100 METRELİK BAYRAKLA YÜRÜDÜLER

100 METRELİK BAYRAKLA YÜRÜDÜLER

İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği´nin ortaklaşa düzenlediği demokrasiye saygı yürüyüşünde 100 metre uzunluğundaki bayrak gururla dalgalandırıldı.

Önceki akşam Atatürk Anıtı önünde toplanan Şavşat ve Posofluların yürüyüşüne Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da katılım gösterdiler.

Posof Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgen Kurşun ve İnegöl Şavşatlılar Derneği Başkanı Durmuş Aydın önderliğinde anıt önünden başlayan yürüyüşte 2 metre eninde 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağını ellerine alan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdular.

DEMOKRASİ GALİP GELDİ

Belediye önünde sona eren yürüyüşün ardından iki dernek adına konuşan İnegöl Şavşatlılar Derneği Başkanı Durmuş Aydın, ?15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı demokrasiye sahip çıkma adına İnegöl´de faaliyet gösteren İnegöl Şavşatlılar Derneği, İnegöl Posoflular Derneği öncülüğünde Sayın Milletvekillerimiz, siyasi partilerimizin ve diğer kardeş dernek ve her kesimden İnegöl halkımızın katılımıyla demokrasi yürüyüşümüzü gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 15 Temmuz´da kökü dışarıda, dış güçlerle, devletimizin içine sızmış yerli işbirlikçiler ortak hareket ederek ülkemizi işgal etmeye kalkışmışlardır. Bu kalkışma devletimize karşı işgal hareketidir. Milli iradenin üzerinde güç tanımayan Türk milleti sokaklara dökülerek devletini korumuş, hainlere geçit vermemiş, demokrasimize, milletimize, bayrağımıza sahip çıkmıştır. Hamd olsun milletimizin takdire şayan cesaret ve fedakârlığı sayesinde asker kılığına girmiş teröristler, hak ettikleri tepkiyi görmüş ve kalkışma püskürtülmüş, bir facia önlenmiştir. Milli birlik ve dayanışma ruhu hainlerin, dış güçlerin hesaplarını boşa çıkarmıştır. Ülke olarak, uzun zamandır özlemini çektiğimiz birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygusu, insanımızın sağduyusu sayesinde yeniden canlanmış, kardeşlik rüzgârı hızla esmeye başlamıştır. Birlik ve beraberlik tankı, topu, uçağı, helikopteri doldurmuş, milli irade, demokrasi galip gelmiştir. Ülke genelinde esen milli irade rüzgârı İnegöl´de karşılığını bulmuş, ilk saatlerden itibaren İnegöl halkı tüm kesimleri ile sokaklara inmiş, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmıştır. Buradan tüm İnegöl´e, tüm Türkiye´ye sesleniyoruz; güvenlik, demokrasi, adalet, özgürce yaşama, çalışma, üretim hakkı, milli iradenin üstünlüğü insanımızın vazgeçmeyeceği arzu ve isteği olup bunu hep koruyacaktır. Bu vatan için geçmişten bugüne can vermiş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize yaralılarımıza acil şifalar, milletimize geçmiş olsun diyoruz. Bugün düzenlediğimiz yürüyüşümüze katılan Milletvekilimize, siyasi partilerimize, kardeş dernek ve diğer sivil toplum kuruluşlarımıza, İnegölspor taraftarlarımıza, basınımıza, kısaca tüm İnegöl halkımıza teşekkür ediyoruz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24