www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

18 YETİMİN YÜZÜ GÜLDÜ

18 YETİMİN YÜZÜ GÜLDÜ

Bosna Hersek Derneği ve İHH-İNİYAD işbirliğinde Güldalı Anaokulu tarafından ‘Yetimlere Sahip Çık’ sloganıyla hazırlanan gecede toplanan 19 bin lira gelir, 18 yetimin 1 yıllık masraflarını karşılayacak.

 

İnegöl Bosna Hersek Derneği ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNYAD) işbirliği ile Güldalı Anaokulu tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen ‘Yetimlere Sahip Çık’ sloganıyla hazırlanan yetim gecesinde 18 bin 650 TL gelir elde edildi. Toplanan yardımlar, Cumartesi günü Afrika ve Bosna’daki yetimlere ulaştırılması için İHH-İNİYAD ve Bosna Hersek Derneği yetkililerine teslim edildi. Elde edilen gelirin 8 bin 650 TL’sinin İHH tarafından Afrika’daki yetimlere ulaştırılacağı, 10 bin TL’nin ise Bosna Hersek Derneği aracılığıyla Bosna’da önceden belirlenmiş ihtiyaç sahibi yetimlere gönderileceği bildirildi.

Afrika’da 8 bin 650 TL ile 8 yetimin 1 yıllık masraflarının karşılanacağı belirtilirken, 10 bin lira ile de Bosna’da 10 yetimin 1 yıllık masraflarının karşılanacağı kaydedildi.

ÜMMETİN YETİMLERİNE SAHİP ÇIKTILAR

Yardımların teslim töreni İHH-İNİYAD merkezinde yapıldı. Burada konuya ilişkin bir açıklama yapan İHH-İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, geçtiğimiz hafta çok hayırlı bir hizmete imza atıldığını ifade ederek; “Geçen yıl Güldalı Anaokulu olarak bir takım yetimlere sahip çıkmıştınız. Bu yıl da yine o etkinliğin tekrarı olarak ‘Yetimlere Sahip Çık’ adı altında geçen hafta Anfi tiyatroda bir program düzenlendi. Bütün velilerin katılımıyla ve öğrencilerimizin sunumuyla harika bir gece oldu. Bu gecede çocuklar hünerlerini sergilerken belki de neye hizmet ettiklerinin çok fazla farkında değillerdi, ama hayatlarında ulaşamayacakları bir olaya vesile olduklarını inşallah büyüdüklerinde daha iyi anlayacaklardır. Bu gecede yetimlere sahip çıkıldı. Ben özellikle anaokuluna çocuklarını gönderen velilere, öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimize ve bu camiaya teşekkür ediyorum. Ümmetin yetimlerine sahip çıktılar, rabbim onların sevabını fazlasıyla verecektir. Bu tür programlarının İnegöl’deki bütün sivil toplum kuruluşları ve okullara örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

İnegöl Bosna Hersek Derneği Başkanı Nevzat Sert ise, “İHH ile birlikte yürüttüğümüz ve Güldalı Anaokulunun hazırlayıp sunduğu ‘Bir yetim de siz sevindirin’ düsturuyla yapılan programda elde edilen 18 bin 650 TL gelirin 8 bin 650 TL’si İHH aracılığı ile Afrika’daki yetim çocuklara, 10 bin TL’si ise derneğimiz tarafından Bosna’da belirlenen yetim çocuklara ulaştırılacaktır. Özellikle bu programı hazırlayıp tertipleyen Güldalı Anaokulu yöneticilerine ve minik öğrencilere çok teşekkür ederiz. Ayrıca İnegöl’de yapılan tüm yardım projelerine destek veren, bizim programımıza da hassasiyet göstererek katkı koyan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Belediye Başkan Yardımcımız Gülhan Şahin’e, dernek üyelerimize ve ilçe halkımıza teşekkür ederiz.” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00