www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

12 Eylül´ü Unutmayacağız

12 Eylül´ü Unutmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Aytekin Torun, ?O sancılı günler aradan 38 yıl geçmesine rağmen hâlâ aklımızdan çıkmamıştır ve 12 Eylül´ü unutmamız hiçbir zaman mümkün değildir? dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun, ?12 Eylül Askeri Darbesi´nin öncesi ve sonrası Cumhuriyet tarihinin en sancılı ve zor yıllarından olmuştur. O sancılı günler aradan 38 yıl geçmesine rağmen hâlâ aklımızdan çıkmamıştır ve 12 Eylül´ü unutmamız hiçbir zaman mümkün değildir. 80 öncesi Türk-İslam davası adına verilen şerefli mücadelede şehit olan 5 binin üzerinde dava arkadaşımızı, darbe sürecinde cunta yönetimi tarafından idam edilen 9 fidanımızı da unutmuyor ve nesilden nesle yaşatıyoruz. İdam sehpasında bile son sözün nedir denildiğinde ?Vatan Sağ olsun´ diyen ülkücü şehit Fikri Arıkan ve diğer şehitlerimiz nasıl unutulabilir ki? Cezaevlerinde işkencelere maruz kalan diğer dava büyüklerimiz nasıl unutulabilir? Tüm bu olaylara baktığımız zaman şunu görüyoruz ki 12 Eylül Askeri Darbesi´nde en ağır bedeli ödeyenler her zaman olduğu gibi yine Türk-İslam Ülkücüleri olmuştur.  Dünya´da benzerine az rastlanan bu olaylara rağmen Türk-İslam Ülkücüleri hiçbir zaman devletine sırt çevirmemiştir. Ne yapalım, devlete ne söyleyelim deyip işine bakmıştır. 12 Eylül´den sonrada yıllarca bu konular ile ilgili davacı olmamış devletini kimseye dava etmemiştir. Bugünün şartlarında da, 38 yıldır değişmeyen tek şey vardır oda Türk-İslam Ülkücülerinin duruşu ve tavrıdır. Dün işkencelere rağmen devlete düşman olmayan ve hep devletinin yanında olan ülkücüler bugünde ?Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve ben´ anlayışı ile davasını yaşamaya devam etmektedir? dedi.

 

Torun, ?12 Eylül Askeri Darbesi´nde işkencelere maruz kalan ve idam edilerek şahadet şerbetini içen dava arkadaşlarımızı ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş başta olmak üzere ülkü devlerimizi rahmetle anıyoruz.  Rabbim bir daha o günleri milletimize yaşatmasın? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29