140 YILLIK HASRET SONA ERDİ

140 YILLIK HASRET SONA ERDİ

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği, Batum´un Acara bölgesinden gelen ve yaşları 60 ile 95 arasında değişen 50 kişiyi Oylat´ta ağırlayarak, İnegöl´deki dost ve akrabaları ile hasret gidermelerini sağladı.

Önceki gün gerçekleştirilen ziyaret esnasında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği başkanı Ömer Faruk Demirtaş,?Misafirlerimiz Batum´un Acara bölgesinin, bizim dedelerimizin geldiği köylerden geldiler. Temsili olarak her köyden birer ikişer yaşlı vatandaş bizleri ziyarete geldi. Bunlar Belediyemizin Batum´da yaptığı iftar programında bize ev sahipliği yapan Dünya Müslüman Gürcüler Birliği Derneği´nin üyeleridir. Derneğin Başkanı Kemal Tedfadze hocamız. Kemal hocamızla ortaklaşa yaptığımız bir organizasyon. Burada da Belediye Başkanımızın katkısı ile kendilerini Oylat´ta ağırladık.Derneğimizi ziyaret ettiler,Kent Müzemizi ziyaret ettiler. Eski Müftü Vehbi Akyol hocamız ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Süleyman hocamızın da grup liderliğini yaptığı, yaşları 60 ile 95 arasında değişen 50 kişiyi ağırladık. Buradaki programın ardından önce Bursa sonra da İznik ve Gemlik programlarını gerçekleştirip İstanbul´a gidecekler? dedi.

KÜLTÜRLER ARASI BİR BULUŞMA

Gürcistan´ın Acara bölgesinden selamlar getirdiklerini ifade eden Dünya Müslüman Gürcüler Birliği Derneği Başkanı Kemal Tedfadze, ?Müslüman köylerinde iftarlar Alinur Aktaş döneminde başladı.Bu konuda kendisine teşekkür ediyoruz. Özellikle bu süreçten sonra Acara´daki Gürcüler ile İnegöl Gürcüleri arasında ciddi bir münasebet kuruldu. Bu anlamda da bugün yaşları 60 ile 95 arasında değişen ihtiyarlarımızı İnegöl´e getirdik. Buradan Bursa, İznik ve Gemlik´e giderek oradaki Gürcüler ile buluşacağız. Tabi bu kültürler arası bir buluşma ve buradaki yaşlılarımızın oradan buraya göç etmiş olan akrabaları ile bir araya getirmeye çalışıyoruz. Biz oradan buraya gelirken gözleri yaşlı birçok kişinin selamını getirdik. Süleyman hocamıza ve Vehbi Akyol hocamıza teşekkür ediyorum. İmkân olursa eğer buradaki yaşlılarımızı da Gürcistan´da görmek istiyoruz. Türkiye´de birçok Gürcü Derneği olduğunu biliyoruz, birçoğu ile temas halindeyiz ama İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği bütün derneklere öncülük eden, bütün çalışmalara rehberlik eden bir dernek.Bu manada sizi orada ayrıca sevdiğimizi ve oradakilerin de selamlarını iletmek istiyorum? şeklinde konuştu.

ARAMIZDAKİ BAĞ KOPMADI

Gürcistan´ın Batum kentinde iftar programlarının kendi dönemlerinde başladığını ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Bugün burada Gürcistan´dan gelen misafirlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. 140 yıl önce Gürcistan´dan İnegöl´e göç edenler ile orada kalan aileler arasındaki bağ kopmadı. 140 yıl sonra özlem dolu bir buluşma gerçekleşti? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07