www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Toktaş´tan olay sözler

Toktaş´tan olay sözler

İYİ Parti Bursa 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili adayı Hasan Toktaş, AK Parti´nin FETÖ´nün ihanet kısmıyla uğraşmadığı gibi, FETÖ´cü bazı isimleri yeniden milletvekili adayı yaptığını öne sürdü.

Haber Yorum Gazetesi stüdyolarında gerçekleşen röportajda, gazeteciler Şerif Gürbaş ve Nevzat Kahveci´nin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Bursa Milletvekili adayı Hasan Toktaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

İşte çarpıcı söyleşinin ayrıntıları: 

24 Haziran´da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin, Türkiye için çok önemli olduğuna vurgu yapılıyor. Sizce bu seçimi önemli kılan sebepler neler?

?ERKEN DEĞİL, BASKIN SEÇİM YAPILIYOR?

Hasan Toktaş, ?Bu bir baskın seçim. İkincisi de anayasa değişikliğine göre ilk defa partili Cumhurbaşkanı seçilecek. Türkiye´de siyasetin, ekonominin, dış politikanın sıkıştığı bir dönemde seçim yapılıyor. Türkiye sistem değişikliğine gitti, bunun ilk seçimini yaşıyoruz. Türk siyasetinin çok partili sisteme geçmesinden sonra en önemli seçimidir.

 

-Seçim 2 ittifak arasında geçecek gibi görünüyor. İYİ Parti ve Saadet muhafazakâr, bir de CHP var. Bu ittifak çok eleştiri alıyor, CHP İle ittifak yapmak ülkeye kötülük yapmak mı oluyor? HDP bu işin neresinde?

?AKP, GAFFAR OKAN´IN KATİLLERİ İLE BERABER?

?Vatandaşımız ittifak içerisinde hangi siyasi partiyi beğeniyorsa o partiye oy verecek. HDP bu ittifakın dışındadır. Seçim pusulasında da ona oy vermek isteyenlerin yeri bellidir. İYİ Parti Türkiye´de kendisini siyasetin merkeze konumlandıran bir partidir. HDP mevcut iktidar tarafından Millet İttifakına yapıştırılmak istenmektedir ki, bu da milletimiz hassasiyeti göz önüne alındığında bizim ittifakımızı yıpratmaya yönelik bir yalan rüzgârıdır. HÜDAPAR diye bir parti var. HÜDAPAR, HDP gibi bir başka terör örgütünün uzantısıdır. HDP ile birlikte olmadığımız halde bize bu ithamlarda bulunuyorlar ama Gaffar Okkan´ın katili Hizbullah´ın siyasi uzantısı olduğunu düşündüğümüz HÜDAPAR,Tayyip Erdoğan´ı destekliyor. Kendilerine baksınlar??

 

 

İYİ Parti´nin ittifaka bakış açısı nedir. İttifak 24 Haziran sonrası devam edecek mi?

?TERÖR ÖRTÜGÜ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR?

 ?Saadet Partisi Genel Başkanının söylediği, bizim de olumlu baktığımız bir ilkeler ittifakı var. Bu ittifakın en önemlilerinden birisi Türkiye´de tek adamlığa doğru götüren partili Cumhurbaşkanlığı sistemi değil de, güçlendirilmiş bir parlamenter sistemin olmasının savunulmasıdır. Türkiye tek adamlıktan kurtarılıp güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ülkenin yönetilmesinin önünü açmak istiyoruz. Bu ve benzeri ilkeler etrafında ittifak içerisinde bulunduğumuz partilerle bundan sonra da hareket etme imkânımız olabilir. Bu ilkeler etrafında diğer siyasi partilerle de bir araya gelebiliriz. 24 Haziran sonrasına göre planlarımız var ama önce 24 Haziran´ı görmemiz gerekiyor. Herkesi ve her kesimi kapsayacak bir yapılanmanın içerisindeyiz. Bizim de kırmızı çizgilerimiz var. Bölücü terör örgütüyle aynı zihni paylaşan kimseyle bir araya gelmemiz mümkün değil. Terör örgütüne terör örgütü diyebilen herkesle bir araya gelebiliriz.?

 

İyi Parti´nin ve genel başkanınız Meral Akşener´in bir FETÖ projesi olduğu iddia ediliyor, Bu iddiaları nasıl yorumluyorsunuz?

?FETÖ İLE KUCAK KUCAĞA OLANLAR AKP´LİLERDİR?

?FETÖ ile bugüne kadar iş tutanlar, devletin tüm imkânlarını FETÖ´ye açanlar, 2 bin küsur kamu arazisi FETÖ´ye bağışlatanlar, FETÖ ile kucak kucağa olanlar, adeta devlet yönetiminde FETÖ´yü söz sahibi yapanların, bugün ne İYİ Parti´ye, ne Genel Başkanı Meral Akşener´e ne de İYİ Parti olan bizlere FETÖ mensubu demek hakları değildir. Meral Akşener bu konuda çok ciddi konuşuyor, ben buradayım, dokunulmazlığım yok, benimle ilgili elinde bilgisi olup Cumhuriyet Savcılarına teslim etmeyen namussuzdur, şerefsizdir diyor. Bunu söyleyen bir kadına hukuken işlem yapmayıp halen FETÖ´cü diyenler yalancıdır. Bu ülkede onlarca generali cezaevine atacaksınız, işadamlarını cezaevine atıp malına el koyacaksınız, 100 bin memuru işinden edip simitçiyle uğraşacaksınız, bir Meral Akşener´e mi gücünüz yetmiyor? Yoksa korku dağları sardı da böyle bir yakıştırma mı yapıyorlar??

 

Uzun yıllar MHP´de siyaset yaptınız, İyi Parti ile MHP arasındaki fark nedir. Seçmen ya da ülkücüler bu farkı nasıl ayırt etmeli?

?KIRILMA BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE YAŞANDI?

MHP Başkanlığa evet dedi, biz hayır dedik. Biz parlamenter sistemden yanayız. MHP de geçmişte parlamenter sistemden yanaydı ama bugün partili Cumhurbaşkanına evet dedi, biz hayır diyoruz. Geçmişte uzun yıllar MHP´ye hizmet ettim, kimlik ve kişiliğimi o partide bulmuş ve bundan pişman olmayan biriyim. MHP´de görev yaptığım süreçten pişman değilim, ama MHP ile bir kırılma yaşadık. Bu kırılmanın temeli de başkanlık sistemiyle ilgiliydi. Parti içerisinde de bir demokrasi mücadelesi verildi. Bunda da çeşitli gerekçelerle muvaffak olunamadı.

 

 

Bahçeli´ ve Erdoğan´ın geçmişte birbirlerine karşı ağır suçlamaları olmuştu. İki parti liderini şuan bir araya getiren sebep sizce ülkemizin beka sorunumudur?

?BEKA SORUNU VARSA, BUNU ÇIKARAN AKP´DİR?

?Bu bir beka sorunu ise, bu beka sorununu çıkaranlara mı yeniden ülkeyi emanet edeceğiz? Hiçbir problem, hiçbir sorun onu üreten tarafından çözülemez. Türkiye´de 2002 yılında bir beka sorunundan söz edilmiyordu. Birkaç yıldır beka sorunundan söz ediliyor ve bu sorun var ise bu sorunu üreten tarafından çözüm beklenemez. O zaman mutlaka bir siyasi değişikliğe gitmek gerekir?

 

Türkiye´nin en önemli sorunu nedir? Çözüm önerileriniz neler?

?TERÖR EN BÜYÜK SORUNLARIN BAŞINDA?

Türkiye´de birçok sorunumuz var. Terör halen en büyük sorunlardan biri. Dış politikada komşularımızla olan problemlerimiz en önemli sorunlarımızdan biri. İşsizlik ve son günlerde tırmanan ekonomik sorun en önemli sorunlarımızdan. Türkiye eğitimde, tarihinde hiç olmadığı kadar müfredat ve bakan değiştiren bir dönemde. Böylesi bir ortamda millet, sıkışan siyasette kim var dediğinde Meral Akşener elini kaldırdı ve ben varım dedi. Bakıyoruz anketlerde de basında da Meral hanıma haksızlık yapıyor. Yerel basın iyi ki var, kendilerini tebrik ediyorum. Ulusal medyada sanki 2 tane Cumhurbaşkanı adayı var. Meral Akşener her gün minimum 2 ile 5 arası miting yapıyor. Yaptığı bu mitinglerde on binlerce insanı topluyor olmasına rağmen ulusal basın Meral hanımı yok sayıyor. Burada da maksadın şu olduğunu düşünüyoruz; Tayyip Erdoğan 2. tura rakibini belirleyerek Muharrem İnce ile çıkmak istiyor. Toplumun sağ sol dengesinden dolayı Muharrem İnce´yi istiyor. Meral Akşener´den korkuyor. Meral Akşener, Türkiye´de her kesimden oy alabilecek bir insandır.?

 

İYİ Parti olarak en önemli vaadiniz nedir?

?EN ÖNEMLİ VAADİMİZ ADALET?

İYİ Parti´nin en büyük vaadi adalettir. Adalet varsa iş var, adalet varsa eğitim var, adalet varsa ekonomi var. Hukuk yoksa, özgürlük yoksa ekonomi yoktur. OHAL´den dolayı ne dış yatırımcı gelip yatırım yapıyor ne iç? 50-60 yıllık firmalar paralarını Türkiye´den dışarı kaçırıyorlar. Devletin dini adalettir. Adaletli yönetmiyorsa eğitim de iş durumu da ekonomi de yerle bir olur. Türkiye bunu doğrudan yaşıyor. İnegöl yerelinde İnegöl´ün mutlaka il olması gerektiğini düşünüyoruz. İnegöl il olursa birçok problemini çözecektir. Büyükşehir yalanından kurtulacaktır. Şuan nüfusuna, coğrafi yapısına göre hak ettiği ve alamadığı yatırımları alacaktır. Kapanan belediyelerimiz yeniden kurulacaktır. İnegöl için önereceğimiz en önemli proje il yapılması projesidir. Bunu da sonuna kadar takip edeceğiz?.

 

İktidarın FETÖ ile mücadelesini yeterli buluyor musunuz?

?GARİBANIN ÇOCUĞU MEMURİYETTEN ATILDI, BİR DİĞERİ BAKAN YAPILDI?

FETÖ´nün Sayın Cumhurbaşkanının da tarif ettiği ibadet, ticaret ve ihanet bölümlerinde ihanet kısımlarıyla uğraşılmıyor. Bunun siyasi ayağına da hiç girilmedi. FETÖ´nün kapısına defalarca giden onlarca milletvekili var ve halen aday yapılmış durumdalar. Bu cemaatin geçmişte çeşitli derneklerine üye oldular diye birçok insanı memuriyetten attılar, işinden ettiler, okulunu kapattılar ama bir başkasını kendilerine milletvekili adayı yaptılar. İnegöl´e bakın? Siyasi ayağa mutlaka girilmesi lazım. Garibanın çocuğu FETÖ okulunda okudu diye memuriyetten atılıyor, bir diğeri bakan yapılıyor. Hukuku rafa kaldırmadan mücadele edemezsiniz. Yaparsanız adil olamazsınız, çok can yakarsınız. Bu ülkenin aleyhine kim ne suç işlemiş ise tespiti halinde en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. İbadet kısmı ceza yedi, ihanet ayağına uzanmadı. Açsınlar baksınlar, FETÖ´yü Amerikalara kadar gidip ziyaret eden, onun için gözyaşı döken onlarca isim AK Parti´de halen milletvekili adayıdır. Bunları görmek, mücadele etmek lazım. ?

 

 

İdam konusu bu seçimlerde hiç gündeme gelmedi. idam konusunda partinizin görüşü nedir?

 

TERÖR VE ÇOCUK İSTİSMARI MUTLAKA DEĞERLENDİRİLMELİ

?Konuyu bir değerlendirmek lazım. Türkiye´nin uluslararası anlaşmalarda taraf olduğu bir durum var. Terör ve çocuk istismarı konusunda mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor.

 

İnegöl´deki bir takım STK´lar, Cumhur ittifakına desteklerini açıklarken, millet ittifakını hainlerle beraber olmakla suçladılar. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

?STK´LARI NAMUSLU KONUŞMAYA DAVET EDİYORUM?

Bu açıklamayı yapan arkadaşlar, Millet İttifakına karşı bu açıklamaları yapmışlarsa, misliyle iade ediyorum, hadlerine değildir, ne konuştuklarını bilsinler. Bu şekilde AK Parti çığırtkanlığı yapmalarına gerek yok. Kimseyi töhmet altında bırakmaya hakları da hadleri de yoktur. Onları terbiyeli ve namuslu konuşmaya davet ediyorum.?.

 

Dövizdeki yükselişin sebebinin dış güçlerin olduğu ve hedeflerinin ak parti olduğu ifade ediliyor. siz bu fikre katılıyormusunuz?

?AKP´NİN ABD VE İSRAİLLE OLAN BİR SORUNU YOKTUR?

Başarılı şeyleri kendilerine, olumsuz şeyleri de dış güçlere mal etmek kolaycılıktır. ABD´nin BOP projesine eş başkanlık yapan bir şahsın, İsrail ile güzel ilişkileri olan bir ülkenin bu ve benzeri düşünceleri olabilir mi?

 

Türkiye´nin çok borcu olduğu söyleniyor. Sizinde iktidara geldiğinizde bir çok vaadi var. Bu borç yükü altında iken bu vaatlerinizi nasıl hayata geçireceksiniz.?

?İSRAF VE YOLSUZLUĞU ÖNLEYECEĞİZ?

Türkiye zengin bir ülke, kaynaklarını israf etmediği müddetçe, üreten ekonomi ve eğitim yatırımlarıyla tüm bunların üstesinden çok rahat kalkabilecek bir ülke. Kaynaklarını israf etmemeli. Baktığımızda yolsuzluğa giden, israfa giden paralarla o işleri yapmak çok kolay. Yeter ki bunlara engel olunsun. Sayın Cumhurbaşkanı bir mitinge 3 uçakla gidiyor.

 

 

15 Temmuz bir darbe girişimimidir? Bu konudaki görüşleriniz neler?

?MİLLET DEVLETİ SOKAKTAN TOPLAMIŞTIR?

15 Temmuz bir darbe girişimidir. Ama 15 Temmuz´da millet devleti sokaktan toplamıştır. Ama bu 15 Temmuz´un FETÖ ayağı olduğu kadar siyasi ayağının da bulunup hesap sorulması gerekiyor. Yardım ve yataklık edenler mutlaka bulunmalıdır. Simitçiye kahveciye hesap sormakla olmaz.

 

Ekonomi, eğitim sağlık ulusal güvenlik konularındaki ilk adımlarınız neler olacak. Başlklar halinde alabilirsek?

?EĞİTİM HER ŞEYİN BAŞIDIR?

?Meral hanım öğretmen okulu mezunu. Üniversitede yıllarca tarih hocalığı yapmış bir akademisyendir. Eğitimi son derece iyi bilen, özel eğitimini almış bir kişidir. Türkiye´de eğitimi mutlaka ve mutlaka eğitimde çağdaş toplumların geldikleri noktaya taşımamız lazım. Başka bir yolumuz yok. Eğitiminiz iyiyse ekonominiz iyiye gider. Eğitim her şeyin başıdır. Bugün Türkiye ekonomik olarak ilk 10´u hedeflediği gibi eğitimde de ilk 10´u hedeflememiz gerekir. Türkiye´nin PİSA testlerinde ilk 10´a girmesi lazım, şuanda 40-50´ler bandındayız. Öğretmen okullarının açılması Meral hanımın başlıca projelerinden bir tanesidir. Çok kaliteli kalifiye öğretmenler yetişmeli. Yükseköğrenimi kaldırmayı planlıyoruz. Türkiye´de 2 yıllık bitirenlerin kısa dönem askerlik yapacak. Mevcut sözleşmeli öğretmenlerin tamamı 4A´lı olacak. Üniversiteler şuan bölünüyor, derhal durdurulacak. Bölünen üniversiteler yeniden eski haline döndürülecek.

 

Hükümetin mevcut yatırımlarının durdurulacağına dair iddialara ne diyorsunuz?

 

?BU ÜLKEYİ TEFECİLERİN ELİNE BIRAKAMAYIZ?

?Sayın Cumhurbaşkanının korkudan sarf ettiği sözlerdir. Türkiye´de aklı başında hiçbir insan savunma sanayinin gelişimini durdurabilir mi? PKK´lı olması lazım? Ülkeyi israfa sokacak belli projeler durdurulabilir. Kanal İstanbul mutlaka tartışılmalı. 65 milyar doları ne için harcayacaksınız? Tartışılmalı? Türkiye şuan eğitim problemlerini çözemedi, savunma sanayinde kendi kendine yetebilir, tarımda kendi kendine yetebilir bir durumda değilken, sanayide çarklar sağlıklı dönmüyorken, genç işsizin yüzde 25´i bulduğu bir dönemde, Kanal İstanbul´un ne getirip götüreceğini öğrenmek gerekir. Rantsal bölge mi oluşturulmak isteniyor, yoksa boğaz geçişinde sıkıntı olduğundan mı bunu yapıyorlar? İhtiyaçtan mı, rantsal bölgeden dolayı mı bunu yapıyorlar? Rantsal bölge yönleri depreşmiş olabilir. Yapılan her türlü yatırımı destekliyoruz, ama bu yatırımlar ülkeyi tefecinin eline düşürecek bir duruma sokacaksa, bu tip yatırımlar durmalı. Bu milleti tefecinin eline bırakamayız. Şehir hastaneleri ele alınmalı. Daha lokal hastaneler olmalı? Bunlar tartışılması gereken konular. Müşteri garantili hastane mi olur? Kimin parasını kime garanti ediyorsunuz? Kim bir işyeri açınca müşteri garantisi verilir? Bütün bunlar yeniden gözden geçirilmeli. Yapılanı yıkmak ve bozmak gibi bir düşüncemiz yoktur. Bu siyaseten yaşanan korkunun yüze ve söze vurmuş ifadesidir.?

 

İYİ Parti iktidarında, İnegölle ilgili projeleriniz var mı?

?İNEGÖL´ÜN TEMEL PROBLEMİ İL OLMAKTIR?

?İnegöl Artık kabuğuna sığmıyor. İnegöl il olduğunda mobilyası da gelişecektir. Mobilyayla ilgili de eğitim ve arge yatırımlarının arttırılması lazım. Mobilyacı esnafımız belediyelerden ya da hükümetten pek fazla bir şey beklemiyor. Kendi yağıyla kavrulan birer kahramandırlar. Üretimi artırmak çok önemli. Dış politikadaki zaaflarımız olmamış olsa mobilya ihracatı belki 3 katına çıkacak ve bu da mobilyacıya yansıyacak. Mobilyada eğitim ve ar-ge´nin artırılması mutlaka katkı sağlayacaktır. ?

 

16 yıllık AK Parti iktidarında eleştireceğiniz en önemli yanlışlar, yada eksiklikler neler?

?CUMHURBAŞKANININ VAATLERİ, EN ÖNEMLİ EKSİKLİKLERDİR?

?Cumhurbaşkanı 16 yıldır yönettiği ülkesine seçim manifestosunda adalet vaat ediyor, yolsuzlukla mücadele, yoksullukla mücadele, yasaklarla mücadele vaat ediyor. Ne vaat edilir bir topluma? Senede 2 defa emekli maaşı vaat ediyorsundur, olmayan bir şeydir. 16 yıldır Cumhurbaşkanının fiilen yönettiği ülkede en önemli eksikler Sayın Cumhurbaşkanının bize vaat ettiği eksiklerdir. Adalet eksik, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar var. Vizesiz dolaşımdan söz edilirken ilden ile geçerken GBT´den geçiriliyoruz. Türkiye daha çok Ortadoğululaşıyor. Avrupa´ya, demokrasiye giderken OHAL´in etkisiyle geri gidiyoruz. OHAL ortamında seçim yaşatmamalılardı.

 

Cumhurbaşkanı ile meclisteki oluşum farklı olursa ne olur?

?Cumhurbaşkanı farklı başkan farklı olursa kısa sürede yeni bir seçim gelir. Yürümez?.

 

Parlamenter sisteme geçişi nasıl yapacaksınız?

?Sayın Genel Başkanımızın başlattığı görüşme zinciri var. CHP Genel Başkanıyla ve Sayın Karamollaoğlu´yla görüşmeler yapıldı. Milletimize vaat edilen yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemin ne şekilde gerçekleştirileceği birkaç güne açıklanır.?

 

24 Haziran´da Erdoğan ve Cumhur ittifakı kazanırsa, Türkiye´yi ne bekliyor?

?SİYASAL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR?

?Aynı yapı devam eder ise, 16 yılda muhtaç olduğumuz adalet, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele daha fazla artar. Türkiye´yi bölgede daha büyük tehlikeler bekliyor. Ekonomi çok daha geri gider. Ekonomi´ye karşı kabadayılık sökmez, ekonominin kendine has kuralları vardır. Ey dolar, ey faiz, ey esat dendi, hepsi aleyhimize oldu. Bu kafayla daha fazla bir yere varılamaz. Türkiye´de siyasal iklim değişikliğine ihtiyaç vardır. Aksi takdirde Türkiye´yi kötü günler bekliyor.?

 

Son olarak, seçim sonuçlarıyla ilgili yorumunuzu alabilirmiyiz?

?İNSANLARIMIZ KORKUTULMUŞ?

Milletimizin gözünden görebiliyoruz. İnsanlarımız korkutulmuş. İnsanımızın bunu toptan reddedeceğini düşünüyorum. Meral Akşener´in 2. Tura kalacağını ve 2. Turda cumhurbaşkanı olacağını, İYİ Parti´nin TBMM´de yer alacağını düşünüyorum. Kadın ve gençlerimizden gözlemleme imkânımız oluyor. İnşallah milletimiz yüzünü güneşe dönecektir. Meral Akşener ile sonbahar son bulacak taze bahar gelecek. 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25