www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

19 Mayıs´a Özel Gece

19 Mayıs´a Özel Gece

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına özel düzenlenen gecede İnegöl Belediyesi´nin tüm koroları sahne aldı.

Atatrük Anıtı önünde düzenlenen programa ilçe kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Gülhan Şahin, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Teşkilatı mensupları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

İnegöl´ün tüm güzelliklerinin sergilendiği gecede İnegöl Belediyesi Türk Müziği çatısı altındaki tüm korolar aynı sahnede yer aldı. Programda Şef Diler Yalaza yönetiminde Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Yücel Düzel yönetiminde Türk Halk Müziği Korosu, Şef Rıdvan Sayın yönetiminde Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Şef Cem Taşkıner yönetiminde Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu ve İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu sahne aldı.

Unutulmaz bir gecenin yaşandığı tüm korolar ve halk dansları özel programında İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan´ın okuduğu şiir izleyenler tarafından büyük alkış aldı. İzleyenleri duygulandıran şiir sonrası tüm korolar, Türk Halk Müziği Büyükler şefi Yücel Düzel´in yönetiminde birbirinden güzel türküler seslendirdi. ?Beyaz Geyme?, ?Garip Bir Kuştu?, ?Bitlis´in Önü? ve Gel Gülüm Gel Canım adlı türkülere izleyenler de eşlik etti. Program da ayrıca şef Diler Yalaza yönetiminde Rıdvan Sayın, ?Karadır Bu Bahtım? ve ?Kesik Çayır? türkülerini, Cem Taşkıner, ?Sonbahar Vurgunu? ve ?Unuturum Diye Yorma? eserlerini ve son olarak Yücel Düzel de ?Cahildim Dünya?nın ve ?Hep Sen mi Ağladın? türkülerini seslendirdiler.

Programda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Öncelikle böylesi anlamlı bir günde belediyemizin tüm koroları ve halk dansları ekibinin gösterilerini sunacağı gecemize teşrif eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. İnegöl´ün tüm güzelliklerini bu akşam görüyoruz. Belediye bünyesinde çalışmalarına devam eden çok değerli korolarımız var. Türk Sanat Müziği koromuz, Halk Müziği koromuz, Erkekler Tasavvuf Müziği Koromuz ve Türk Halk Müziği Gençlik Koromuz bizlere çok güzel bir gece yaşattılar. Ayrıca bu gece burada olmayan Kadınlar Tasavvuf Müziği Koromuz ile Çocuk Koromuz da güzel çalışmalara imza atıyor. Tabi ki Halk Dansları Ekibimizi de burada saymamız gerekiyor. Birazdan da bizlere güzel bir gösteri sunacaklar? şeklinde konuştu.

?HER DEFASINDA GİYDİRİLMEK İSTENEN ESARET GÖMLEĞİNİ YIRTIP ATTIK?

İlçe Kaymakamı Ali Akça ise, ?Böylesi güzel bir gecede sizlerle birlikteyiz. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün 19 Mayıs. Bundan 98 yıl önce başlatılan o kutlu yürüyüş, 19 Mayıs 1919´da yakılan meşale neticesinde yürütülen onurlu mücadele bu aziz millete bu asil millete cumhuriyet idaresini hediye etmiştir. Aradan 98 yıl geçti. Bu 98 yıl içerisinde gerek iç ve gerek dış mihraklar bu asil millete birçok kez esaret gömleği giydirmeye çalışmıştır. Ama her defasında bu asil millet kendisine giydirilmeye çalışılan esaret gömleğini yırtıp atmıştır. En son örneğini hep beraber yaşadık.15 Temmuz hain kalkışmasında bu asil millet onurlu duruşunu bağımsızlığına özgürlüğüne meftun olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Ben belediye başkanımıza konuşmasındaki birlik ve beraberlik vurgusundan dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımızın kullandığı bir ifade var ki çok güzel. Biz hep beraber güzeliz. Çok yerinde bir ifade. Kendisini yürekten kutluyorum. Son olarak böyle güzel bir geceyi bizlere yaşatan değerli ses ve saz sanatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyor, ilçe emniyet müdürümüze okuduğu muhteşem şiir için de teşekkürlerimi sunuyor, nice 19 Mayıslarda buluşma temennisiyle, hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum.

Konuşmaların ardından koro şefleri sahneye çıkarak birbirine bağlı eserler seslendirdi. ?Dam Üstünde Çül Serer?, ?Kalenin Burcu? eserlerinden sonra şefler birlikte ?Yayla Çiçeğimsin Balım Yuvarlanda Gel Bana, Gelinimsin kızmışında Vurulacağım Sana? adlı İnegöl Türküsünü, İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu eşliğinde seslendirdiler. Program Halk Dansları Topluluğunun sahnelediği oyun havası ile son buldu.

İnegöl Belediyesi´nin düzenlemiş olduğu bu dev gösteri izleyenler tarafından büyük bir beğeni ile izlenirken, program sonunda İlçe Kaymakamı Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere tüm protokol üyeleri sahneye çıkarak böylesi unutulmaz bir geceye imza atan tüm koro şeflerini, ses ve saz sanatçıları ile halk dansları ekibi üyelerini tek tek kutladılar.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87