www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

TÜRKİYE´NİN LİDERİYİZ

TÜRKİYE´NİN LİDERİYİZ

Birbirinden şık tasarımların içerisinde yer aldığı 37´inci mobilya ve deokarasyon fuarı, düzenlenen törenle açıldı. 168 firmanın yer aldığı fuar 27 Mart´a kadar açık kalacak.

GELİŞEN VE BÜYÜYEN İNEGÖL OLUŞTURMALIYIZ

Açılış töreninde konuşan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl´ün gerçek anlamda tereddütsüz, Türkiye mobilya sektörünün öncüsü ve lideri olduğunu belirterek, ?Gelişen ve büyüyen güçlü Türkiye ile birlikte gelişen ve büyüyen bir İnegöl oluşturmalıyız. İnegöl´de üretim yapan mobilya firmalarımızda bu bilgi birikimi vardır. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Güçlü ve büyük mobilya sektörünü, Türkiye´ye yön veren mobilya sektörünü İnegöl´de daha da büyütmeye çalışacağız. Yeni projelerimiz olacak. Fuar alanlarımız yetmiyor. Yeni fuar alanı projemizin çalışmalarına başlayacağız. Milletvekillerimiz ve protokolümüz ile birlikte bu projeyi tamamlamak istiyoruz. İnegöl, bununla birlikte dış dünyaya daha iyi hazırlanacaktır? dedi.

Dün saat 14.00´da düzenlenen açılış törenine; İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İTSO Başkanı Metin Anıl, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katılım gösterdi.

 GELİŞEN VE BÜYÜYEN BİR İNEGÖL VAR

İstiklâl Marşı´nın okunması ve MODEF tanıtım filminin izlenilmesi ile başlayan törende konuşan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?37´nci İnegöl Mobilya Fuarına teşrif eden herkese teşekkür ediyorum. Hep beraber İnegöl Mobilya Fuarı açılışındayız. İnegöl mobilyasını hem ilçemize hem ülkemize hem de dünyaya tanıtmak üzere çalışıyoruz. İnegöl, Türkiye mobilya üretiminde ve ihracatında çok ciddi bir konumda? Her platformda İnegöl mobilyasını anlatmaya çalışıyoruz. Bu sektör İnegöl´de yaşayan insanların yüzde 70´inin hayatını etkiliyor. Ciddi ihracat fazlası veriyoruz. Biz geçmişimizle övüneceğiz, unutmayacağız, şükredeceğiz ama gelecekte ne yapmalıyızı çalışmalıyız, plan ve projelerimizle önümüze hedef koymalıyız. İnegöl gerçek anlamda hiçbir tereddütte kalmadan, Türkiye mobilya sektörünün öncüsü ve lideridir. Tasarım, üretim, pazarlama ve değişik konularda büyük çalışmalar yapıyoruz. İlk mobilya fuarı düzenlediğimizde kerpiç duvarların arasında bir fuar düzenlemiştik. Ondan sonra değişik alanlarda fuarlar organize etmiştik. Geçmişten bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son 15 yıldır burada fuar düzenliyoruz. İnsan hayatında 30 yıl uzun bir dönem olabilir ama dünyada 30 yıl çok kısa bir dönem. İnegöl mobilyası 30 yılda buralara geldiyse önümüzdeki 30 yıllarda hedeflerimiz daha büyük olmalı. Gelişen ve büyüyen güçlü Türkiye ile birlikte gelişen ve büyüyen bir İnegöl oluşturmalıyız. İnegöl´de üretim yapan mobilya firmalarımızda bu bilgi birikimi vardır. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Güçlü ve büyük mobilya sektörünü, Türkiye´ye yön veren mobilya sektörünü İnegöl´de daha da büyütmeye çalışacağız. Yeni projelerimiz olacak. Fuar alanlarımız yetmiyor. Yeni fuar alanı projemizin çalışmalarına başlayacağız. Milletvekillerimiz ve protokolümüz ile birlikte bu projeyi tamamlamak istiyoruz. İnegöl, bununla birlikte dış dünyaya daha iyi hazırlanacaktır? dedi.

 TÜRKİYE, İNEGÖL İLE BİRLİKTE KALKINIYOR

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ise, ?150 yıllık bir belediye, 130 yıllık bir Ticaret ve Sanayi Odası, 37´nci mobilya ve dekorasyon fuarı? Bu İnegöl´de müteşebbis, yatırımcı ruhlu insanların olduğunun göstergesidir. İnegöl hızlı adımlarla Türkiye´nin kalkınmasında elini taşın altına koyuyor. İnegöl, Türkiye´nin 2023 hedefine hızlı adımlarla yürüyor. Artık mekânlarımız yetmiyor, yeni bir fuar alanı projemiz var. Önümüzdeki günlerde devreye girecek ve daha iyi ve modern mekânlarda kendimizi tanıtma fırsatı bulacağız. Yatırımcı insanların önümüzdeki yıllarda istikrarlı yönetimlerle daha çok açılıp hızlı adımlarla 2023 hedefine koşacağı inancındayım. Fuarımızın sektörümüze hayırlar getirmesini temenni ediyorum? şeklinde konuştu.

 MOBİLYADA DÜNYADA YARIŞAMAYACAĞIMIZ ÜLKE YOK

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, ?Mobilya sektörü Türkiye´de ihracatı en yüksek sektörlerden bir tanesidir. Federasyon başkanı olduğum günden beri bunun altını çiziyorum. Mobilyada dünyada yarışamayacağımız bir ülke yok. Mobilya sektöründe dünyada en büyük rakibimiz İtalya. Türkiye mobilyada bakir bir ülke ve buna rağmen şansımızı en iyi şekilde değerlendirmeye mecburuz. Bu nedenle sürekli mobilya sektörünün kıymetini anlatmaya çalışıyoruz. Sorun ve sıkıntıları herkes iyi biliyor ancak Türkiye mobilya sektörünün önü açılırsa, fırsatlar sunulabilirse en kısa sürede orta vadede 10 milyar rakamını yakalar. İnegöl, mobilya sektöründe çok önemli bir duruma gelmiştir ve mobilyanın başkentini iddia edebilecek konuma gelmiştir. Yeni fuar alanı yapacaksınız. Bize düşen bir görev varsa yardım etmeye hazırız. Fuarımızın İnegöl´e 3 katkısı olacak. Siyasi, Türkiye´nin tanıtımı ve son olarak da ekonomik katkı sağlanacak. Emeği geçen tüm firmalara müteşekkiriz. Hayırlı kazançlarınız olsun? diye konuştu.

 İHRACATIMIZI AR-GE İLE KATLAYABİLİRİZ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, ?Bizi bir araya getiren bu etkinlik aynı zamanda hayatın her aşamasında bizlere örnek teşkil edecek bir birlikteliğin ve azmin, bıkmadan usanmadan sürdürülebilir kılındığının göstergesidir. Bu fuar başladığında çok yakıştırılmasa da İnegöl adına bakıldığında bu birçok olumsuzluklar yaşansa da bugün o azim ve kararlılıkla 37 yıldır bu fuarın geldiği noktayı çok net görüyoruz. Bizim önümüz açık. Geldiğimiz nokta bunu gösteriyor. Son 14 yılda ülkemizin ortaya koyduğu performansa baktığımızda her alanda ciddi atılımlara imza attık. Klasik üretimden daha yüksek teknolojiye, tasarıma geçmemiz lazım. Bursa´da 100 AR-GE ve tasarım merkezini hedefliyoruz. İnegöllü firmalarımızın da bu çalışmanın içerisinde yer almalarını istiyoruz. Ancak AR-GE ile ihracatımızı katlayabiliriz. Bu fuar yeni mekânlarda hem İnegöl hem de Bursa´nın dış ticaretine önemli katkılar sunacaktır. Fuarın bugünlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 İNEGÖL, 365 GÜN AÇIK BİR FUAR MERKEZİDİR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?1 asrı aşkın bir tecrübeye sahip, bünyesinde OSB, Mobilya müzesi, Mobiliyum AVM´yi barındıran İnegöl istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürüyor.Bu güzelliklerin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 15 yılda nereden nereye geldiğimizi görüyoruz. Çok daha çalışmamız lazım. İnegöl 365 gün açık olan bir mobilya fuarı gibi ama fuarlar bizim bu işte biraz daha podyuma çıktığımız önemli alanlardır. Bizlerle olan büyüklerimize teşekkür ediyorum? dedi.

 GÜÇLÜ ŞEHİRLERLE GÜÇLÜ TÜRKİYE´Yİ OLUŞTURMALIYIZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ?Üretim kenti, kalite kenti, mobilya başkenti İnegöl´de güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. Hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ettiğimiz bir buluşmadayız. Bugün baharın başlangıcı, yeni umutların yeşerdiği gün. Bugün fuar açıldı. İnşallah başta mobilya sektörümüz için hayırlı olur. Türkiye hızla gelişiyor, kalkınıyor. Bu dostlarımızı sevindiriyor, düşmanlarımızı üzüyor. Bu konuda Türkiye´yi durdurmak için çalışıyorlar. Biz gelişmeyi devam ettirmeliyiz. Güçlü şehirlerle güçlü Türkiye´yi oluşturmalıyız. Merkez ve ilçelerimizde yaptığımız faaliyetlerle Bursa´mızın, İnegöl´ümüzün gelişmesi aşamasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm sektörlerde gelişime odaklı çalışıyoruz. Örnek olmaya devam ediyoruz. Şehirlerimizde altyapı, üstyapısıyla birlikte ekonomik olarak üretimi artırmayı amaçlıyoruz. Bugüne kadar hızla büyüyen sektörümüzün bundan sonra da performansı artarak devam edecek? şeklinde konuştu.

 İSTİKRAR ŞART

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Bir şehrin yazmış olduğu 37. başarı hikâyesine hoş geldiniz.İnegöl mobilyasının 15 yılda kat ettiği yolu hep beraber müşahede ettik. 2. OSB´nin olmadığı, 1. OSB´de yerlerin kiralık olduğu hatta kiracıların bulunamadığı, sanayi sitelerinde en büyük 500 metrekare dükkânlardan 15 yıllık bir istikrar süreciyle, siyasi irade ve kararlılıkla 50 bin metrekarelik üretim alanlarına kadar yükselen bir hikâye yazdık. Bu hikâyenin baş mimarı ve yazarı var. Hepimize cesaret veren, ülkenin 15 yıldır yönetilmesini sağlayan Cumhurbaşkanımıza çok müteşekkiriz. İnegöl mobilyasına sevdalı olduğunu biliyoruz. Bu yaptıklarımız yetmez. Dünya değişiyor, ekonomik gelişmeler de değişiyor. Farklı ürünler, konseptler ve yeni tasarımlar yapmak lazım. Ciddi çalışmalar var. Fuar alanı ile ilgili sunumu Sayın Başbakanımıza da yaptık. Bu alandan çok daha güzel geniş alanlarda ürünleri sergileme imkânı bulacağız. Bu hikâyeyi yazarken bir istikrar süreciyle yazdık. Yeni bir istikrar süreci hikâyemiz var. Evet diyoruz. Yeni bir hikâye yapalım ki ihracatımız katlansın. Bir daha koalisyon, bakanlık pazarlıkları yapılmasın. Ülke sandığa gittiğinde 5 yıllık hükümetini seçsin ve İnegöllü mobilyacılar önlerine 5 yıllık ufukla bakabilsinler. Milletimizin ferasetine ve basiretine güvenerek 15 yıldır kazandıklarımızın ileride kazanacaklarımıza mesnet olmasından dolayı buradan başarıyla çıkacağımıza eminiz. İstikrar şart.?

 İNEGÖL MOBİLYASI DAMGASINI ARAYIN

?İnegöl´de üretilen mobilyaları ve bütün aksamları rahatlıkla satın alıp evlerinizde kullanabilirsiniz. Hem kaliteli hem sağlıklıdır. İnegöllü mobilya üreticileri araştırma, geliştirme ve inovasyona önem veriyorlar ve insanların kullanabileceği ergonomik mobilya üretmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Tüm tüketicilerin İnegöl mobilyası damgasını aramasını istiyoruz.?

 YENİ UFUKLAR İNEGÖL´DEN AÇILACAK

?İnegöl´e bir üniversite kazandıracağız. AK Parti iktidarı olarak büyüyen şehre uygun bir üniversite kazandırmamız gerekiyor. Bu üniversitenin bölümlerinden biri tasarım olacak. Yeni ufuklar açacak, yeni modeller oluşturacak mühendisler burada yetişecek.?

 HEDEFE DOĞRU HEP BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ

?Bir kısım arkadaşımız Çin´de mobilyamızı ve sektörümüzü tanıtmaya çalışıyorlar. Afrika, Çin ve dünyanın her yerinde İnegöllü üreticilerimiz çalışmalar sergiliyorlar. Bu kazanımlar bir şehrin, bir birlikteliğin hikâyesidir. Hedeflerin daha yukarıya çıkması için hep beraber mücadele ediyoruz. Yeni hikâyelerle ülkeye örnek olmaya devam edeceğiz. Sektöre destek veren unsurlara şükranlarımı sunuyorum? diye konuştu.

 MOBİLYA, ZANAATLA SANATIN BİR ARAYA GELDİĞİ BİR ALANDIR

Bursa Valisi İzzettin Küçük, ?İnegöl çok zor bir konuyu başardı. Ülkemizde bir veya birkaç alanda marka olan şehirler var ama ilçe çapında bir alanda marka olan, en üst çizgiye getiren ilçe hemen hemen yoktur.  Bu başarı zor bir alanda oluşmuş. Mobilya zanaatla sanatın bir araya geldiği bir alandır, ince bir iştir. Zor bir alanda ülke çapında başarı hikâyesidir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Fuarın yakaladığı çizgiyi çok daha ilerilere götürüleceğine inanıyorum? ifadelerini kullandı.

 İHRACATTAKİ YÜZDEMİZİ ARTIRMALIYIZ

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, ?Türkiye´nin en önemli varlığı beşeri sermayesidir. Bu da sizlersiniz. Türkiye´nin son yıllarda aldığı mesafe gerçekten dünyanın gıpta ettiği bir mesafedir.Sizlerin önünü açan da siyasi iktidardır. Önemli bir günde önemli bir hususta bir aradayız. Bunu basit bir fuar olarak telakki edemeyiz. Türkiye´de mobilyanın başkenti olarak ün salmış, markalaşmış İnegöl´de mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın fuarındayız. 350 milyon dolar ihracat Anadolu´da birçok ilimizin toplam ihracatından fazladır. Burada sadece mobilya sektöründe bunu sağlayabiliyoruz. 2 bin 500´e yakın firma faaliyet gösteriyor. Ne zaman sıkıntıya düşseniz sizin yanınızda olmayı siyasetimizin ana hedefi olarak belirledik. Kısa süre önce KDV indirimi yaptık. Bu indirimden yararlanan firma ve vatandaşlarımızı görüyoruz. Bundan sonra da sizin önünüzü açmak için yapılması gereken her reformu yapacağız. İşimiz çok. Bu işi yapacak nitelikteki arkadaşlar da sizlersiniz. Dünyanın 2015 yılı toplam üretimi 74 trilyon dolardır. 6,5 trilyon dolarına yakınını 57 ülkelik İslam dünyasıdır. Bunun da en önemli kısmı 800 milyar dolarla Türkiye´dir. Bu ülkeler nüfus bakımında dünyanın yüzde 20´si, ama ekonomide yakalayamıyoruz. Nüfusa göre yüzde 20, üretime göre yüzde 7-8? Neye rağmen? Dünyanın petrolünün 3´te 2´si bu ülkelerdedir. Alacağımız mesafe ve yapacağımız iş çok fazladır.Dünya mobilya ihracatının yüzde 25´i Çin, yüzde 15 Amerika, yüzde 7 Almanya? Biz ise yüzde 1´iz. 350 milyon dolar ihracat İnegöl için çok önemlidir ama Türkiye´nin alacağı mesafeyi yüzde 1´lik mesafeyi görerek bilmeliyiz. Dünyada yüzde 1 paya sahibiz. Bunun yüzde 10´lara çıkması gerekir. Bunu sizler çıkaracaksınız. Herkes meselenin şuurunda. İstihdama ilişkin bir mesele olduğunda tüm kapıları zorluyorlar. Biz de bunu kendimize bir vazife görüyoruz?.

 HEDEF 100 BİN İSTİHDAM

?Mobilya sektöründeki 30 bin olan istihdamı 100 bine çıkarmak için uğraşıyoruz?diyen Ala, ?Bunu yapacak potansiyeliniz var. Onun için 500 milyar dolar hedefini koyduk. Dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmemiz lazım. Bunu sizlerle yapacağız. Kararlarınıza hız kazandıracak reformlar yapıyoruz. 16 Nisan´da önünüze gelecek Anayasa değişikliği de bunun bir parçasıdır. Hızlı mesafe almamızı sağlayacak, istikrar içerisinde büyümemizi mümkün kılacak bir değişikliktir. Başka yerlere çekilmesinin anlamı yok. Dünya ile bu kadar entegre olmuş İnegöl´e, 150 ülkeye ihracat yapabilen İnegöl´e 1980 darbesiyle yapılmış bir Anayasa yeter mi? Sivil, düzgün bir anayasa yapmamız gerekiyor. Onu şuan yapma imkânımız yoksa elimizdeki mevcut anayasayı iyileştireceğiz.Takdir aziz milletimizindir. Gerekçelerimizi de paylaşıyoruz. Bu inisiyatifler alındığında ekonomik hedeflere biraz daha hızlı ve kendimizden emin şekilde ulaşacağız. Türkiye bulunduğu yerden çok daha yukarılara gidecek potansiyele sahip. 2000´lerden sonra Türkiye gibi, Meksika gibi, Çin gibi gelişmekte olan ülkelerin büyüme hızlarındaki artışa baktığımızda gelişmiş ülkelerin büyüme hızlarındaki artış oranından daha fazladır. Bu çalışırsak, önümüzü açarsak yakalayacağımız anlamına geliyor. Bu potansiyel Türkiye´de var. Ekonomik hedefler söz konusu olunca her şeyi bırakıp birlikte yol alıyoruz. Bu bakımdan önümüz açıktır. Hedeflerimize kısa sürede varma dileği ile açılışını yapacak olduğumuz fuarda emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyorum? açıklamalarında bulundu.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29