www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Uludağ´da kış gelişim eğitimleri verildi

Uludağ´da kış gelişim eğitimleri verildi

İnegöl Belediyespor dağcılık branşı, kış gelişim eğitimleri kapsamında Uludağ´da 2 gün süren bir eğitim programı gerçekleştirdi.

 İnegöl Belediyespor dağcılık branşı, kış gelişim eğitimleri kapsamında Uludağ´da 2 gün süren bir eğitim programı gerçekleştirdi.

İnegöl Belediyespor bünyesinde faaliyetlerine devam eden dağcılık branşı, yeni bir çalışmaya daha imza attı. Dağcılığa gönül vermiş adrenalin tutkunlarına yönelik 8 aşamada verilecek eğitimlerin sonuncusu Uludağ´da kış gelişim eğitiminin verilmesiyle devam etti. Hafta sonu gerçekleştirilen eğitimleri Dağcılık antrenörü Bülent Aktaş verirken, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından görevlendirilen Hasan Hüseyin Boğaz´da eğitime katılan dağcıların aldıkları eğitimi yerinde görme fırsatı buldu.

Farklı Aktivitelerle Beğeni Ve Takdir Topluyor
İnegöl Belediyespor çatısı altında her geçen gün gerçekleştirdiği farklı aktivite ve projelerle takdir toplayan Dağcılık branşı, bünyesine kazandırdığı sporcularla geleceğe daha güvenle bakıyor. İnegöl´ü her açıdan en güzel şekilde temsil eden belediyesporlu dağcılar, farklı alanlarda gösterdikleri faaliyetlere bir yenisini daha ekleyerek, 8 haftadan oluşacak bir eğitim programını uygulamaya başladılar.

8 Aşamalı Eğitim Programı
8 aşamadan oluşan eğitim programının ilki yaz temel eğitimiyle gerçekleştikten sonra sırasıyla yaz gelişim, ileri kaya eğitimi, yaz arama kurtarma eğitimi ve kış temel eğitimi verilmesinden sonra 6. aşama olan kış gelişim eğitimi hafta sonu Uludağ´da verildi. Eğitimlerde soğuk havayı iyiden iyiye hisseden sporcular, karlı bir ortamda nasıl hareket edileceği konusunda eğitmenlerden hem teorik hem de pratik olarak ders aldılar. Zor koşullarda eğitimlerini başarıyla tamamlayan dağcılar, bir sonraki aşama olan ileri kar buz eğitimlerini almaya hak kazandılar.

Kış arama kurtarma eğitiminin tamamlanmasıyla 8 aşamalı eğitim programı sona erecekken, eğitimleri başarıyla tamamlayan sporcular sınava tabi tutulacak. Sınavı kazanan adrenalin tutkunları, Türkiye Dağcılık Federasyonu´nun organize ettiği dağ tırmanış organizasyonlarına katılabilmeyi hak edecek.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00