www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

100 öğrenci yarıştı

100 öğrenci yarıştı

Milli Mücadelemizin 100. yılında 19 Mayıs Atatürk´ü Anma- Gençlik ve Spor Bayramı İnegöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün hazırladığı bir dizi etkinlikle kutlandı.

Her yıl 15 - 21 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde kutlanan Gençlik Haftası İnegöl´de Milli Mücadelenin 100. Yılında coşkuyla kutlandı. "Milli Mücadelenin 100 yılı" temasının işlendiği Gençlik Haftası,21 Mayıs akşamı Hikmet Şahin KültürParkı´nda organize edilen ve 100 sporcu gencin yarıştığı oryantiring gece yarışlarıyla sona erdi.

Milli Mücadelenin 100. Yılı temalı Gençlik haftası etkinlikleri,  5Mayıs´ta İnegöl Meslek Yüksekokulu Spor Şenlikleri ile başladı.  Şenlik kapsamında voleybol, basketbol, masa tenisi ve santranç turnuvaları ve 300 gencin katıldığı doğa yürüyüşü yapıldı. Müsabakalara katılan sporcular, İnegöl Gençlik ve Spor Müdürlüğünce kupa ve madalyalarla ödüllendirildi. 6 - 9 Mayıs tarihleri arasında İnegöl İlçe Spor salonunda, İnegöl İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ile birlikte organize edilen Satranç İlçe Şampiyonasına ilk orta ve lise öğrencilerinden 61 okuldan 360 sporcu katılım sağladı. İnegöl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan kupa ve madalyaları İlçe protokolünün katıldığı bir törenle turnuvaya katılan sporculara takdim edildi.

Nisan ayında startı verilen 4. Geleneksel İnegöl Belediye Başkanlığı Okullar Arası Spor Festivali" ödül töreni İnegöl İlçe Spor Salonunda yapıldı. 66 okuldan 4000 sporcunun 9branş 16 kategoride yarıştığı müsabakaların sonunda kupa ve madalyalarını İnegöl Belediye başkan yardımcıları Rıdvan Kocaağa, Oğuzhan Uslu, İnegöl İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri ve belediye meclis üyelerinin ellerinden aldılar.

İnegöl Fen Lisesi ve Özel Altın Nesil kolejinde tenis şenliği ile devam eden Gençlik haftası etkinlikleri, Engelliler haftasını da ihya etmek farkındalık oluşturmak gayesiyle İnegöl İlçe Spor salonunda engelliler Spor şenliği ile devam etti.

16 Mayıs´ta Milli Mücadelenin 100. Yılı temalı 19 Mayıs Gençlik Koşusu, Hikmet Şahin Kültürparkı´nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 3000 m kızlar ve 5000 m erkekler kategorisinde düzenlenen yarışmaya 130 öğrenci katılarak ter döktü. Müsabaka ödülleri, 19 Mayıs Atatürk´ü anma ve Gençlik ve Spor bayramı tören programında verildi.

Aynı gün Gençlik ve spor İlçe müdürlüğü personeli ile İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü Beden Eğitimi öğretmenleri arasında oynanan dostluk müsabakası, İnegöl Spor kulübü bayan voleybol takımı ile ile Spor lisesi bayan voleybol takımı arasında liseli genç kızlar müsabakası, ardından Özel Elit Grup Anadolu Lisesi ile İnegöl İmam hatip lisesi voleybol takımları arasında liseli genç erkek voleybol müsabakaları oynandı.

İnegöl Belediye spor salonunda 17 Mayısta düzenlenen liseli gençler masa tenisi ilçe müsabakalarına İnegöl´deki Liselerden 120 sporcu öğrenci, ferdi erkek ve bayan kategorilerinde katılarak yarıştı.

"Milli Mücadelenin 100. Yılına ithafen yapılan 19 Mayıs Atatürk´ü Anma ve Gençlik  Yürüyüşü İnegöl ilçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğrenci gurupları ve İnegöl halkının yoğun katılımıyla ve İnegöl Naire Çikeyava Anadolu lisesi bandosu eşliğinde coşkuyla yapıldı. Belediye önünde başlayıp Heykel önünde tamamlanan yürüyüş sonunda İlçe kaymakamı Şükrü Görücü gençlere hitap etti.  

 

Aynı günün akşamında 60 sporcunun katıldığı İnegöl Karakuçak Güreş turnuvası düzenlendi değişik kilo ve kategorilerde derece yapan sporculara ödülleri İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki YÜCEL tarafından verildi.

 

18. Mayıs günü Karate federasyonu Bursa İl temsilciliğince düzenlenen "Milli Mücadelenin 100. Yılı" temalı karate İl şampiyonasına 600 sporcu katıldı.  Yarışmalar sonunda dereceye girenlere ödülleri, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, inegöl kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ, İnegöl belediye başkanı Alper TABAN, İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki YÜCEL, Karate Federasyonu İl temsilcisi  Necip KAPLAN, CHP İlçe başkan yardımcısı Mümin KINABAŞ tarafından verildi.

 

19 Mayıs saat 9. 30 da İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücelin Atatürk anıtına Bakanlık çelengini sunmasıyla başlayıp İlçe spor salonunda NaireÇikeyava Anadolu lisesinin hazırladığı resmi programla sonlandı. Resmi programda Okul müdürü Cavit Yakşinin selamlama konuşması ardından İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki YÜCEL´in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam eden programda koro ve sportif gösterilerin ardından   hafta boyunca yapılan müsabakalarda ve Milli Mücadelenin 100. Yılı temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri İlçe protokolü tarafından takdim edildi. Ayrıca yıl boyunca okul spor müsabakalarında ilçemizi ve ilimizi bölge finallerinde ve Türkiye finallerinde temsil eden okul müdürlerine İlçe kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ ve Belediye başkanı Alper taban imzalı teşekkür plaketleri takdim edildi.

 

Aynı gün İnegölspor sosyal tesislerinde "Milli Mücadelenin 100. Yılı anısına okçuluk ilçe şampiyonası düzenlendi. Yarışmaya katılan sporculara ödülleri ilçe spor müdürlüğünce verildi.

 

21 mayıs akşamında İnegöl İlçe Spor salonunda "Milli Mücadelenin 100. Yılı" anısına   geçlik iftarı düzenlendi. İftar yemeğine katılan 150 sporcu ve aileleri ile Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğü çalışanları yanında Mahalle muhtarı Beşir Alıç, AKParti ilçe yönetim kurulu üyeleri Erdal Akkaya, Harun Ergun ve ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel katıldılar.

 

Gençlik ve Spor bayramının ruhuna uygun, Milli Mücadelenin 100. Yılı kapsamında şehit ve gazilerimize minnetin ifadesi adına gecenin ve haftanın son müsabakası İnegöl Jandarma, İnegöl Trabzonlular Derneği voleybol müsabakası ile nihayete erdi. Müsabaka sonunda 1. Olan İlçe jandarma komutanlığı voleybol takımına ödülleri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel tarafından verildi.

 

İnegöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel yaptığı açıklamada "Milli Mücadelenin 100. Yılında İnegöl Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak Yapılan Gençlik haftası etkinliklerini değerlendirmek istersek. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu yıl 100. Yılını kutladığımız Atatürk´ün Samsun´a çıkışı ve Milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs Bayramını ve haftasını manevi ruhuna uygun coşkuyla kutlamak amacıyla hazırladığımız bir dizi etkinliği sorunsuz ve amacına uygun olarak tamamladık. Ben öncelikle 100 yıl önce bu bereketli toprakları bize armağan etmek üzere yola çıkan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum. Öncelikle Hafta boyunca yapılan tüm etkinliklerde yanımızda olan İlçe kaymakamımız sayın Şükrü Görücü ye Bursa Milletvekilimiz Sayın Vildan Yılmaz Gürel´e sayın belediye Başkanımız Alper Taban´ave tüm belediye spor işleri müdürlüğü personeline, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´aHafta boyunca etkinliklerimize katılan sporcularımıza gençlerimize öğrenci ve öğretmenlerimize antrenör ve idarecilerimize kurum personelime Milli Eğitimce yürütülen etkinliklerde görev alan tüm öğretmenlere okul müdürlerine şube müdürü ve halk Eğitim Merkezi müdürlüğüne teşekkür ediyorum.Gençlerimize kendilerine armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramımızı ve haftasını bu coşku ve gayretlekutlarken, gençliğimize milli ve manevi ruhu ihdas etmesini temenni ediyorum. Nice 100 yıllarda buluşmayı ve ilelebet bu bayrak altında yaşamayı bu ezan sesinin manevi huzurunu bu topraklarda yaşamayı temenni ediyorum" dedi.

 

Haber ve Fotoğraf:M.Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00