www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

TEKSİF Yeni Binasına Kavuştu

TEKSİF Yeni Binasına Kavuştu

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) İnegöl Şubesi yeni hizmet binası, Hamidiye Mahallesi Park Caddesi üzerinde Atatürk Heykeli karşısında düzenlenen törenle açıldı.

Önceki gün düzenlenen törene TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit, Durmuş Aydın, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, İnegöl Belediyesi eski başkanlarından İSKO Tekstil İşletmeleri A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Arık, sendika temsilcileri ile üyeler katıldı.

 

ÜYELERİMİZİN EMRİNİZE AMADEYİZ

Duanın ardından kurdele kesimiyle hizmete açılan TEKSİF İnegöl Şubesi hizmet binasında düzenlenen programın açış konuşmasını yapan TEKSİF İnegöl Şubesi Başkanı Selçuk Bozkaya, ?İşçi sendikaları, işçilerin ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarının korunması ve gelişmesi için işçiler tarafından kurulan anayasal ve yasal kuruluşlardır. Şube hizmet binasının alınmasında, şuana kadar hiçbir isteğimiz geri çevirmeyen başta Genel Başkanım Sayın Nazmi Irgat´a, Teksif Sendikası Genel Yönetim Kuruluna, çalışan üyelerimizin adına teşekkür ediyorum. Burası bir işçi evidir. Amacımız burada sendikalı sendikasız kapımızı çalan herkese yardımcı olmaktır. Bizler çalışanların alın terini temsil ediyoruz. Üyelerimiz ve işveren arasında köprü olduğumuz gibi yalnız üyelerimizin işyeri ile olan sorunları değil, her türlü dertlerine ortak çözüm bulma mekanizması olarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, ben ve ekibim siz değerli üyelerimizle ele ele, ahlakın temel ilkeleriyle, sevgi, saygı, dayanışma ruhunu öne çıkaracak, sabır, cesaret ve kararlılıkla ama çok çalışarak mevcut haklarımızı da koruyarak, siz değerli üyelerimizin emrinize amadeyiz. İnegöl´ümüz; çalışanı ile emniyet birimleri ile kaymakamlık, Belediye, SGK, iktidar ve muhalefeti ile siyaseti ile her türlü vatandaş sorunlarını anında yerine getiren kamu kuruluşları ile bir bütün olmuş entegre çalışma düzeni oluşmuş bir ilçemizdir. İnegöl´ümüz gün geçtikçe gücüne güç katan, ülke ekonomisine katma değeri olan konumda oluşunun gurunu yaşıyoruz. İşçi çalıştıran her bir işverenlerimize teşekkür ediyoruz. Malum Türkiye´yi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Siyasi düşünceler ayrı olsa bile söz konusu vatanın birlik ve beraberliği ise gerisi teferruattır. Açılışımıza renk kattınız, gurur verdiniz. Bizleri onura ettiniz? dedi.

 

ÜLKE OLARAK ÜRETMEMİZ GEREKİYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, ?Ülke olarak çok üretmemiz gerekiyor. Üretenlerin haklarının savunulduğu yerlerin ve hakların olması gerçekten mutluluk verici. Böyle bir mekânın yeni yerine taşınması çok güzel. Bu mekanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah işçilerimiz ve işverenlerimiz için hayırlı ve uğurlu olur? diye konuştu.

 

İŞVEREN MEMNUN, ÇALIŞAN MEMNUN

SANKO A.Ş. adına konuşan İSKO Tekstil İşletmeleri A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Arık, ?Biz Belediyede iken çalışanlarımızın tümünün sendikalı olmaları için tümüne yol vermiştik. Sonra İSKO´ya geçtim. Tabi İSKO´ya geçerken İnegöl´de ne kadar iş arayan varsa onlarla birlikte gittik. İSKO´da önce SGK kaydı yapılır, sonra sendikaya üye olunur ve ondan sonra işbaşı olunur. İşveren memnun, çalışan memnun. Giderken ne işverenimiz, ne çalışanımız kul hakkı ile öbür tarafa gitmeyecek. İçinde bulunduğumuz dönem çok kritik. Etrafımız düşmanlarla dolu. Önümüzdeki 2 ay içinde yine ülkeyi gelecek 4-5 yıl idare edecek, demokratik ortam içerisinde bir seçim var. Seçimlerin hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. İşverenlerimize Allah yar ve yardımcı olsun ki, çalışanlarımızın rızklarını zamanında ödemeye devam etsinler? dedi.

 

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE OLMAK İÇİN ÜRETMEMİZ LAZIM

TEKSİF Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat ise, ?Çalışma hayatı dinamik bir yapıdır. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Ekonomik zorluklarımız var ama bu tür sosyal etkinliklerimizin de devam etmesi gerekiyor. Daha önce binamız vardı ama daha modern, daha iyi hizmet verilebilecek bir bina olmasını istedik. Günümüz çağdaş yapılarının geliştiği bir zaman diliminde yaşıyoruz. Üyelerimize en iyisini sunmak bizim görevimizdir. Bursa bizim için çok önemli. Bursa sanayinin başkenti ve sektörümüz olan tekstile de bugüne kadar önderlik eden bir şehir. 1950´li yıllarda sendikaların başlangıç zamanlarında tekstil sektöründe çalışan değerli büyüklerimiz, o günün şartlarında TEKSİF sendikasını kurmuşlar. Büyüyerek, gelişerek bugünlere gelmiştir. Hem işçi hareketinin hem de tekstil çalışanlarının hak ve çıkarlarını korumayı kendine görev edinmiş bir sendikayız. Dün nasılsa, bugün de aynı azimle çalışmamızı sürdürüyoruz. Demokrasinin varlığı sanayileşmeyle mümkün oluyor. Ülkemiz de belli bir noktaya geldi. Büyük ve güçlü Türkiye olmak için üretmemiz lazım. Üreteceğiz, büyüyeceğiz, ihraç edeceğiz, ülkemiz döviz kazanacak, yeni yatırımlar yapılacak, firmalar büyüyecek, daha çok istihdam sağlanacak ve işsizliğin önüne geçeceğiz. Bugüne kadar işletmeleri azimle yöneten işverenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz? diye konuştu.

 

ÜLKENİN GELİŞİMİ İÇİN ALIN TERİ DÖKEN İNSANLARIZ

Türkiye´nin genç nüfusa sahip olduğunu belirten Irgat, ?Genç nüfus içerisinde de işsizlik var. Her gün iş kazalarında 5 işçi hayatını kaybediyor. Ekonomik sıkıntılar var, enflasyon yükseliyor. Buna rağmen azimle ve kararlılıkla bu ülke için alın teri dökmek bizim birincil görevimizdir. Çalışanlar olarak ülkemizin kalkınmasını önemsiyoruz ama ülkemizin kaynaklarının doğru kullanılmasını da önemsiyoruz. Sendikalar olarak hiçbir ayrım gözetmeden, tüm işçiyi kucaklayan bir anlayışa sahibiz. Hiçbir zaman birilerinin arka bahçesi olmadık, olmayız. Barış ve huzur içerisinde insanlarımızın çağdaş dünya gerekleri içerisinde onuruyla yaşayabilecekleri imkânları sağlamanın mücadelesini veriyoruz. Önümüzde bir erken seçim var. Ülkemizde şuan 14 milyon aktif çalışan işçi var. Bu ülkenin gelişimi ve kalkınması için alın teri döken insanlar. Demokrasiye inanan insanlar olarak, bu insanların dert ve şikâyetlerinin giderilip, huzur ve refahlarının yükseltilmesi noktasında taleplerinin yerine getirileceğine inanıyoruz? şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleştirildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25