www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yağlı Tohumlardan Üyelerine Ödül

Yağlı Tohumlardan Üyelerine Ödül

S.S. 592 Sayılı İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi yönetimi, 2017-2018 iş yılında kooperatife ilk ürün, en fazla ürün, en yüksek yağ oranlı ürün teslim eden ve en fazla fenni yem alan ortağına düzenlenen törenle hediyeler verdi.

2017-2018 iş yılı ayçiçeği alım kampanyasında hedeflerinin 1 milyon 500 bin kilogram olduğunu ifade eden İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, ?Ortaklarımızın bu yıl kooperatifine sahip çıkmasından dolayı hedeflerimizi geçerek kampanya sonu itibariyle 1 milyon 637 bin 716 kilogram yağlık ayçiçeğinin mubayaa edildi. Kooperatifimizce mubayaa edilen ayçiçeğinin ortalama yağ oranı ise yüzde 44,80´e tekabül etmektedir. Birliğimize güvenerek ürününü kooperatifine teslim eden ortaklarımızı asla mağdur etmeden, üreticinin alın terinin gerçek değerini alabilmesi, üretimin teşvik edilerek devamının sağlanabilmesi için, ayçiçeği fiyatını belirlerken, ürün fiyatının oluşmasına etki eden başlıca faktörler olan ithal yağlık ayçiçeği ve ham ayçiçeği yağı fiyatı, döviz kurları, gümrük vergileri, dünya ve Türkiye rekoltesi, yağlık ayçiçeği üretim maliyetleri, destekleme ve prim ödemeleri, diğer bitkisel yağlar, ayçiçeğinin en çok işlem gördüğü borsalar ile üretici beklentileri tek tek ele alınarak değerlendirilmiştir. Bu yıl alım fiyatı 39-41 yağ oranı için 1.720,00 TL/Ton olarak belirlenerek ortaklarımıza 3 milyon Türk Lirası ödeme yapılmıştır? diye konuştu.

 

ÜYELERE HEDİYE

Kooperatif yönetimi olarak geçen yıl başlattıkları uygulama hakkında bilgi veren Girgin, ?Ayrıca geçen yıl başlattığımız uygulama ile kooperatifimize ilk ürün teslim eden, en fazla ürün teslim eden, en yüksek yağ oranlı ürün teslim eden ve kooperatifimizden en fazla fenni yem alan ortağına kooperatifimizce huzurlarınızda çeşitli hediyeler verilecektir. Buna göre ilk ürün teslim eden ortak 793 nolu ortak Sami Tokuş, 43 bin 81 kilogramla en fazla ürün teslim eden ortak 2712 nolu ortak Nurettin Türkan ve yüzde 52,60´la en yüksek yağ oranlı ürün teslim eden ortak 2371 nolu ortak Metin Ulu, 60 bin kilogramla en fazla fenni yem alan ortağımız 3173 nolu ortak Hasan Hüseyin Salık´tır. Kendilerine hayırlı, uğurlu olsun. Kooperatifimiz ortaklarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunmaya devam etmektedir. Kooperatifimizde ortakların ihtiyacı olan fenni yem, kimyevi gübre, ayçiçek tohumluğu, mısır tohumluğu, buğday tohumluğu, devlet destekli tarım sigortası (TARSİM) gibi hizmetler sunulmaktadır? şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından ilk ürün teslim eden Sami Tokuş´a, en fazla ürün teslim eden Nurettin Türkan´a, en yüksek yağ oranlı ürün teslim eden Metin Ulu´ya ve en fazla fenni yem alan Hasan Hüseyin Salık´a Biryağ ayçiçek yağı ve Birma margarin hediye edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25