www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri başladı

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri başladı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından 2019 yılında düzenlenmesi planlanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin ilki, mülakat ile seçilen 30 kursiyerin katılımı ile başladı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından hazırlanan stratejik plan doğrultusunda KOSGEB işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan 5 Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin ilki başladı. 3-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitime mülakat ile seçilen 30 kursiyer katılım gösterdi.

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Zerrin Fırat tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerlere işyeri yönetimi ve iş planı projesi hazırlanması konularında önemli bilgiler verilecek.

İş Dünyasına Yeni Girişimciler Kazandırmayı Amaçlıyoruz

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, girişimcilik eğitimlerinin, girişimci adaylarına sağlam adımlarla iş dünyasına atılma ve iş fikirlerini uygulamaya dönüştürme imkânı verdiğini belirterek; ?Girişimcilik eğitimine katılan ve başarı sağlayarak belge alan adaylar, hazırladıkları projelerin kabul görmesi halinde KOSGEB´den uygun koşullarda düşük faizli kredi ve hibe desteğialabilecekler. İş dünyasına yeni girişimciler kazandırmayı amaçlıyoruz. İTSO olarak girişimcilik eğitimi ile sağlam işletmelerin kurulmasına destek oluyoruz. Rekabete dayalı küresel ekonomide güçlü oyuncu olabilmenin yolu, yeni fikirleri olan girişimcilerimizi ortaya çıkarmak ve desteklemekten geçiyor. Bu yöndeki desteğimiz devam edecek. 2019 yılında bu eğitimle birlikte toplam 5 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini hayata geçireceğiz. İlkini 30 kursiyerin katılımıyla başlattığımız eğitimin ikincisini 1-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.Diğer 3 eğitimimizin tarihlerini ise yapacağımız görüşmeler sonucunda belirleyerek girişimci adaylarına duyuracağız. Eğitimimizin hayırlı olmasını temenni ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum? dedi.

Başkan Uğurdağ, 1-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. eğitimlerin kayıtlarının devam ettiğini, kayıt yaptırmak isteyen kursiyer adaylarının ?E-Devlet? üzerinden başvuru yapabileceklerini ifade etti.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25