18 Yetimin Daha Karnı Doyacak

18 Yetimin Daha Karnı Doyacak

İnegöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İNİYAD İHH) tarafından düzenlenen yetim dayanışma gecesi, renkli görüntülere sahne oldu. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan gece ezgilerle son buldu. Programda 18 kişi yetime sponsor oldu.

İnegöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İNİYAD İHH) yetim çalışmaları kapsamında önceki akşam kültür sarayında ‘Yetimlere dünyanızda yer açın’ adı altında yetim dayanışma gecesi düzenledi. Yoğun katılımın olduğu gece kuranı kerim tilaveti ile başlarken, gecede yetimler için okunan hatimlerin duası Suyolu cami imam hatibi Selim Ünlü tarafından yapıldı. Program esnasında yetimler için yiyecek kermesi düzenlenirken, programda 18 kişi yetim sponsoru oldu.

 

İHH 23 bin çocuğu destekledi

Programın açılış konuşmasını yapan İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, İHH İnsani Yardım Vakfının savaş, doğal afet ve yoksulluk nedeniyle yetim kalan çocuklara sınır tanımaksızın destek olduğunu söyledi. İHH’nın farklı coğrafyalarda 8 yetim hanesinin bulunduğunu kaydeden Zengin, “Farklı coğrafyalarda 8 yetimhanesi bulunan İHH’nın Afganistan, Patani, Somali ve Malavi’de 5 yetimhane inşası da devam ediyor. İHH yetim çalışmaları, yetim çocukların yaşıtları gibi normal şartlarda büyümesine imkân sağlıyor. İHH, bugüne kadar bağışçılarının desteğiyle 23 bini aşkın yetim çocuğu desteklemektedir.” dedi.

 

213 yetime bakıyoruz

İNİYAD olarak İnegöl`de 10, yurt dışında 203 olmak üzere toplamda 213 yetime bakmakta olduklarını dile getiren Zengin, “Dünya genelinde hala yüz binlerce yetim çocuk hayata tutunmak için hayırseverlerin desteğini bekliyor. Dileyen hayırseverler ayda 90 TL’lik bir destek sağlayarak Türkiye dahil diledikleri bir coğrafyadaki yetim bir çocuğa destek verebiliyorlar. Ya da yine kampanya çerçevesinde tüm operatörlerden `YETIM` yazıp 3072’ye göndererek çocuklar için 5 TL’lik bir destek sunabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Yetim olmak suç değil, onurdur

Pakistan yetim yurdunda kalan Afganistan`lı Muhammed Musa Karkin ise, 10 yaşında yetim kaldığını belirterek, kendisi gibi birçok yetime İHH`nın destek verdiğini söyledi. Anne ve baba kavramını 15 yaşına kadar hissetmediğini dile getiren Karkin, “Yetim olmak suç değil, onurdur. Yetim olmak zor bir şey. Okulda öğrenciler velilerinden bir şeyler istiyor, biz kimden isteyebiliriz ki. Sizlerle Pakistan-Afganistan arasında yetim çocuklara köprü olacağım.” dedi.

 

İnegöl örnek teşkil ediyor

Ülkede 500 bin sokak çocuğunun var olduğunu söyleyen Mavi Marmara gazisi Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, “Eğer sadece kendi çocuğunuzun velisi olarak şu hayatı yaşıyorsanız, Allah`ın size yüklediği misyonu taşımıyorsunuz demektir. Sokak çocuklarının velisi kim olacak. Bir çocuğun yetim olması için babası ve annesinin ölmesi yetmiyor. Anneli babalı o kadar yetim var ki bu toplumda, anne var ama anne olmaktan uzak, baba var baba olma bilincinden uzak. Kendilerine hayrı yok.” şeklinde konuştu.  Yazar Kayan, İnegöl`ün yetim bakma konusunda örnek teşkil eden kent olduğunu ve bu desteklerin artarak çoğalacağını da sözlerine ekledi.

 

Minik yürekten büyük bağış

Program esnasında Programın sunucu Cavit Yakşi, katılanlardan `YETIM` yazıp 3072’ye göndererek yetimler için 5 TL’lik yardım da bulunmalarını istedi. Programa katılan protokol ile birlikte vatandaşlar SMS atarak yetimlere yardım etti. Mesajın ardından ise, dernek tarafından ilköğretim ve ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen `yetim` konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin sonunda söz alan Şiir dalı birincisi Senanur Yılmaz, kazandığı Netbook`u yetimlere hediye edilmek üzere İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin`e teslim etti.

 

Düzenlenen ödül töreninin ardından 218 yetim sponsoru arasında bir kura çekimi yapıldı. Yapılan kura çekimi sırasında Mustafa Turan, İHH`nın yurtdışı çalışmalarını yerinde görme imkanını kazandı. Gelecek günlerde yurt dışına gidecek olan Mustafa Turan, daha sonra izlenimlerini ilçe halkına paylaşacak. Programın sonunda sahne alan ezgi sanatçısı Mikail seslendirdiği ezgi parçaları ile geceye renk kattı.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24