www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

13 MAHALLE TAMAM

13 MAHALLE TAMAM

İnegöl Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen bölgelere hizmet götürmeye devam ediyor. Son olarak çalışmaların gerçekleştirildiği Tüfekçikonak ile birlikte çalışmaların tamamlandığı mahalle sayısı 13'e çıktı.

 

Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen bölgeleri şehir merkezi standartlarına kavuşturmak için çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, altyapı ve üstyapı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Köyden dönüşen mahallelerde çalışmaların yapıldığı 13 mahallede işlemler tamamlandı. Tüfekçikonak’ta yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, bu 13 mahallenin haricindeki bölgelerin de kısa sürede hizmete tabi tutulacağını ve İnegöl’ün her alanının ihya edileceğini ifade etti.

İNEGÖL’ÜN HER ALANINI İHYA EDECEĞİZ

Büyükşehir Yasası sonucu mahalleye dönüştürülen köylerde hizmetlere devam ettiklerini belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda yeni mahallelerimizde özellikle acil ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak altyapıdan üstyapı çalışmalarına, çocuk parklarından köprü yapımlarına kadar pek çok alanda İnegöl Belediyesi olarak hizmet götürmeye çalıştık. Bugün bu çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz İnegöl’de yaşayan tüm hemşerilerimize hizmet götürmektir. Bu sebeple İnegöl’ümüzün her alanını ihya edip, hep birlikte daha güzel şartlarda yaşamanın yolunu arıyoruz” dedi.

ŞEHİR STANDARDINA ULAŞTIRACAĞIZ

Köyden dönüşen mahalleleri de şehir standartlarına ulaşmayı amaçladıklarını belirten Eşref Yiğit, “Bu amaçla belediyemizin düzenlemiş olduğu ihaleler ile 95 yeni mahallemize çeşitli hizmetler sunuyoruz. 47 yeni mahallemizde yapılacak olan taş ve tretuvar çalışmalarımıza gerek ekipman ve gerekse personel olarak hazır durumdayız” şeklinde konuştu.

TÜFEKÇİKONAK’TA YOĞUN ÇALIŞMA

Yeni mahalle olarak bağlanan yerleşim bölgelerinde yapılacak olan tretuvar çalışmalarına Eylül ayında başladıklarını aktaran Yiğit, “Eskiköy Mahallesi’nden başlayan tretuvar çalışması şu an da bulunduğumuz Tüfekçikonak Mahallesi’nde devam ediyor. Yapılan bu çalışmalarda, Tüfekçikonak Mahallesi’nde yaklaşık bin 700 metrekarelik taş ve tretuvar uygulaması yapıldı. Altyapıyla alakalı 5 adet baca yol seviyesine yükseltildi. Köyün kuzeyinde bulunan köprüden sonraki caddede çalışmalar yapıldı. Taş döşenmeden önce iş makineleri ile tesviye işlemi yapıldı. Taş döşeme işlemi bittikten sonra bozulmalar olmaması için arasına kum serildi ve betonlama yapıldı. Şu ana kadar işlemleri tamamlanmış olan Elmaçayır, Eskiköy, İclaliye, Karakadı, Kestanealan, Lütfiye, Bahariye, Hayriye, Konurlar, Çiftlik, Karagölet, Turgutalp mahallelerimize Tüfekçikonak Mahallemizi de katarsak 13’e yükselmiştir” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN SÜRECEK

Müteahhit firmanın 2 köy şantiyesi ve 2 merkez şantiye olmak üzere 4 şantiyeyle uygulamalara devam etmekte olduğunu belirten Yiğit, “Çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyor, yapılan bu çalışmanın mahalle sakinlerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00