www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ulusumuzun En Büyük Bayramı

Ulusumuzun En Büyük Bayramı

Cumhuriyetin ilanının 95. yıldönümünü kutlayan DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar,?Vatandaşlarımızın birlikte coşkulu, mutlu ve huzurlu bir yaşam içinde olmaları dileğiyle, tüm ulusumuzun en büyük bayramını kutluyoruz?

DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, ?Türkiye Cumhuriyeti´nin ilanının 95. yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluş felsefesine baktığımızda, Cumhuriyet´in kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kendi el yazısı ile yazdığı gibi ?Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran halka Türk milleti denir´ ifadesiyle Türkiye Cumhuriyeti´nin ayrım gözetmeksizin her bir vatandaşımız için birlik, beraberlik olduğunu, vatanın bölünmez bütünlüğünü ifade ederken, bu ülkenin insanlarını kulluktan vatandaşlığa yükseltilerek Cumhuriyetin bir fazilet rejimi olduğu ifade edilmiştir.Tam bağımsızlık ve özgürlük Türkiye Cumhuriyeti´nin temel ilkesidir. Bu ilkenin hedefi emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı´nı kazanan halkımızın, vatan topraklarında kardeşçe, özgür ve eşit yaşamasını sağlamaktır. Cumhuriyeti kuran ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabesinde Türkiye Cumhuriyetinin gelecekte karşılaşacağı engelleri ve tehlikeleri dile getirmiştir. Gençliğin şahsında Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran halka, Cumhuriyeti sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa görevi vermiştir.Bu ülkenin içinde bulunduğu zor durumdan yine milletimizin azim ve kararlılığı ile çıkacağız. Bunun için birliğe, beraberliğe ve ortak akla ihtiyacımız vardır.

 

Demokratik Sol Parti olarak hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeden, nefret söylemlerinden uzak durarak, sevgiyle siyaset yapıyoruz. Bizim ülkeyi yönettiğimiz dönemler, ülkenin zor koşullardan çıkartıldığı, terörün bittiği, yurt içinde huzurun, yurt dışında onurun olduğu dönemler olmuştur. Bugün, geçmişte ülkenin içinde bulunduğu zor koşullar tekrar yaşanmaktadır. Bu zor koşullardan ülkemizi tekrar refah ve huzura çıkartacak tek anlayış Demokratik Sol Siyaset anlayışıdır.Bu duygu ve düşüncelerle; vatandaşlarımızın birlikte coşkulu, mutlu ve huzurlu bir yaşam içinde olmaları dileğiyle, tüm ulusumuzun en büyük bayramını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01