15 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

15 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

İnegöl’ün markaları arasında 4’üncü sırada yerini alan Ayçekirdeği, her yıl rekoltesini yüzde 20 civarında artırıyor. Bir ay sonra hasadı başlayacak olan İnegöl’ün sarıçiçeğinin, bu yıl 20 bin dönüm arazide ekimi gerçekleştirildiği öğren

Mobilya, köfte ve Oylat kaplıcalarının ardından İnegöl’ün 4’üncü önemli markası olan Ayçekirdeği hasadı 1 ay sonra başlıyor. İnegöl’ün sarıçiçeği son yıllarda yakaladığı artış ile İnegöl’ün markaları arasına girerken, 3 yıldır İnegöl Belediyesi ve İnegöl Ziraat Odası’nın girişimleri ile de Ayçekirdeği Şöleni düzenleniyor. Bu yıl İnegöl’de yaklaşık 20 bin dönüm Ayçekirdeği ekildiği bildirilirken, toplam alınması beklenen ürünün ise 15 bin ton civarlarında olduğu açıklandı.

20 Bin Dönüm Araziden 15 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl’ün sarıçiçeğinin hasadının 1 ay sonra başlayacağını hatırlattı. Her yıl üretimin yüzde 20-30 oranında artış gösterdiğini de vurgulayan Başkan Çelik, bu yıl İnegöl genelinde 20 bin dönüm Ayçekirdeği ekildiğini söyledi. İnegöl’ün markaları arasında yer alan             Ayçekirdeği’nin öneminin artmasının İnegöl’ün tarımdaki öneminin artmasına da katkı sağladığını kaydeden Sezai Çelik, “Bu yıl İnegöl’de toplam 20 bin dönüm Ayçekirdeği ekildi. Ekili alanlarımızdan beklediğimiz rekolte ise geçen yıldan yüzde 20-30 daha fazla. Bu yıl 15 bin ton civarında ürün elde etmeyi planlıyoruz” dedi.

Ayçekirdeği’nin 4’üncü Şöleni Gerçekleştirilecek

Son yıllarda elde edilen rekoltesi ve kalitesi ile İnegöl denilince akla gelen 3 markanın yanında yer almayı başaran Ayçekirdeği için düzenlenen şölenin de bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl İnegöl Belediyesi ve Ziraat Odasının işbirliği ile üçüncüsü düzenlenen Ayçekirdeği Şöleni Mer-Pa da yapılmıştı. Halk oyunları gösterisi, mehteran gibi etkinliklerle süslenen şölende Çekirdek ağası da seçilecek.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00