www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?TEMİZLİK KONUSUNDA ÖRNEK BELEDİYEYİZ?

?TEMİZLİK KONUSUNDA ÖRNEK BELEDİYEYİZ?

Temiz şehir, marka kent İnegöl olabilmesi ve nihayetinde temiz şehir unvanını alabilmek için çalışmalarına devam eden İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2018 yılı içerisinde ortaya koyduğu çalışmalar ile çevre dostu bir belediyecilik anlayışı ort

Bir şehir kirletmeyerek temiz kalabilir düsturuyla çıkılan bu yolda temiz bir şehir İnegöl hayalini gerçekleştirmek için dur durak bilmeden çalışmaya devam eden Temizlik İşleri Müdürlüğü, İnegöl´ün dört bir tarafında yapılan farkındalık çalışmaları ile şehrin çehresini değiştirirken, vatandaşların yaşadıkları şehirden mutlu olabilmeleri adına her geçen gün artan hizmet ağı ile örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koymaya çalışıyor.

 

?TEMİZ ŞEHİR UNVANINI ALABİLMEK İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ?

Temiz bir şehir İnegöl hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen Temizlik İşleri Müdürlüğünün 2018 yılı faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ortaya koyduğu çalışmalarıyla 2018 yılını verimli ve etkin bir şekilde geçirdi. Temiz şehir, marka kent İnegöl olabilmesi için ve nihayetinde temiz şehir unvanını alabilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ortaya koyduğumuz farkındalık çalışmalarıyla temizlik konusunda örnek belediyeyiz? şeklinde konuştu.

 

?ASIL OLAN KİRLETMEMEKTİR?

Gelecek nesillere temiz bir çevre ve yaşanabilir bir İnegöl bırakmak adına tüm dinamikleriyle şehrin her bir noktasında çalıştıklarını belirten Başkan Taban; ?2018 yılı içerisinde 191 personel 49 araç ile vatandaşımıza evsel nitelikli katı atıklarının toplama ve şehir temizliği hizmeti verilerek, işlek noktalardan her gün gün aşırı olmak üzere 97.200 ton katı-evsel atık toplama işlemleri yapıldı. Merkez ve kırsal ayrımı yapmadan, şehrimizin her bir noktasında ekiplerimiz sahada. İlçemizde bulunan sanayideki boş arsaların, camilerin ve pazaryerinin yıl içerisinde rutin olarak temizlenmesi yanında, meydancı dediğimiz ekip arkadaşlarımız da cadde cadde İnegöl´ü her gün temizliyor. Ayrıca ilçemizde bulunan dekoratif yer altı ve yerüstü atık toplama konteynırların bakım onarımları, deforme görmüş etiketlerinin yenilenmesi ile tüm konteynırların dezenfekte işlemlerini de yaptık. İnegöl Belediyesi olarak ne kadar temizlik faaliyeti yaparsak yapalım asıl olan kirletmemektir. Vatandaşlarımızdan bu konuda gerekli özeni göstermelerini beklediğimizi de buradan özellikle belirtmek istiyorum? açıklamasında bulundu.

 

FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Temizliğe vurgu yapmak ve tüm şehre temizlik bilincinin yayılmasını sağlamak adına bir takım farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Taban, ?Geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığımız lansman programıyla İnegöl Belediyesi olarak temizlikle ilgili büyük bir çalışma başlattık. Özellikle şehrimizin değişik yerlerinden gerçekleştirdiğimiz farkındalık çalışmalarıyla kirletmeden temiz kalınabilir olgusunu öne çıkarmanın uğraşısını veriyoruz. Temizlik maskotu olarak da tırtılı belirledik. Pırıl ismi verilen maskot tırtıl, ?İnegöl Pırıl İle Dönüşüyor? sloganıyla temizlikle ilgili çalışmalarda boy gösteriyor. Tırtıl, büyük bir değişimin habercisidir. Tırtıl değişimini sağladığında kelebek olur. Dolayısıyla bizler şunu söylüyoruz; dönüşüme, değişime var mısınız? Bu çok zor değil. Çöplerimizi yere atmayarak aynı evlerimiz gibi çok temiz bir şehir oluşturabiliriz. Bu kapsamda Atatürk Bulvarı üzerinde çöp yığını etkinliği, "Çöpler 1 saatte bu caddeden toplandı" bilboard çalışması, Elektrik Panolarının Renklendirilmesi,  Engelsiz Sıfır Atık Ve Hayal Atölyesi, öğrencilerimiz ile Saha Temizlik Çalışmaları,  daha temiz bir İnegöl için ?Bende Varım? ve Lütfen etkinliği ile vatandaşlarımızın temizlik konusuna daha hassasiyetle bakmalarını istedik. Temizlik konusuna dikkat çekmek için bu tür farkındalık çalışmalarına devam edeceğiz. Ortak paydamız İnegöl. İnegöl´ün temiz olması hepimizi mutlu eder. Şehrimizin kaldırımlarıyla, tretuvarlarıyla, caddeleriyle, yeşil alanlarıyla, şehrin tüm alanlarıyla tertemiz, pırıl pırıl olmasını arzu ediyoruz. Bunun hayal olmadığını düşünüyorum. Ama bunu başarmamız için şehrimizdeki 258 bin vatandaşımızın tamamının kulağına bunları fısıldamamız lazım? diye konuştu.

 

 

Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde rutin olarak geniş çaplı bir bayram temizliği yapılmaktadır diyen Taban; ?Bayram süresince 7/24 ekiplerimiz şehrin dört bir tarafında temizlik çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi kırsal mahallelerimizdeki 88 caminin temizliği yapıldı. Yine temizlik kapsamında İnegöl merkezde bulunan tüm cami müştemilatları ve şadırvanlar yine ekibimiz tarafından ayrıntılı bir şekilde temizlenmektedir. Bayram süresince rutin çöp ve geri dönüşüm toplama hizmetimiz de devam etmektedir? dedi.

 

Kurban Bayramında şehrin 8 farklı bölgesine kurban kesim alanları oluşturulduğunu da belirten Taban,? Hazırlanan kurban kesim noktalarında vatandaşlarımıza kanca dağıtımı ve kurban askı demirleri kuruldu. İlçemizin muhtelif yerlerine 115 adet kurban çukurları açılırken, kurban atıkları için açılan kurban çukurlarını halk sağlığı adına tek tek kireçleyerek kapatma işlemi de yapıldı? ifadelerini kullandı.

 

ZAMANSIZ ÇÖP İLE MÜCADELE

İnegöl´ümüzü daha yaşanabilir ve daha sağlıklı nesillerin yetiştiği bir kent seviyesine ulaştırmak için çalışıyoruz diyen Taban; ?Belediye olarak, temizlik çalışmalarında; 7/24 ilçemizin daha temiz ve güzel olması için 2018 yılı içerisinde ilçe genelindeki tüm hanelere ve iş yerlerine zamansız çöp ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak sticker çalışmaları tamamlandı. Tabi ki belediye olarak temiz bir çevre bilinci ortaya çıkarmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalara vatandaşlarımızın da gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstereceğine inancımız tamdır. Vatandaşlarımızdan zamansız çöp çıkarmamalarını, ev ve işyerlerinin önlerini temiz tutmalarını, yol ve kaldırımlara ambalaj atığı ve sigara izmariti gibi çöpler atmamalarını önemle rica ediyoruz? vurgusunda bulundu.

 

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Taban; ?2018 yılı içerisinde İlçemizde bulunan tüm okullarımızda eğitim-öğretim yılı içerisinde çevre temizliği bilincini aşılamak için eğitim seminerleri verildi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ?Çevre Günü Çocuk Şenliği´  1500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Çevre ve çocuk şenliğinde okul dönemi boyunca yarışmalar sonucunda dereceye giren okullarımıza hediyeleri verildi. Öğrencilerle birlikte okul çevresinde ve sokaklarda temizlik çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca öğrencilerimiz ile birlikte şehrin dört bir yanında bahar temizliği yapılmıştır? şeklinde konuştu.

 

GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI

Geri dönüşüm çalışmalarıyla farkındalık ortaya koyduklarını ifade eden Taban; ?Okullarda, mahallelerde sokak sokak gezerek yaptığımız bilgilendirmelerle, yarışma ve seminer gibi birçok etkinlikle Geri Kazanım Projemizi ilçe halkımıza anlattık. Ve hamd olsun geldiğimiz noktada çokta güzel sonuçlar aldık. Dur durak demeden yolumuza devam ediyoruz. İlçe genelinde kaçak geri dönüşüm toplayanlarla etkili mücadele verildi. Okullarımızda geri dönüşüm hakkında seminerler ve Ambalaj Atığı Toplama Yarışması ile Bitkisel Atık Yağ toplama Yarışması düzenlendik. Yaptığımız bu çalışmalar ile haftalık plan doğrultusunda ilçemizde yıl içerisinde toplam 20.700 ton ambalaj atıkları toplanmıştır. Şehrin muhtelif yerlerine ve okullara koyulan pil toplama kutuları sayesinde yıl içerisinde 1.754 kg atık pil, 17.150 kg bitkisel atık yağ, 3.175 kg elektrikli ve elektronik atık ve İlçe geneline yerleştirilen giysi geri dönüşüm kumbaraları ile 208.060 kg tekstil atığı toplamayı başardık. Bununla beraber ilçemizin muhtelif yerlerine yeni geri dönüşüm konteynerleri de yerleştirdik? dedi.

 

Taban son olarak; ?İnegöl Belediyesi olarak bu şehre ve aziz halkımıza olan minnet borcumuzu ödemek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.Vatandaşlarımızın da İnegöl´e sahip çıkmalarını, çevrelerine daha farklı bir gözle bakmalarını, yaşadıkları ortamları daha temiz tutarak İnegöl´ün yaşanılabilir bir kent olgusu içerisinde daha üst bir noktaya taşımaları için uğraş vereceklerine yürekten inanıyoruz. İnşallah Allah´ın izniyle hep birlikte temiz bir şehir oluşturacağız. Ortaya koyacağımız bu bilinçle temiz şehir İnegöl unvanına da sahip olacağımıza inancımız tam? dedi.                            

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87