www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Toplumsal Bilinç Ortaya Koymalıyız?

?Toplumsal Bilinç Ortaya Koymalıyız?

Belediye Başkanı Alper Taban, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle, Özel Altunkalp Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve velilerini ağırladı.

Özel Altunkalp Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve velileri, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Belediye Başkanı Alper Taban´ı ziyaret etti. Belediye Encümen salonunda samimi bir havada geçen ziyarette Down Sendromlu çocukların velileri Başkan Taban´a, istek ve taleplerini ilk ağızdan iletme fırsatı buldular.

?Hastalık değil genetik bir farklılık?

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Biliyorsunuz yarın 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü. Down sendromu en sık görülen genetik bozukluklardan biri; ortalama olarak her 800 bebekten biri down sendromlu olarak dünyaya geliyor. Tüm dünyada 6 milyon civarında down sendromlu birey yaşıyor. Türkiye´de kesin bir veri bulunmamasına karşın yaklaşık 100 bin down sendromlu kişi olduğu tahmin ediliyor. Unutmayalım ki, Down Sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılık olarak kabul ediliyor? şeklinde konuştu.

?Engelsiz bir yaşam?

Bugün vesilesiyle Özel Altunkalp Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve velilerini ağırladıklarını ifade eden Taban, ?Bu ziyaret vesilesiyle bu özel çocuklarımızın hayatlarını daha nasıl kolaylaştırabiliriz, daha nasıl konforlu bir hale getirebiliriz noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Bu özel çocuklarımızın sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor. Belediye olarak bizlerde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu mana da onların sosyalleşmeleri için farklı alternatif çalışmalar ortaya koyacağız. Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam en büyük temennimiz. Bu vesile ile tüm özel çocuklarımızı en içten kalbi duygularımla selamlıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum? dedi.

Gerçekleşen ziyarette Özel Altunkalp Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Başkan Taban´a çiçek sunarken, Taban´da özel çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

Haber ve Fotoğraf: M.Salih KAYGUSUZ

 



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00