www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

19 MAYIS COŞKUSU

19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi, İnegöl´de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu salonunda Spor Lisesi tarafından hazırlanan programda saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan okul Müdürü Orhan Atan, ?Okulumuz 2014-2015 Eğitim öğretim yılı başında Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Eğitim Kampüsünde Sosyal bilimler Lisesi binasında tahsis edilen ek binada Bursa´nın İkinci Spor Lisesi olarak Eğitim Öğretime başlamış, 6 kadrolu ve 7 Ücretli olmak üzere toplam 13 Öğretmen ve 228 Öğrenci ile eğitim öğretimini sürdürmektedir. Mobilyasıyla, Köftesiyle, Organize sanayileriyle, kaplıcalarıyla ve turizm güzellikleriyle ülkemizin önemli bir kenti olan spor potansiyeli çok büyük olan İlçemize Bursa´nın ikinci Spor Lisesinin açılışına katkı sağlayan yetkililerimizi kutluyor, şükranlarımı sunuyorum. Okulumuz açıldığı tarihten bu güne kadar ilk defa hazırladığı bir ilçe törenine ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktadır. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen kutlama komitesine, Halk Eğitim personeli Fatih Oral´a, idareci, öğretmen ve öğrencilerimize, diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum? dedi.

GENÇLER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Müdür Atan konuşmasının devamında,  ?Türk tarihinin bahtiyar bir başlangıcını tekrar ve hep birlikte yaşıyoruz.19 Mayıs milletimizin en büyük evladı, ebedi şefimiz kurtarıcımız sevgili Atamız Mustafa Kemal´in Samsuna ayak bastığı gündür.98 yıl önce Karadeniz´in dalgaları arasında küçük bir geminin Türk milletine getirdiği büyük saadeti; bir ideal, bir sevgi ve minnet halinde her zaman yüreklerimizde yaşatacağız. Türkiye Cumhuriyetinin korunması, kollanması, gelişmesi, çağdaş uygarlık düzeyine çıkması, yetişmekte olan genç kuşakların görevidir. Nitekim Atatürk "Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen Türk istiklal ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir" sözleriyle cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Sözlerime Atatürk´ün; "Sporda muvaffak olmak için her türlü muavenetten ziyade bütün milletçe sporun mahiyeti ve kıymet anlaşılmış olmak ve ona kalpten muhabbet etmek, onu vatani vazife telakki eylemek lazımdır" sözleri ile son verirken, gençler; Sizi neşeli, canlı, heyecanlı, duygulu ve uyanık gören bütün millet sizinle beraber bayram ediyor. Sizi saran sevgi ile iftihar ediniz. Gençler Bayramınız kutlu olsun.?

KUTLU YÜRÜYÜŞ SAMSUN´DA BAŞLADI

İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Şevki Yücel ise, ?19 Mayıs, Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsuna çıkışı ve kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 98. Yılı. Ülke bütünlüğünü korumak, ulusal egemenliğe dayalı, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak için tüm ulusça girişilen, çok cepheli bir savaştır Kurtuluş Savaşı... Bize yaşam hakkı tanımayan 30 Ekim 1918 tarihli Mondros Ateşkes Antlaşmasına Türk milletinin bir ölüm-kalım mücadelesi olarak verdiği tepkidir Kurtuluş savaşı... Mondros Anadolu ve Trakya´yı, her türlü işgale açık bir duruma getiriyordu ve İtilaf devletleri güvenliklerini tehdit eden bir durumu bahane ederek istedikleri bölgeleri işgal etmeye başlamışlardı. Velhasıl olağanüstü şartlar altında tükenmek üzereydik. İngiltere, asayiş ve sükunun sağlanamaması durumunda bölgeyi işgal edeceğini, bir nota ile İstanbul Hükümeti´ne bildirdi. Sultan Vahdettin, bölgedeki güvenliğin sağlanması için Mustafa Kemal Paşa´yı 9.Ordu Müfettişliğine atadı. Bir kutlu yürüyüşe bandırma vapuruyla yelken açan Mustafa Kemal Paşa, güvendiği arkadaşlarıyla 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun´a ayak basarak kurtuluş mücadelesinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin diriliş hareketinin ilk adımını atıyordu. Olağanüstü şartlar içerisinde yaklaşık dört yıl süren ve olağanüstü kahramanlıkların yaşandığı tarihi süreç sonunda 11 Ekim 1922 Mudanya Ateşkes Antlaşması ve 24 Temmuz 1923 Lozan Barış Antlaşması, Türk Ulusu adına, Dünya Savaşı´nın bitişi bir çırpıda anlatılan bu amansız mücadele, kan, dehşet, ıstırap ve acı dolu yüzlerce gün ve gecenin hikayesidir. Bu hikaye, bir ulusun yeniden var oluşunun kağıda dökülmüş kısa özetidir? dedi.

15 TEMMUZDA BİR KEZ DAHA GÖRDÜK

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Yücel, ?Bu aziz millet, bu köklü devlet tarih boyunca yüzlerce, binlerce kez ihanete, açık gizli saldırılara maruz kalmıştır. Ezeli düşmanlarımız, bitmeyen hain emelleriyle, menfur saldırılarıyla ahlaksız işbirlikleri ve tuzaklarıyla, envaı çeşit yöntemleriyle düşmanlıklarına bu gün de devam etmektedirler ve biz en hain ve en menfur olanını 15 temmuzda bir kez daha gördük. Her türlü hakareti hak eden işbirlikçileri, yıllar yılı en gizli ve en sistematik yöntemlerle devletin en hayati organlarına nüfuz ederek beklemiş ve 15 temmuz gecesi ansızın, kuklası olduğu efendilerine teslim etmek üzere harekete geçmiş, acımasızca, hunharca gazi Meclisimize, silahsız insanımıza kendi uçaklarımızla ve silahlarımızla saldırarak 243 dağ yürekli vatanseverimizi şehit etmişlerdir. Ne var ki bütün bu planlı, alçak ve hain saldırıların üstesinden birbirimize olan bağlılığımızla, kardeşliğimizle, inancımızla gelmişiz, gelmeye de devam edeceğiz. . Sevgili gençler, bu ülke bizim kaderimiz .. Dünya var oldukça bu topraklarda bizim bayrağımız dalgalanacak, bizim dilimiz konuşulacak. Bu vatan, kainatın efendisi sevgili peygamberimizin övdüğü kutlu bir ecdadın yadigarı emanetidir... Ecdadımızın mübarek kanlarıyla imzalayıp al bayrağıyla ve ezanlarıyla mühürlediği bu emaneti, canımız pahasına korumak, yeminimiz ve ülkümüz olmalıdır. Bugün, Mustafa Kemali ve istiklal Harbinde onunla kader birliği yapıp "ya istiklâl ya ölüm!" diyerek ölüme koşan, son günlerde yine ülkemizin birliği, dirliği ve huzuru ıçin göz kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şâd olsun? ifadelerini kullandı? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Spor Lisesi Öğrencisi Kayra Çetin, Memleket İsterim şirini seslendirdi. Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi ve gençlerin Ataya cevabının okunduğu programda coşku görülmeye değerdi.

Bayram kapsamında düzenlenen kompozisyon, masa tenisi ve kros yarışlarında derece alan öğrencilere kupa ve madalyaları verildi. Programda İnegöl Spor Lisesi öğrenci grupları akrobatik ve folklorik gösterileri ile katılanların büyük beğenisini kazandılar.

Törenlere Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Haber Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01