www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

100 milyonluk sır?

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, 2 yıl önce Millet Bahçesinin Starwood Firması tarafından yapılacağını müjdelemişti. Peki Yıldız ailesi, Millet Bahçesini yapmaktan niçin vazgeçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en önemli seçim vaatleri arasında bulunan ve Türkiye’nin bir çok şehrinde yapılan Millet Bahçesi’nin İnegöl ayağı ile ilgili müjde,  bundan 2 yıl önce 6 Aralık 2020 tarihinde Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel tarafından verilmişti.

“Projenin babayiğidi Yıldız ailesi”

O tarihte projeye ilişkin basın mensuplarına bilgilendiren Vildan Yılmaz Gürel, “Millet Bahçesi projesi için onay almalarının ardından Türkiye’nin en önemli işadamları olan Starwood Ailesiyle bir araya geldik. İnegöl’e büyük katkısı olan değerli işadamımız Mehmet Yıldız ve oğlu Hüseyin Yıldız Millet Bahçesi yapımını üstlendiler. Daha öncede Sultanahmet Camisi’nin restorasyonunu üstlenen Aileye ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendileriyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettik. Başkan Erdoğan’ın Aileyi yakından tanıması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Umuyorum ki, Millet bahçemiz tamamlandığında Marmara bölgesinin en popüler yerlerinden biri olacak. Bu konuda şimdiden sabırsızlanıyorum. Tüm İnegöllülere hayırlı olmasını diliyorum” diye konuşmuştu.

2 yıl önce verilen müjde başlıklı haberde, Millet Bahçesi projesine ilişkin değerlendirmede bulunan İnegöl belediye Başkanı Alper Taban ise, “Şehrimizin değerli işadamı, İnegöl'ümüze ve ülkemize değer katan pek çok projeye imza atmış hayırseverimiz Mehmet Yıldız'ın katkılarıyla hayata geçecek olan bu proje, İnegöl için gelecek adına önemli bir adım olacak. Sosyo kültürel hayata hareket katacak ve vatandaşlarımızın nefes alacağı bir mekân ortaya çıkacak. Projenin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlarımıza, Ankara'da projenin takibini yapan, koşturan değerli Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel'e, hayırseverimiz Mehmet Yıldız'a, emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. İnegöl Millet Bahçesi projesinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Verilen müjdenin üzerinden 2 yıl geçti ve önceki gün hafriyat çalışmaları başlayan millet bahçesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Ancak tanıtım programında ne 2 yıl önce müjdeyi veren Milletvekili Gürel, ne de projenin babayiğidi Yıldız ailesinden kimse katılım sağlamadı. Yapılan açıklamada ise 2 yıl öncesinden farklıydı. Zira projenin hayırsever tarafından değil, belediyenin imkanları ile yapılacağı ifade edildi.

Peki böylesine büyük bütçeli bir projeyi İnegöl Belediyesi neden üstlendi. İnegöl’ün onca sorunu varken, bir çok sorunun çözümünde bütçenin yetersiz olduğu ifade edilirken, İnegölüler için öncelik olmayan Millet Bahçesine niçin 100 milyon TL harcanıyor. Bu projeyi 2 yıl önce müjdeleyen Milletvekili Gürel ve Başkan Taban’ın, şayet aralarında bir kriz yoksa çıkıp ortak bir basın açıklaması ile hayırsever Yıldız Ailesi tarafından üstlenilen projeyi yapmaktan niçin vazgeçtiğini kamuoyuna açıklamaları gerekiyor.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00