15 Günde 720 Kg Mavi Kapak Topladılar

15 Günde 720 Kg Mavi Kapak Topladılar

İnegöl Belediyesi, İZED ve Er-Ka Geri Dönüşüm işbirliği ile başlattığı ‘Mavi Kapak’ kampanyasında 15 günde 720 kg mavi kapak topladı. 3 tekerlekli sandalye alabilecek olan kapaklar, dün Er-Ka Geri Dönüşüme teslim edildi.

İnegöl Devlet Hastanesi’nin başlattığı ‘Mavi Kapak’ kampanyasında, 16 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine alınmıştı. Bu kampanyanın sona ermesinin ardından İnegöl Belediyesi de Er-Ka Geri Dönüşüm ve İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği işbirliği ile süresiz yeni bir kampanya başlattı.

 

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği mavi kapak kampanyasında 15 gün geride kalırken, bu süre zarfında İnegöl Belediyesi 720 kg mavi kapak toplayarak bir ilke imza attı. 3 tekerlekli sandalye değerindeki bu 720 kg mavi kapak, dün İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesinde düzenlenen törenle Er-Ka yetkililerine teslim edildi.

Kapakların teslim töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “İnegöl Belediyesi olarak ‘Naylon poşete hayır’ uygulamasından ambalaj atıklarına, beyaz bayrak uygulamasından cam kumbaralara ve ömrünü tamamlamış lastiklerin bertarafına kadar birçok çalışmayı başarılı bir şekilde yürüterek geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ciddi yol aldık. Bu kapsamda; hem geri dönüşüm hem de engelli vatandaşlarımız için başlattığımız sosyal sorumluluk projesi olan mavi kapak toplama kampanyamız da tüm hızıyla devam ediyor. Kampanyamızı Belediyemiz öncülüğünde; Er-Ka, İZED (İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği) ve gönüllü vatandaşlarımızla (Belkıs UZEL) işbirliği içerisinde gerçekleştiriyoruz. Bugün burada bulunmamızın sebebi ise toplanan 720 kg mavi kapağı Er-Ka Geri Dönüşüm Firmasına teslim etmek. Amacımız, toplanan kapaklarla en kısa sürede tekerlekli sandalyeleri temin ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak” dedi.

“TELEFON EDİN, TOPLADIĞINIZ KAPAKLARI GELİP ALALIM”

Gülhan Şahin, daha önce de belirttikleri üzere 250 kg kapağa 1 tekerlekli sandalye alınacağına dikkat çekerek; “İlerleyen tarihlerde Alo 153 hattından tekerlekli sandalye için Belediyemize müracaatta bulunan ve İZED tarafından ismi belirtilen ihtiyaç sahibi kardeşlerimize tekerlekli sandalyelerini teslim edeceğiz. Unutmamalıyız ki her birimiz birer engelli adayıyız ve çevremizdeki engelli vatandaşlarımızın sayısı da azımsanamayacak kadar fazla. Bunun için bizler henüz sağlıklıyken onlara elimizden gelen desteği vermeli, ellerinden tutmalıyız. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki adı her ne kadar mavi kapak olsa da, kampanyamıza her türlü plastik kapak dâhildir. Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar ve kapak toplayan vatandaşlarımız Alo 153 numaralı telefonu aradıklarında Belediye görevlileri verilen adrese giderek kapakları elden teslim alacaklardır. Engelli vatandaşlarımızda, Alo 153 hattından tekerlekli sandalye için Belediyemize müracaatta bulunabilirler. Kampanyamıza destek veren tüm ilçe halkına hem engellilere karşı duyarlılıklarından hem de çevreye olan katkılarından dolayı teşekkür ediyor, daha fazla engelli kardeşimize yardımcı olmak için mavi kapaklarınızı bekliyoruz” diye konuştu.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07