www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Turizm Haftası Kutlandı

Turizm Haftası Kutlandı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl´de de Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde gerçekleştirilen programla kutlandı.

Ülkemizde 43 yıldır her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, İnegöl´de Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı programla kutlandı. Hacı Sevim Yıldız Külliyesi konferans salonunda düzenlenen programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Turizm, Milli Bütünlüğe De Hizmet Eder

Programın açılış konuşmasını yapan Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ziyaddin Çifçi, ?Ülkemiz doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle dünyanın önemli kültür merkezlerindendir. Ülkemiz bu güzellikler sayesinde iç ve dış turizm için çok önemli merkezlerden biri haline gelmektedir. Turizm kavramı birçok amacı bir arada barındırdığı için çok geniş etkinlik yelpazesine sahiptir. İç turizm, yerel halkın yaşadığı bölgeden yurdunun görmediği yerlerine yaptığı gezilerdir. Bu açıdan bakıldığında, turizm bir ülkenin kendi yurttaşları arasında duygusal ve kültürel bağları güçlendirerek milli bütünlüğe de hizmet eder? dedi.

Turizm Ülkemiz Ve Şehrimiz İçin Çok Önemli

Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ise Turizm Haftası kapsamında bir araya geldiklerini ifade ederek; ?Güzel İnegöl´ümüzün turizmle ilgili bugüne kadar alığı mesafelerin çok değerli olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde devam eden turizmle ilgili çalışmaların daha iyi, koordineli ve birlikte daha güzel işlere imza atılması adına başta Belediye Başkanımız Alper Taban olmak üzere bizler de onunla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnegöl, köklü tarihinden kaynaklı değerlerinden dolayı bir turizm cennetidir. Bu tarihi zenginliğimizle birlikte yeni oluşturduğumuz, belediye bünyesinde faaliyet gösteren DOSTUM projesiyle daha da geliştirerek önümüzdeki dönemde DOSTUM kapsamında ulusal anlamda tanıtımlar yaparak daha güzel işlerin yapılması için hep birlikte çalışacağız. İnegöl, medeniyetlerin mührünü taşıyan bir şehrimiz olarak mobilyasıyla, köftesiyle, ayçekirdeğiyle ve Oylat markasıyla ulusal anlamda değer oluşturan, bu markalarıyla ön plana çıkan bir şehir. Bizler başta İnegöl Mobilyası olmak üzere diğer markaları da daha da parlatarak yeni değerler ve markalar oluşturmak istiyoruz. Termal turizmde Oylat, tarih turizminde; Ortaköy Kervansarayı, Tarihi Kapalı Çarşımız, İshakpaşa Külliyemiz ve diğer tarihi merkezlerimiz olmak üzere, doğa turizminde; Oylat mağarası, Kıran Yaylası, Başalan Yaylası, Fevziye Kanyonou, Boğazova gibi alternatif turizm alanları ve doğa sporlarının çekim merkezi olan DOSTUM projesi ile yine yamaç paraşütünde Türkiye´de tek 3 yöne kalkış imkanı sunan Aktaş Tepeyle, turizme değer katan bu projeleri önümüzdeki dönem için daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Kültür turizminde de İnegöl Kent Müzesi başta olmak üzere, Mobilya Müzemiz gibi değerlerimizi, kırsal turizmde markalarımıza yeni markalar ilave etmek istiyoruz. İnegöl´ün turizmde adından söz ettireceğine yürekten inanıyoruz. İnegöl´ümüz bu önemli sektörde en ön sıralarda olmayı hak ediyor. Bizler İnegöl´e tarım ve sanayi olgusunun yanında turizm şehri markasını da katmak istiyoruz. Turizm ülkemiz için de çok değerli. Biz tarih kokan bir memlekette, tarihi değerler içerisinde yaşamamıza rağmen; Avrupa´da ve başka ülkelerde çok küçük değerdeki yerleri bizlere gezdirerek kendilerine kaynak oluşturuyorlar. Biz 1000 yıllık bir tarihe sahip medeniyet olarak turizmi gerçek manada kullanamıyoruz. Avrupa´da bir ülkenin bir şehrine giden turist sayısı, bizim 1 yılda ülkemizi ziyaret eden turist sayısından fazla. İnşallah önümüzdeki dönem hem İnegöl´ün hem Bursa´nın hem de ülkemizin bu alanda gelişimi sağlanacaktır. Turizm haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum? diye konuştu.

İnsanlık Bizi Tanımak İstiyor

Programda son konuşmayı ise İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik yaptı. Gedik; ?Ülkemizde bu yıl 43´üncüsünü kutladığımız, 15-22 Nisan tarihlerinde planlanan turizm haftasını kutlamak için bir aradayız. Tabi bir haftalık değil, turizm 365 gündür. Devam ettirilmesi, sürdürülebilmesi esas olan bir olgu. Turizm; gezmek, görmek, insanın yaratılışına uygun olarak hareket halindeki insanın çeşitli nedenlerle evinden, ülkesinden çıkarak gezmesidir. Ama turist ne için gelir? Turizmde 3 ayak var. Birincisi; insanları görmek, onun kültür değerleri ve farkını fark etmek için, sizi tanımak için. Gittiği ve gideceği yerdeki tabi güzellikleri görmek için ve de gezmek için. Bunları yapmak isterken de belli şekilde kalite ve güven ister. Ülkemiz, Bursa´mız ve İnegöl´ümüz buna o kadar müsait ki? İnsanı, bin yıllar ötesinden gelen kültürü, 7 bin yıl ötesinden gelen tarihi? İnsanlık bizi tanımak istiyor? ifadelerinde bulundu.

Konuşmalar sonrası program öğrencilerin hazırladığı farklı gösterilerle devam etti.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71