www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Tatil başladı

Tatil başladı

2017-2018 eğitim öğretim dönemi, karne takdim törenleriyle birlikte dün sona erdi. Karnelerini alan öğrencilerin 3 ay sürecek tatili başladı.

İlçe protokolü dün saat 11.00´da Samda İlkokulu´nda düzenlenen törende öğrencilerle buluştular. Programa; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Başsavcı Zekeriya Alper İnanç, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri ile öğrenciler ve velileri katılım gösterdiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Samda İlkokulu Müdürü Ömer Göktür, okulun başarılarından bahsetti.

62 BİN ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Milli eğitim Müdürü Fatihi Bilican ise, ?Türkiye genelinde 18 milyon civarında öğrenci ve 950 bin civarında öğretmen, İnegöl´ümüzde ise 4 bin 419 öğrenci okul öncesi, 17 bin 457 öğrenci ilkokul, 18 bin 326 öğrenci ortaokul ve 14 bin 395 öğrenci ise lise olmak üzere örgün öğretimde toplam 54 bin 597 öğrenci, Açık öğretimde de 7.667 öğrenci olmak üzere toplamda 62.264 öğrencimiz ve yaklaşık 3.500 eğitimcimiz 18 Eylül 2017 tarihinde başlayan 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılını 08 Haziran 2018 Cuma günü itibariyle tamamlayarak, öğrencilerimiz bugün, öğretmenlerimiz ise ay sonu itibariyle Yaz tatiline girmiş bulunuyorlar. Böylece Lise son sınıftan mezun olan öğrencilerimizin önemli bir kısmı Üniversiteye gitmiş olacak, diğer sınıflardaki öğrencilerimiz ise 17 Eylül 2018 tarihinde yeni eğitim-öğretim yılında ders başı yapmak üzere dinlenmeyi hak etmiş bulunuyorlar. Bu eğitim-öğretim yılını da kazasız belasız geçirdiğimiz için Allah´a hamt ediyorum.       Biz de bu özel günde Müşerref Muzaffer Samda İlkokuluna gelerek öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve velilerimizle beraber olmayı arzu ettik. Böylece başta sayın Kaymakamımız olmak üzere değerli protokol ile birlikte bu okulumuzun misafiri olduk. Bu vesileyle Sayın Kaymakamımıza ve değerli protokol üyelerine teşekkür ediyorum.      Sevgili öğrenciler; gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe yürüyen bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Bu vesileyle siz öğrencilerimiz, bu eğitim-öğretim yılı sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, gelecek eğitim-öğretim yılına yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız. Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir. Ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinizin karşılığıdır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel inşa edeceksiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki; notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz. Başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Zayıfı olan öğrencilerimiz ise ümitsizliğe kapılmadan gelecek yılda daha düzenli ve sistemli bir şekilde çalışırlarsa mutlaka başarılı olacaklardır. Her öğrencinin belli bir kapasitesi vardır. Öğrencilerimiz mevcut kapasitelerini kullanırlarsa mutlaka başarılı olacaklardır. Sevgili öğrenciler hepinizin içinde bir güzel vardır. Kiminin içindeki güzel uyumaktadır. O uyuyan güzeli uyandırırsanız göreceksiniz ki birçok şey düzelecektir. Yeter ki içinizdeki sesi dinleyin ve kendinize iyi hedefler belirleyin. ? dedi.

Bilican konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Kıymetli velilerimiz; Çocuklarınıza karşı daha hassas ve anlayışlı olmanızı, onlara cesaret vermenizi ve hoşgörülü davranmanızı istiyorum. Çünkü bir eğitim öğretim yılı boyunca gösterdiğiniz ilginin ya da ihmalin sonucunu büyük ölçüde somut olarak çocuklarınızda görüyorsunuz. Kazanılan değerler için sevinmek ne kadar hakkınız ise eğer ihmaliniz varsa onun için de o kadar sorumluluğunuz var demektir. Eğer bir başarısızlık varsa sebepleri araştırılmalıdır. Gün, yapılanları ve yapılmayanları değerlendirme günüdür. Gün, çocuklarımızı azarlayarak rencide etme ve onların heveslerini kırma ve cezalandırma günü değildir. Lütfen çocuklarınıza empati ile yaklaşın ve onları daha iyisini yapmaları noktasında cesaretlendirin. Onların yeteneklerini keşfederek bu doğrultuda çocuklarınızı yönlendirin. Başarılı olabileceğine ikna etmeye çalışın. Teşvik ederken de eleştirirken de abartıdan kaçının. Çocuklarınızla güven bağı oluşturmaya gayret edin. Göreceksiniz ki daha olumlu neticeler alacaksınız. Bu vesileyle öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sevgilerimi sunarak hayırlı tatiller temenni ediyor ve başarılar diliyorum.  Siz değerli katılımcılara da saygılarımı sunuyorum.?

 

Belediye Başkanı Alper Taban da, öğrencilerin gelecek olduğunu ifade ederek, iyi tatiller diledi.

 

BOL BOL OYNAYIN VE KİTAP OKUYUN

Kaymakam Ali Akça da, ?Okullarda başarı için öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninin düzgün şekilde oluşturulması gerekir. Bu okulda bir de hayırsever desteği var. Dört ayağı ile yere bastığı için bu başarıyı kazanıyor. Hem öğrencilerimizi hem öğretmenlerimizi bu başarıdan dolayı kutluyorum. Bazen aldığımız karneler istediğimiz notları taşımıyor olabilir. Sevgili veliler, geçmiş yıllarda da sık sık yaptığım bir hatırlatmadır; hiçbir karne notu öğrencinin kendisinden daha değerli değildir. Kırık olan notlar doğru teşhislerle düzeltilebilir, daha da yukarılara taşınabilir ama kırılmış bir kalbin tamiri mümkün değildir. Eğer o öğrencinin kalbi bu yaşlarda kırılırsa bunu hayat boyu unutmaz. Kalbi kırmadan notu nasıl düzeltebilirizin arayışı içerisinde olmalıyız. Bugün tatile çıkıyorsunuz. Tatilde bol bol oynayın ve kitap okuyun. Cuma günü bayram olacak. Bayram günü büyüklerimizin ellerini öpeceğiz, onların hayır dualarını alacağız. Mutlu tatiller diliyorum? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından öğrenciler mini gösteriler yaptılar. Suriye uyruklu öğrencilerin Türk bayraklı gösterileri duygulandırdı.

 

Gösterilerin ardından protokol üyeleri, öğrencilere karnelerine takdim ederken, Belediye tarafından temin edilen hediyeler de takdim edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19