www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl´de de coşkuyla kutlandı.

Cuma günü saat 17.00´de Anadolu İmam Hatip Lisesi bando takımı eşliğinde Belediye önünden başlayan gençlik yürüyüşü Atatürk anıtında son buldu.Cumartesi günü ilk tören 09.30´da Anıt önünde gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelenginin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal marşı okundu.Törenlere İlçe Spor salonunda devam edildi.

DEĞERLİ EMANETİ YAŞATMALI VE SONSUZA KADAR KORUMALIYIZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından törenin açış konuşmasını yapan İnegöl Spor Müdürü Orhan Atan, ?2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında HSY-Mesleki Eğitim Kampüsünde açılan 2017-2018 Öğretim yılı başında ilçe merkezine taşınan 19 Mayıs ilçe törenini geçtiğimiz yıl HSY-Mesleki Eğitim Kampüsünde, Bu öğretim yılında ikinci ilçe törenini burada yapacak olan, açıldığı bu kısa süre içerisinde 12 branşta ilçe-il ve ulusal düzeydeki resmi müsabaka ve yarışlara katılarak krosta dünya liseler arası 5 bin metre 3´cülüğü, kız ve erkek futsal da Türkiye finaline çıkma, voleybolda Türkiye Yarı Finaline çıkma, krosta 5 bin metre Erkekler ferdi Türkiye 1.´ciliği ve takım 2´ciliği, kızlarda 3 bin metre Türkiye 4´cülüğü Serbest Güreşte Balkan Şampiyonluğu, Masa tenisinde Bursa´yı Grup finallerinde temsil etme, Futbolda İlçe 1,ciliği Bursa 4.üğü engelli kızlar yüzmede 100 metre serbestte Türkiye birinciliği 50 metre kurbağlamada Türkiye 2´ciliği başarıları elde eden ve ilk mezunlarını bu yıl verecek olan okulumuz İnegöl Spor Lisesinin hazırladığı 19 Mayıs Atatürk´ü anma ve Gençlik Spor Bayramı Kutlama programına Hoş Geldiniz Şeref verdiniz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen idareci-öğretmen ve öğrencilerimizi ve destek veren kişi ve kurumları kutluyor, şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. 19 Mayıs 1919´cla Samsun´dan yakılan özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz, Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk´ün 19 Mayıs´ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmalı ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve soru mutluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ü silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve Saygıyla anıyorum, Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum? dedi.

4 YIL SÜREN BU AMANSIZ VE ÇETİN MÜCADELE

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ise, ?19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Atatürk´ü anma töreni münasebeti ile Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsuna çıkışı ve kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 99. yılında bir aradayız. Bandırma vapuruyla, bir kutlu yürüyüşe yelken açan Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun´a ayak basarak başlattıkları kurtuluş mücadelesinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin diriliş hareketinin ilk adımıdır 19 mayıs...Ülke bütünlüğünü korumak, ulusal egemenliğe dayalı, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak için tüm ulusça girişilen, çok cepheli bir savaştır Kurtuluş Savaşı?  Osmanlı Devleti´ni yok eden, Türklere yaşam hakkı tanımayan 30 Ekim 1918 tarihli Mondros Ateşkes Antlaşmasına Türk milletinin bir ölüm-kalım mücadelesi olarak verdiği tepkidir Kurtuluş savaşı. Kan, dehşet, ıstırap ve acı dolu yüzlerce gün ve gecenin hikayesini, 4 yıl süren bu amansız ve çetin mücadeleyi, kronolojik sırasıyla bir çırpıda anlatmak mümkün? Bin yıldır kendi toprağında adaleti yaşayan ve yaşatan bir ulusun, binbir entrika ve hainliklere rağmen yeniden var oluşunu, hızlıca, duygusuzca özetlemek mümkün. Ben sizlere kronolojik bir tarih bilgisi anlatmayacağım.  Ben sizlere o günden bu güne, yani 99 yıldır bu güzel ülkenin, bu şanlı milletin, gizli - aşikar planlarla entrika ve hainliklerle asla boş bırakılmadığını anlatacağım.  Ülkemiz, kâinatın en güzel coğrafyası, en stratejik, en verimli, en değerli toprakları. Milletimiz, mert, çalışkan, ihlâslı ve imanlı, kainatın efendisi tarafından övülmüş bir millet. Bu yüzden bu topraklarda var olduğumuzdan beri, imrenildik, kıskanıldık, fitne ve fesata maruz bırakıldık. Ne zaman gerçek potansiyelimizle ayağa kalktıysak, kendi enerjimizi sinerjimize katmaya başladıysak, hasis ve muhteris düşmanlarımız, bazen aşikar, bazen gizli hareket etmiş, emellerini gerçekleştirmek için her türlü kumpas ve kumpanyayı oynamışlardır. En kötüsü ve en üzücüsü de zaman zaman içimizden kendilerine yandaş bulmuş, kandırmış, kimi zaman manevi değerlerimizi, kimi zaman milli duygularımızı ve bu konudaki hassasiyetimizi kullanarak içimizden hainler türetmişlerdir? En akıllı gençlerimizi, en munis ve mütedeyyin, en vatansever insanımızı bazen subliminal yollarla, bazen kara propagandalarla; gamsız, umarsız, idealsiz, hatta ülkesine düşman bireyler haline getirmişlerdir? dedi.

 

Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Sevgili gençler, uyanık olmalıyız, çok okuyup çok çalışmalıyız, başkalarının aklını değil kendşi aklımızı kullanmalıyız. Çünkü ezeli düşmanlarımız, bitmeyen hain emelleriyle, menfur saldırılarıyla, ahlaksız işbirlikleri ve tuzaklarıyla,  envai çeşit yöntemleriyle düşmanlıklarına dünya var oldukça devam edeceklerdir? Nitekim,  Kurtuluş savaşımızın 96.  yılında, en hain ve en menfur ihaneti 15 temmuzda bir kez daha yaşadık ve gördük. Her türlü hakareti hak eden Fetö ve işbirlikçileri, yıllar yılı en gizli ve en sistematik yöntemlerle devletin en hayati organlarına nüfuz ederek beklemiş ve 15 temmuz gecesi ansızın, kuklası olduğu efendilerine teslim etmek üzere harekete geçmiş, acımasızca, hunharca gazi Meclisimize, silahsız insanımıza kendi uçaklarımızla ve silahlarımızla saldırarak 250 dağ yürekli vatanseverimizi şehit etmişlerdir. Görüyoruz ki, bu haçlı zihniyeti asla boş durmuyor. Görüyoruz ki, bizi en zayıf en naif noktamızdan vurmaya devam ediyorlar, devam edecekler? Bütün bu planlı, alçak ve hain saldırıların üstesinden birbirimize olan bağlılığımızla, kardeşliğimizle, inancımızla gelmişiz, gelmeye de devam edeceğiz...Sevgili gençler, bu ülke bizim kaderimiz? Dünya var oldukça bu topraklarda bizim bayrağımız dalgalanacak, bizim dilimiz konuşulacak? Bu vatan, kainatın efendisi sevgili peygamberimizin övdüğü kutlu bir ecdadın yadigarı, emanetidir. Ecdadımızın mübarek kanlarıyla imzalayıp al bayrağıyla, ve ezanlarıyla mühürlediği bu emaneti, canımız pahasına korumak, yeminimiz ve ülkümüz olmalıdır? Sevgili gençler, bu günü sizlere bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, çok çalışmanızı, çok inanmanızı, birbirinize ve kendinize güvenmenizi bekliyor sizden.  Ve sitayişle, övgüyle ve gururla diyor ki: ?Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!´ Bu gün, 19 Mayıs? Türk´ün, kazandığı zaferlerle dünyayı hayrete düşürdüğü o mucizenin ilk adımının 99. yıldönümü? Yüce Türk Milletine kutlu olsun?Bugün, Mustafa Kemali ve İstiklal Harbinde onunla kader birliği yapıp ?ya istiklâl ya ölüm!? diyerek ölüme koşan, son günlerde yine ülkemizin birliği, dirliği ve huzuru için göz kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şâd olsun.?.

Konuşmaların ardından İnegöl Spor Lisesi Öğrencisi Volkan Can Çetin öğrencilerle birlikte hep bir ağızdan gençliğe hitabeyi okudu. İlgenur Serap Babür´ün 19 Mayıs şiirinin ardından İnegöl Spor Lisesi öğrencileri sportif gösteri yaptılar. Gençlerin nefes kesen gösterileri büyük alkış oldu.

Tören gençlik haftası kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve spor yarışmalarında derece alan öğrenciler ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00