www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

10 BİN ADET SATRANÇ TAKIMI DAĞITILACAK

10 BİN ADET SATRANÇ TAKIMI DAĞITILACAK

Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında İnegöl'e ayrılan 10 bin adet satranç takımından bir kısmı Kocatepe Ortaokulu'nda düzenlenen programla öğrencilere hediye edildi.

Dün Kocatepe Ortaokulu Spor Salonu'nda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkan Vekili İlhan Satık, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 10 BİN ADET SATRANÇ TAKIMI DAĞITILACAK

Konu ile ilgili bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilimizdeki öğrencilere yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgili protokol kapsamında, ‘Okullar Hayat Bulsun' projesi dâhilinde bir faaliyet yürütülmektedir. Bildiğiniz gibi hem Büyükşehir Belediyesi hem de İnegöl Belediyemiz Milli Eğitimle ilgili alakaları çok yoğun. Hem ilgi alakaları hem de eğitimin diğer kültürel faaliyetlerine yönelik çalışmalarına azami derece de destek veriyorlar. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu kapsamda ilçemize 10 bin adet satranç takımı ayrılmıştır. Burada ön şart şu; öğrencilerimizin Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne lisanslı kayıt olmaları. Bu çerçevede okullarımızdaki idarecilerimizle görüştük. Öğrencilerimiz üye oldular ve lisans aldılar. Üye olan 10 bin öğrencimize Büyükşehir Belediyesi tarafından satranç takımları hediye edilmektedir. İlk etapta gelen 6 bin 552 satranç takımını bugün okullarımızda dağıtıyoruz. Eğitim öğretim yılı sonuna kadar da diğer kalan kısım dağıtılacaktır. Biz bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bizler öğrencilerimizin akademik yönden başarılı olmalarını istiyoruz. Birinci önceliğimiz budur. Öğrencilerimizin iyi yetişmeleri hem ailelerine hem de memleketimize hayırlı insanlar olmaları bizim için önemli. Bunun yanında da sportif ve kültürel faaliyetlere de önem veriyoruz. Bu anlamda birçok etkinlik düzenliyoruz” dedi.

 SPORCU SAYISI 35 BİNE ULAŞTI

Bizler burada Bursa'nın spor kenti olması anlamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütmekte olduğumuz ‘Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında satranç dağıtım töreni düzenledik” diyerek konuşmasına başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkan Vekili İlhan Satık ise, Bunun yanında fiziksel aktivite ve diğer faaliyetlerimiz devam etmekte. Bunun sonucu olarak da bugün 6 bin 552 satranç dağıtımında bulunduk. Federasyonla yaptığımız çalışmaların karşılığı olarak bu sene sporcu sayımız 35 bine ulaştı. Bu okul sporlarıyla ilgili en başarılı faaliyetlerden biri oluyor. İnşallah bu sayıyı 50 bine çıkaracağız. Lisanlı sporcu sayımızda 65 bini bulacak. Bu değerlerle beraber herhalde İstanbul'un önüne geçeceğiz. Buna katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” şeklin konuştu.

 ÇOCUKLARIN GELİŞİMLERİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Son olarak söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, İl Milli Eğitim ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında düzenlenen protokol kapsamında ‘Okullar Hayat Bulsun' projesi çerçevesinde öğrencilerimize satranç takımı dağıtıldı. Belki küçük bir hediye anlamı taşıyabilir ama satranç çocukların gelişimindeki katkıları gerçekten saymakla bitmez. Burada çocuklarımızın hem iyi manada yetişmeleri, gelişmeleri adına katkı sağlanmaktadır. Biz de İnegöl Belediyesi olarak dönem dönem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde çeşitli etkinliklere imza atıyoruz. Belediye olarak eğitime destek vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00