimize yönelik eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Bugün de Maden Mahallemizdeyiz. Meyve budama kursumuzu gerçekleştiriyoruz. Sizlere de katılım sağladığınız için teşekkür ediyoruz? dedi.

AMACIMIZ TERECİYE TERE SATMAK DEĞİL

Çiftçi eğitim seminerlerinin büyük fayda sağladığını belirten Eşref Yiğit; ?Tabi ki sizler meyve budamayı biliyorsunuz. Amacımız tereciye tere satmak değil. Olur ya teknolojide bir yenilik olmuştur veya bilimde yaşanan ilerlemeler sonucu tekniklerin uygulanışında daha verimli bir yöntem bulunmuştur? Burada amacımız bu yenilikleri ve gelişmeleri veya sizlerin atladığı bir husus varsa onları sizlerle buluşturmak istiyoruz. Faydalı olduğuna da yürekten inanıyoruz. Tabi bu çalışmaları yalnız yapmıyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezimiz ve Ziraat Odamız da sağ olsunlar gereken desteği sağlıyor. İlçemizdeki kurum ve kuruluşlarla güzel bir birliktelik sağlayarak halkımıza hizmet etmeye gayret gösteriyoruz? diye konuştu.

POTANSİYELİMİZİN FARKINDA DEĞİLİZ

İnegöl´ün tarım potansiyelinin farkında olunmadığını dile getiren Yiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bu çalışmalarla amacımız, nitelikli tarım ürünü üretilmesini sağlayabilmek. Aynı zamanda bu alanda bir kıvılcımı ateşleyebilmek. İnegöl´ümüz güçlü bir sanayi şehri, turizm şehri, mobilya şehri, çok ünlü bir köftesi var ama bunun yanında İnegöl´ümüzün gerçekten bir tarım potansiyeli de var. Her zaman söylüyorum biz bunun farkında değiliz. Ne kadar tarım alt yapımızın olduğunun farkında değiliz. Amacımız bu farkındalığı sizlere de anlatıp tarım alanında da mobilyadaki gibi bir serüven başlatabilmek.?

YENİ PAZARLAR BULMALIYIZ

?İnegöl Mobilyası bundan 20 yıl önce böyle 160 ülkeye ihracat yapan seviyelerde değildi. Mobilya sektörü son 20 yılda büyük bir atılım yapılarak çok büyük gelişmeler kaydetti. İşte bizim hedefimiz tarımda da bu başarı öyküsünü tekrarlamak. Ama mobilyacılar bunu oturdukları yerden yapmadı. Yeni pazarlar araştırıp o pazarlara ulaşarak, kaliteli ürün üreterek yaptılar. Tarımda da yeni pazarlar keşfetmek, ürünlerimizin kalitesini arttırıp uluslararası düzeyde ürünler yetiştirmeliyiz. Tarıma uğraşan, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın da özel sektörde veya kamuda insanlar nasıl her gün sabah 08.00´da işe gidip akşama kadar çalışıyorsa, aynı şekilde çalışmaları ve gelişmeleri lazım. Bizler de bunun mücadelesini veriyoruz. İnegöl bu hedefe ulaşmak için gereken bereketli topraklara sahip. Bu topraklar boş durmamalı. Tüm arazilerimizi işlemeliyiz. Bunu yaparken de doğru ürünü yetiştirmek ve yüksek verim elde etmek işin püf noktası.?

Konuşmanın ardından sertifikalar çiftçilere takdim edildi. Mahalle meydanında alınan toplu fotoğrafla program sona erdi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9726,62%-0,89
  • DOLAR

    32,40% 0,15
  • EURO

    34,53% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2453,59% 0,63
  • Ç. ALTIN

    4088,16% -0,22