www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

TAŞIYICILAR´DA PORTAKAL KAZANDI

TAŞIYICILAR´DA PORTAKAL KAZANDI

S.S. 39 Nolu İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Olağan Genel Kurulunda 2 liste halinde kıyasıya geçen seçimde başkanlığa Recep Portakal getirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen kongreye Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl Esnaf ve Sanatkâr Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Orhan Tanhan, bazı siyasi parti temsilcileri ile kooperatif üyeleri katıldı.

YÖNETİMİN ÜYE SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ

Divan heyetinin seçilmesiyle başlayan genel kurulda, denetim ve faaliyet raporları okunup ayrı ayrı ibra edildi. Mevcut yönetiminde üyelerin oy birliğiyle ibra edilmesinin ardından gündem maddeleri arasında yer alan bin 750 metrekare olan arsanın alınması konusunda yönetime yetki verildi.  Yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin hizmet süreleri ile sayıları üyelerin oyuna sunuldu. Yapılan görüşmelerin ardından gerçekleştirilen oylama sonucunda, yönetim kurulu üye sayısının 9´dan 5´e düşürülmesine, 2 olan denetleme kurulu üyelerinin aynı kalmasına ve görev sürelerinin 1 yıl olması oy çokluğuyla kabul edildi.

NAMUS SÖZÜ VERİYORUM

Seçim öncesinde söz adaylardan ilk konuşan Recep Portakal, ?Bu zamana kadar bu Kooperatifte başkanlık yapmış, hizmet etmiş ve yol göstermiş bütün büyüklerime teşekkür ediyorum. Ben de kooperatifin en eski üyesiyim. Bu kooperatif buralara öyle göründüğü gibi kolay gelmedi. Büyüklerimden almış olduğum terbiyeyle bugün sizlere hizmet etmeye talip oldum. Neden talip oldum? Bir aya kadar adaylık düşüncem yoktu. Bunu mevcut yönetimde biliyordu. Kendilerine söylemiştim. Beni adaylık için zorladıklarını biliyorlar. Ben de Yusuf abimden toplantı bekliyordum. En azından benim de gönlümün alınmasını istiyordum. Çıktım aday oldum. 2012 yılındaki seçimi hatalarımızdan dolayı kaybettik. Seçimi kaybettikten sonra müfettişler geldi, 24 gün evraklarımızı didik didik incelediler ve bizi akladılar. Ben de sizlerle beraber aynı şekilde yola devam ettim. Hatalarımdan dolayı 5 yıl ceza aldım. Ben bu cezayı hapiste değil, çalışarak ödedim. Şimdi geçmişten ders çıkardım. Bir daha bu hataların olmaması için sizlere namus sözü veriyorum. Benim kooperatifte emeğim var. Bu kooperatif için taş üstüne taş koyan herkesten Allah´tan razı olsun. Mevcut yönetimde kooperatife mutlaka bir şeyler yapmıştır. Arsa alındı, arabalar satıldı. Aidatlar yüzde 100 artmıştır. 250 lira katkı payı toplanmıştır. Önce bu cesareti kendimde buldum, sonra sizlere güvendim böyle yola çıktım. Kongreler adaylarla süslenmeli ve seçimin kazanı kaybedeni olmamalıdır. Kooperatifin menfaatleri hep ön planda tutulmalı. Ortakların para kazanması çok önemli. Ezmeyeceğim, ezdirmeyeceğim. Asla ayrımcılık yapmayacağım. Hizmet bizden, destek sizden. Adaletin olduğu yerde kavganın yeri yoktur? dedi.

ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen mevcut Başkan Yusuf Ziya Özbek ise, ?Bu kürsüde, adaleti sağlayacağımızın, adil davranacağımızın ve herkesin hakkını savunacağımızın sözünü vermiştik ve sözümüzün arkasında olduğumuzu bu zamana kadar geçen süre de arkasında da durduk. Anlımız ak, başımız dik sizin karşınızdayız. Şahsım ve yönetim kurulumum da bulunan tüm yöneticilerim kooperatifimizin hak ve hukukunu korumuş olup, tüm üyelerime iş verme anlamında herkese eşit davranarak, yaptığımız ve yapacağımız çalışmalara aynı heyecanla devam ettik ve edeceğiz. Değerli ortaklarımız kooperatifimize yer kazandırmak amacıyla hemen dibimizde bulunan bin 750 metre kare olan arsayı çeşitli pazarlıklar yaparak almak üzereyiz. Bu genel kurulda gündemimizde de bulunmaktadır. Genel kurulumuzda bu yeri almayla ilgili onay çıkarsa yani bu arsayı alın derseniz, bu arsayı kooperatifimizin bünyesine dâhil edeceğiz. Gelelim asıl meseleye? Değerli üyeler, başkanlık için aday olan arkadaşlar 7 yıl bu kurum da yöneticilik yaptılar. O yılları bir değerlendirelim, bir hatırlayalım; 7 yıl içinde alacaklarını tahsil edememiş, neredeyse mazot alamayacak hale gelmiş. Borçlarını gününde ödeyememiş. Taşıyıcılar Kooperatifini böyle bir yönetimden, ben ve yöneticilerim görevi devraldık. Şimdi biz göreve başladığımız yılları bir değerlendirelim; kooperatifimizin bütün borçlarını bitirdik. Yatırımlarını yapmaya başladık. 2000 metre kare olan arsayı satın aldık. Petrol istasyonunu kurduk. Bütün olan problemlerimizi aşmış bulunmaktayız. Hiç bir yere, hiçbir kuruma borcumuz yoktur. Bunları başarmış, yapmış bir yönetimle karşınızdayız. Sizlerden tekrar bize güvenmenizi, destek vermenizi bekliyoruz. Şerefimle söylüyorum, bu kuruma 1 lira zarar vermedim. Kurumun yükselmesi için elimden ne geliyorsa onu yaptım. Çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Ne yaptıysam sizin yaptım. Kendi işimi hiç düşünmedim. Benim de araçlarım var. 5 yıldır daha buraya sıra asmadım. Tekrardan kongremizin öncelikle İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifine ve nakliye sektörüne hayırlı olmasını diliyor, tüm üyelerimize teşekkür ediyorum? diye konuştu.

RECEP PORTAKAL SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Kapalı oy usulüyle yapılan seçim sonucunda 313 oyun 172´sini alan Recep Portakal Başkanlığa seçildi. Mevcut başkan Yusuf Ziya Özbek ise, 141 oy aldı. Recep Portakal başkanlığındaki yönetim kurulu asil üyeliklerine Niyazi Cengiz, Hayrettin Baykoz, Rahmetullah Ertem, Murat Tüfekçi, Denetleme Kurulu asil üyeliklerine ise Erol Türk ve Yılmaz Kozan seçildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29