www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

116 Kişi Afrin´e Gönüllü Oldu

116 Kişi Afrin´e Gönüllü Oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin´de düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtına katılmak için İnegöl´den şuana kadar 116 kişinin gönüllü askerlik başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

20 Ocak 2018 tarihinde başlayan Zeytin Dalı Operasyonunun dün itibariyle bir ayı tamamlanırken, İnegöl´de bir ay içerisinde 116 kişi ?Ben de Asker olmak istiyorum? diyerek talebini resmiyete dönüştürdü.

Suriye´nin AFRİN bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekâtına destek vermek için İnegöllüler, Askerlik Şubesine akın etti.

Harekatın başlamasının ardından Askerlik Şubesine yapılan başvurular 116´ya ulaşırken yaşlıların yanı sıra, MHP İlçe yöneticileri, imamlar ve İlçe Müftüsü Kazım Güzel de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla AK Parti ve MHP´nin özellikle desteklediği Türkiye sınırlarının teröristlerden temizlenmesi amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından AFRİN´de başlatılan Zeytin dalı Harekatı bir aydan bu yana başarıyla sürdürülüyor. Türkiye merkez illerinden operasyon yerine kara yoluyla sevk edilen askerler, Türk milletinin büyük desteği ile karşılaşıyorlar. Kimi vatandaşlar giysi ve atkı desteğinde bulunurken, kimileri yemek ikram ediyorlar. Türk milletinin tek vücut olduğu bu harekatta her bir dilden askerlerimizin başarılı olmaları için dualar da ediliyor. Bu kapsamda bazı vatandaşlar da milli ruhla, AFRİN operasyonuna katılmak için Askerlik şubelerinin yolunu tutuyor. Her yaştan milyonlarca vatandaşın başvuru yaptığı Askerlik şubeleri adeta düğün yeri olurken, vatandaşların bu davranışları göz dolduruyor.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19