?TEKNOLOJİYE EVET BAĞIMLILIĞA HAYIR?

   ?TEKNOLOJİYE EVET BAĞIMLILIĞA HAYIR?

İnegöl Belediyesi tarafından teknoloji bağımlılığının zararlarına dikkat çekmek için Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde öğrencilere yönelik olarak program düzenlendi.

 

 

Öğrencilere yönelik düzenlenen programa Yeşilay Bursa Şubesi´nden Dr. Serhat Yamalı konuşmacı olarak katıldı.

 

Gerçekleştirilen seminerler hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; ?Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin gittikçe hızlandığı ve teknolojinin aynı hızla günlük yaşamımıza girdiği düşünüldüğünde cep telefonları, bilgisayarlar ve internet teknolojilerinin yaşamımızdaki vazgeçilmez yeri ve önemi bir kez daha açıkça görülmektedir. Bununla birlikte teknolojinin sorunlu kullanımının eğitim ve meslek hayatını buna mukabilde özel hayatı olumsuz etkilediği aşikârdır? dedi.

 

?TEKNOLOJİYE EVET BAĞIMLILIĞA HAYIR?

Taban; ?Bu kapsamda ?Teknolojiye Evet Bağımlılığa Hayır´ sloganıyla hareket ederek Teknoloji Bağımlılığının zararlarına dikkat etmek için Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde ?Gençlerle Buluşma´ adı altında öğrencilere yönelik olarak Yeşilay Bursa Şubesi´nden Dr. Serhat Yamalı´nınkatılımlarıyla eğitici bir seminer programı düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz seminerlerde cep telefonu, tablet ve bilgisayar oyunlarının gençlerin hayatında telafisi mümkün olmayacak zararlara yol açtığı belirtilerek gençlerimizin kendilerine hedefler koyarak hayatlarına sahip çıkmaları vurgusu yapılmıştır. Ayrıca Teknoloji Bağımlılığının olumsuz yanlarını ortaya koymak için hem ailelere hem de öğrencilere yönelik periyodik olarak da ´Tiyatrolu Aile Eğitimi´ seminerleri de düzenlenmekteyiz. Buradan 17 Aralık Perşembe günü Vehbi Koç İlkokulu´nda gerçekleştireceğimiz Tiyatrolu Aile Eğitimi ?Küçük Dokunuşlar Büyük Umutlar´ isimli tiyatro etkinliği programımıza da tüm ilçe halkımızı davet etmek istiyorum? şeklinde konuştu.

 

GENÇLER VE VELİLER BİRÇOK KONUDA BİLİNÇLENDİRİLDİ

İnegöl Belediyesi olarak teknoloji bağımlılığıyla ilgili geçtiğimiz dönemde de birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Taban;  ?Teknoloji bağımlılığı haricinde alkol, uyuşturucu, aşırı tüketim, kumar ve şans oyunları ve arkadaş etkisi gibi birçok konuda gençlerimizi ve velilerimizi bilinçlendirmek adına çeşitli programlar düzenlemekteyiz. Ayrıca bu konularla alakalı yaptığımız diğer programlarda bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmak adına bu konuları içeren görsel ve yazılı hatırlatmaları yaparak hem velilerimizi hem de gençlerimizi bu tür bağımlılıklardan uzak tutmak adına çalışmalar yapmaktayız? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Öğrencilere yönelik gerçekleştirilen seminerlere konuşmacı olarak katılan Yeşilay Bursa Şubesi´nden Dr.Serhat Yamalı ise öğrencilere teknoloji bağımlılığı konusunda bilgiler vererek, teknoloji bağımlılığının yaşattığı olumsuzluklara dikkat çekti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07