www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Yüzde yüz yerli

Yüzde yüz yerli

Klasik görünümlü yüzde 100 yerli ve elektronik araç üreten İnegöllü Hasan Ünlüaslan, İnegöl´de bu işi yapacak teknolojinin bulunduğunu ve daha iyi yerlere gelinebileceğini ifade etti.

Yüzde 100 yerli ve elektronik olarak ürettikleri ?Gezenti´ isimli klasik araçlarını 40. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarı boyunca sergilediklerini ve büyük ilgi gördüklerini belirten Hasan Ünlüaslan, tamamı yerli olmak kaydıyla 15 günde hayata geçirdikleri el emeği eserlerinin ileride daha iyi noktalara gelebileceğini belirtti.

?İNEGÖL´ÜN GELDİĞİ NOKTAYI TÜM TÜRKİYE BİLSİN?

Aracını tanıtan Hasan Ünlüaslan, ?Daha önce Türkiye´nin gündemine 5 babayiğidin elektrikli araba yapacağı gelmişti. Biz de İnegöl olarak bir şey yapalım dedik. 5 babayiğidin yaptığına muadil bir şey değil, çünkü otomobil ürettiğimiz iddiasında değiliz ama otomobil segmentinin dışında elektrikli tur aracı olarak hobi amacıyla kullanılabilecek bir araç yaptık. İnegöl´de bu işi yapacak teknoloji ve bilgi birikimi var. Ben de İTSO üyesi olarak bunu kendime görev addettim ve bu sebeple bir araç oluşturduk. Bunu 3 ayrı tip olarak dizayn ettik. Bir de bunun arkasından engelli için 3 tekerlekli araç geliyor. Engelli bireylerin tekerlekli sandalyeleriyle üzerine binebilecekleri bir araç olacak. 4 kişilik olan tur aracıdır. Bunlar klasik araç görünümündedir. Sebebi ise bugün ne tür araç dizayn ederseniz edin mutlaka bir modele benzeyecek ve sorun yaşayacaksınız, ondan bundan kopyaladı diyecekler. Bu araçlar 100 yıl öncesinin modelleri olduğu için kimsenin hak iddia edeceği bir durum yok. Zaten yaptığımız araç 50 kilometre hızla sınırlandırıldığı için klasik görünümlü bir araç olması gerekirdi. Trafikteki maksimum hızı da 50 kilometreyi geçmiyor. İnegöl olarak bu işin içinde biz de varız, yüzde 100 yerli olarak bunu yapabiliriz dedik. Bu modeli çok daha geliştirmek mümkündür. Aküleri Mutlu Akü´den alındı, Bursa yapımıdır. Motoru bizim kendi dizaynımız. Diğer bütün karoserler ve üzerindekiler de bizim kendi tasarımımızdır. Bu teknoloji Türkiye´de olan bir şey. Biz İnegöl´ün imkânlarıyla bunları yaptık, daha alası da yapılabilir. İnegöl´ümüzün geldiği noktayı tüm Türkiye bilsin? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01