www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

10 NUMARA ŞOFÖR NASIL OLUNUR?

10 NUMARA ŞOFÖR NASIL OLUNUR?

Milli Eğitim Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?İyi Dersler Şoför Amca? adlı proje kapsamında İnegöl´de taşımalı eğitimde görev alan servis şoförlerine yönelik bir eğitim düzenlendi. Eğitimde ?10 numara

Dün sabah saat 09.00´da Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu´nda düzenlenen eğitimlere Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürü Ali Doğru, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ve servis şoförleri katıldı.

ŞOFÖRLERİ BİLİNÇLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

?İyi dersler Şoför Amca? adlı proje hakkında bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, ?İlçemizde taşımalı eğitimde servis şoförlüğü yaparak her gün ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizi her gün okullarına ve evlerine taşıyan servis şoförlerimizi Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlamış olduğu bir proje var;?İyi dersler şoför amca´. Amacımız şoförlerimizi daha fazla bilinçlendirmek. Çocuklarımızın okullara gidiş gelişini daha nitelikli hale getirmek. Milli Eğitim Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birlikte bu projeyi hazırladılar ve bu proje tüm Türkiye genelinde uygulanıyor. Amacımız şoförleri bilinçlendirmek. Taşımalı eğitimler yapılan servis taşımacılığını daha bilinçli hale getirmek. Sıfır risk, kazasız, sıkıntısız bir yıl geçirmek amacıyla bu programı düzenledik. Bundan sonra da bu tür eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Okul idarecilerimize yönelikte bu tür seminerler düzenleyeceğiz. İnegöl´de ilkokul, ortaokul ve lisede 2 bin tane öğrencimiz taşımalı sistemle okullarına gidiş-geliş yapıyorlar. ?İyi Dersler Şoför Amca´ adlı proje kapsamında verilen eğitimler de şoförle öğrenci arasındaki iletişim, araç disiplini, araç bakımının zamanında yapılması, kurallara uymayla ilgili konular var. Bu programa yaklaşık 200 şoförümüz katılıyor? dedi.

EN ÖNCELİKLİ KONUMUZ EĞİTİM

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, ?Göreve geldiğimiz günden bu yana en fazla önemsediğimiz konulardan birisi eğitim. Birkaç gün önce bir sertifika töreni yaptık. Hemen akabinde ?İyi Dersler Şoför Amca´ eğitimleri verilmeye başladı. Dediğim gibi eğitim bizim olmazsa olmazımız. Şoför esnafımıza yönelik eğitim programlarımız artarak devam edecek. Verilen eğitimlere de arkadaşlarımız ilgi gösteriyor. Bu da bizi memnun ediyor. Katılan herkese teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Astsubay Başçavuş Vedat Düzenli ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amir Yardımcısı Başpolis İdris Çamur tarafından şoförlere eğitim semineri verildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29