12 KÖYE ÇARE OLACAK

12 KÖYE ÇARE OLACAK

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Babasultan Barajı'nın, 12 köyde 4 bin 100 hektarlık alanı sulayacağını söyledi.

 

 

Babasultan Barajı’nda biriken suyla yapılması planlanan kapalı sulama sistemi ile alakalı dün saat 11.00’de Halk Kütüphanesi çok amaçlı salonunda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, sulama suyu çalışmalarının tek elden yürütülmesi için Sulama Kooperatifi kurulmasına karar verildi. 12 mahallede bulunan 4 bin 100 hektar tarım arazisinin Babasultan Barajı’ndan yararlanması için yoğun çalışmaların yapıldığı bildirildi. Düzenlenen toplantıya; İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, DSİ Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdür vekili Şaban Efe, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Kalkınma Örgütlenme Birimi Sorumlusu Ülkü Özdemir ile mahalle muhtarları katıldı.

 

12 KÖY ARAZİSİNİ SULAYACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Babasultan Barajı’nın sulayacağı alanlarla ilgili toplantı düzenledik. Barajın sulayacağı alan 4 bin 100 hektar. Bunla ilgili İlçe Müdürlüğü olarak yoğun bir çalışma yapıyoruz. Son dönemlerde sulama suyu olayı çok önem arz eden bir konu. Tabi bu anlamda sulama birliğinin kurulması önemli. 12 köyün arazisini sulayacak Babasultan Barajı’nın, sulama sistemi ile sulama birliği ihdas etmek istiyoruz. Barajın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

SULAMA İNŞAATI 2014 YILINDA BAŞLADI

Sulama sistemi hakkında bilgilendirme yapan DSİ Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdür vekili Şaban Efe, “Babasultan Barajı, 2 yıl önce tamamlandı. İki yıldan bu yana su tutuyor. Sulama inşaatı ise, 2014 yılında başladı. Halen inşaat çalışmaları devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

2015’TE İNŞAATI BİTEN KISIMLARA PEYDERPEY SU VERİLECEK

Babasultan Barajı’nın, Akhisar, Akıncılar, Cerrah, Çeltikçi, Deydinler, Edebey, Hocaköy, İsaören, Karalar, Ortaköy, Şehitler ve Yeniceköy Mahallelerinin arazilerini sulayacağını aktaran Efe, “2015 yılında inşaatı tamamlanan kısımlara peyderpey su verilecek. O nedenle kısa süre içerisinde Sulama Suyu Birliği kurulmasında yarar var. Birinci etapta sulanacak alan 4 bin 100 hektar. Onun haricinde Ortaköy, Hamamlı ve İnegöl merkeze yakın alanların sulama sistemleri de tamamlandığında, son etaptaki yerler de kurulacak birliğe dâhil olacak. Mezit sulama çalışmaları tamamlandı. Mezit kısmı Kurşunlu Barajı’ndan sulanacak. Orada bir sıkıntı yok. Sulama birliği kurulması halinde Babasultan sulamasının devrini gerçekleştiririz. 12 köyden vatandaşın bir araya gelip, sulama birliğini oluşturabilirler. Sulama suyu taban fiyatını DSİ belirleyecek” diye konuştu.

 

AMAÇ HİÇ SULANAMAYAN ALANLARA SU GÖTÜRMEK

Kapalı sulama sistemi inşaatının yüzde 15’lik kısmının tamamlandığını aktaran Efe, “İnşaatın ihale bitim tarihi 01.01.2017’dir. Fakat sistem 2015 yılı sonuna kadar ortaya çıkacak. Büyük çoğunluğu tamamlanacak. Tamamen hizmete girmesiyle beraber 55 bin 500 dönüm alan sulanacak. Bu projenin amacı hiç sulanmayan alanlara suyu götürmek. Bu nedenle sulaması olan bölgelere su götürmeyecek” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07