www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ücretsiz Otopark Varken!

Ücretsiz Otopark Varken!

Bir süre İnegöl Belediyesi tarafından işletilen, ancak geçtiğimiz günlerde zarar ediyor gerekçesiyle ihaleye çıkarılan katlı otoparkın neden zarar ettiği ortaya çıktı!

Atatürk Bulvarı üzerine yap işlet devret modeliyle ihale edilerek yaptırılan katlı otopark, İnegöl Belediyesi tarafından işletilecek ve kesinlikle ihale edilmeyecekti. Ancak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, katlı otoparkın zarar ettiğini gerekçe göstererek, bu kararından vazgeçti.

Geçtiğimiz günlerde encümen salonunda yapılan katlı otoparkın işletme ihalesine iki firma katıldı. İhale sırasında konuşan Başkan Aktaş, Bundan sonraki süreçte katlı otopark, İnegöl Belediyesinin belirlemiş olduğu tarifeler doğrultusunda, ihaleyi kazanan firma tarafından işletilecek.” dedi.

İnegöl Belediyesi`nin zarar ettiği tarife üzerinden işletilecek olan otoparktan, özel firmanın nasıl kar edeceği  merak edilirken, katkı otoparkın neden iş yapmadığı ve zarar ettiği de ortaya çıktı.

Katlı otoparka doğru dürüst araç girip çıkmazken, hemen arka sokakta bulunan 15-20 araç kapasiteli otopark dolup taşıyor. Hiç bir güvenliği olmayan bu parkın tercih edilmesinin tek sebebi ise ücretsiz olması.

İşin ilginç tarafı ise, İnegöl Belediyesi`nin katlı otoparkın neden zarar ettiğine ilişkin herhangi bir araştırma yapmaması ve otoparkı gözden çıkarması.

Ancak kamuoyunda dolaşan iki iddia var. Birinci iddia işletme ihalesinin, katlı otoparkın inşaatını da yapan BURKAS inşaat firmasına verileceği...

Zira katlı otoparkın ön kısmında BURKAS inşaat firmasının sahibine ait bir otel bulunuyor. Otel müşterilerinin araçlarını ücretsiz ve güvenli bir şekilde park etmesi içinde katlı otopark işletmesinin BURKAS inşaat firmasına verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bir diğer iddia, katlı otoparkın arkasındaki ücretsiz otoparkın, önümüzdeki günlerde araç parkına yasaklanması.

 Bu iddiaların doğru çıkması halinde ise, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ın, "Gönlüm rahat, bir şüphesi olan varsa, devletin savcısı hakimi orada"  diyerek adres göstermesi bekleniyor.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00