www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÜRETMEDİĞİNİZ YERDE KAZANÇ YOKTUR

ÜRETMEDİĞİNİZ YERDE KAZANÇ YOKTUR

İnegöl´e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ?Üretmediğiniz yerde kazanç yoktur.?dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, İnegöl Şavşatlılar Derneği, Öğretmenevi Lokalini ziyaretinin ardından Cumartesi pazarı esnafı ve Çarşı esnaflarıyla bir araya geldi.

Ülke ekonomisinde yaşanan krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan DSP Lideri Aksakal, ?Karamsar olmamamız lazım. Şu çok önemli, bunu altını çizerek söylüyorum. Bütün siyaset argümanlarından da arınarak söylüyorum. Üretmediğiniz yerde kazanç yoktur. İki kere iki dört, şimdi evde siz bir kişi çalışıyorsunuz, beş kişiye bakıyorsunuz. İki kişi çalışırsa biraz daha, üç kişi çalışırsa daha da fazla rahat oluyorsunuz. Ekonominin de kuralı tamda budur. Devlete düşen görev herkesi üretir hale getirebilmektir. Bugün Devlet bunu başaramamıştır. Bundan sonra ki süreçte artık bu özellikle son 15 senedir bize dayatılan siyaset sistemini arındırmamız ve çözüm üretecek mekanizmaları parlamentoya getirmemiz lazım.?diye konuştu.

 

Genel Başkan Yardımcıları Murat Özbilge, Hüseyin Kul ve Bursa İl Başkanı Cahit Akıncı ile birlikte İnegöl´e gelen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, İnegöl Şavşatlılar Derneği, Öğretmenevi Lokalini ziyaretinin ardından, Cumartesi pazarı çarşı esnaflarıyla bir araya geldi.

Çarşı ve pazarcı esnafının sıkıntılarını dinleyen DSP lideri Önder Aksakal, ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi.

KARAMSAR OLMAMAK LAZIM

Önder Aksakal "Karamsar olmamamız lazım. Şu çok önemli, bunu altını çizerek söylüyorum. Bütün siyaset argümanlarından da arınarak söylüyorum. Üretmediğiniz yerde kazanç yoktur. İki kere iki dört, şimdi evde siz bir kişi çalışıyorsunuz, beş kişiye bakıyorsunuz. İki kişi çalışırsa biraz daha, üç kişi çalışırsa daha da fazla rahat oluyorsunuz. Ekonominin de kuralı tamda budur. Devlete düşen görev herkesi üretir hale getirebilmektir. Bugün Devlet bunu başaramamıştır. Bundan sonra ki süreçte artık bu özellikle son 15 senedir bize dayatılan siyaset sistemini arındırmamız ve çözüm üretecek mekanizmaları parlamentoya getirmemiz lazım. Bunu yapabilecek tek partide geçmişte olduğu gibi Demokratik Sol Partidir. Dedi.

?DSP SORUMLULUĞA HAZIRDIR?

DSP lideri İnanç, Bayrak, Vatan, Millet bunlar tartışmasız değerler olarak ayrılırsa bir kenara, meselemiz biz nasıl kazanacağız, nasıl üreteceğiz ve nasıl paylaşacağız olur." Diyerek siyasette parlamentoda olan partilerin bunu başaramayacağını ve artık Halkçı ve Milliyetçi Karaoğlan´nın partisinin sorumluluğa hazır olduğunu ifade etli.

?İNEGÖL BURSA´NIN MAHALLESİ OLMUŞTUR?

DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ise,  ?Genel Başkanımızın İnegöl´ümüze verdiği önem ve değerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizler İlçe yönetimi olarak 10 yıl sonra daha Demokratik, daha Atatürkçü, daha Milliyetçi olan Demokratik Sol Parti çatısını İnegöl de tekrar ayağa kaldırmak ve bayrak yarışında olmaktan çok mutluyuz. İnegöl her zaman çok daha güzelini hak eden güçlü bir ilçedir. Bugün Bursa´nın mahallesi haline getirilmiştir. Halkımızın desteği ile başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Halkımız bizlere görev verirse gerçek Belediyeciliğin ve devlet idaresinin nasıl yapılacağını ayrıca halkımızı daha mutlu ve huzurlu kavga etmeden nasıl yönetebileceğimizi göstermeye hazırız. Bizler insanları ayırmadan, ayrıştırmadan yönetmeye talibiz. Genel Başkanımız Önder Aksakal ile birlikte İnegöl´ümüzü ziyaret eden Genel Başkan Yardımcımız Murat Özbilge, Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Kul ve İl Başkanımız Cahit Akıncı´yada İnegöl adına çok teşekkür ediyoruz.?dedi.



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71