www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Trafik yeniden masaya yatırıldı

Trafik yeniden masaya yatırıldı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 13 yıldır çözülemeyen ilçe trafiğini yeniden masaya yatırdı. Bu kez ciddi adımlar atılması bekleniyor.

İnegöl´de araç sayısının her geçen gün artış göstermesi, trafiği de olumsuz yönde etkiliyor. Nüfusu ve ticari aktivitesiyle hareketliliğin yoğun olduğu ilçemizde eskinin geniş caddeleri günümüz trafiğini kaldırmakta güçlük çekerken, İnegöl Belediyesi bu soruna çözüm olacak adımların atılması için çalışmalara başladı.

YAPILAN İNCELEMELERİN SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Trafik sorununun çözümü için bir süredir devam eden incelemeler neticesinde, alınan sonuçların değerlendirilmesi adına geçtiğimiz hafta Belediye Encümen Salonunda geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığındaki toplantıda Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME yetkilileri ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit, İnegöl Emniyet Müdürü İlhami Araali ve Zabıta Müdürü Osman Kalkan bir araya geldi.

5 KAVŞAKTA DÜZENLEME YAPILACAK

Toplantıda; ilçede trafik sıkışıklığının yoğun olarak yaşandığı şehir merkezindeki 5 ana kavşak gündemi oluşturdu. Metal Sanayi, AVM kavşağı, Belediye Kavşağı, Hükümet Önü Kavşağı ve Adliye Kavşağında belirli dönemlerde yapılan incelemelerinin raporları masaya yatırılarak bu 5 kavşakta bazı düzenlemeler yapılması kararlaştırıldı.

KAVŞAKLARIN SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE ARAÇ SAYIMLARI YAPILDI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl´deki trafik sorununa çözüm olacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Trafik sorununun göz ardı edilecek bir sorun olmadığını ve bu anlamda gereken her şeyin yapılacağını kaydeden Taban; ?İnegöl Belediyesi olarak zaten bu konu üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Bu çalışmalar şuan itibariyle şekillenmeye başladı. İlçemiz trafiğinin yoğun şekilde sıkışıklığına sebep olan bölgeleri yerinde inceleyerek; Metal Sanayi, AVM kavşağı, Belediye Kavşağı, Hükümet Önü Kavşağı ve Adliye Kavşağında sabah ve akşam saatlerinde görüntü alınarak araç sayımı yapılmıştır. Bu şekilde sirkülasyonu tespit ederek yapılabilecek iyileştirmeyi görmüş olduk? dedi.

FİZİKİ VE SİNYALİZASYON DÜZENLEMELERİ YAPILACAK

Trafik sorununun çözümüne ilişkin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde çalışıldığını da belirten Taban, ?Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü ve Yol İşleri Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışılmaktadır. İnceleme ve sayımları yapılan bu kavşaklarımızda 4 proje tamamlandı. Yapılacak iyileştirme hakkında karara varıldı. Bir kavşağımızla ilgili çalışmamız ise sürüyor. Bazı kavşaklarda fiziki değişiklik yapılması, bazılarında ise sinyalizasyon düzenlemesi yapılarak trafiğin rahatlatılması planlandı. İnşallah alınan önlemler ve yapılan düzenlemelerle İnegöl´ümüzün trafiği daha düzenli ve sorunsuz hale gelecek? açıklamalarında bulundu.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87