19 Mayıs Gerginliği

19 Mayıs Gerginliği

Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve İşçi Partisi 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına yasal olmamasına rağmen çelenk bıraktı. Emniyet mensuplarının uyarılarını dikkate almayan CHP, ADD ve İşçi Partililer saygı d

19 Mayıs kutlamalarında gerginlik yaşandı. Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyen CHP, ADD ve İşçi Parti’sinin temsilcileri emniyet ekiplerince engellendi.

 

Anıt önünde düzenlenen kutlama programına partililer ile birlikte gelen CHP İlçe Başkanı Turan Neşe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Gümüş’ün anıta çelenk koymasının ardından anıta çelenk koymak istedi ancak Neşe’nin bu isteği Emniyet ekiplerince engellendi.

 

Kutlamalar kapsamında okunan İstiklal Marşı esnasında CHP İlçe Örgütü, Atatürk Düşünce Derneği ve İşçi Partisi ile birlikte anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Anıta çelenk bırakan CHP İlçe Örgütü, Atatürk Düşünce Derneği ve İşçi Partisi daha sonra anıt önünden ayrılırken, kutlamalar kaldığı yerden devam etti. törenin ardından CHP, ADD ve İşçi Partisi’nin çelenkleri emniyet mensupları tarafından anıt önünden kaldırıldı.

 

Yaşanan olayların ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Turan Neşe, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını 5 Mayıs günü 28283 sayılı sıradan bir yönetmelikle iptal edilerek, bayramlarımızı halkımızın ve gençlerimizin özgürce kutlayabilmesinin önüne geçilmiştir. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak kabul etmemiz mümkün değil. Burada bize hizmet veren değerli polislerimizin mağdur olmaması adına, büyük bir olgunlukla, gençlerimizle cumhuriyet değerlerine bağlı İnegöl halkı ile birlikte anıt önüne çelengimizi koyduk. Bunda hiç kimseyi rahatsız edecek bir şey yok.” dedi.  

 

‘Kimse Cumhuriyetin değerlerinden rahatsız olmamalı’ diyen Neşe, “Bu ülkede özgürce yaşayabiliyorsak bunu Atatürk’e borçluyuz. Bize emanet edilen gençlerle cumhuriyete sahip çıkacak ve yaşatacağız. TBMM çok sıradan bir yönetmelikle by-pass edilemez. Bizim bayramlarımız TBMM’de yasalarla kurulmuştur. Yönetmelikler yasaların üzerinde olamaz. Bizde bu anlamda gençlerimizle bayramımızı kutluyor ve bugünden sonra halkımızın şunu bilmesini istiyoruz; mahkeme kapısı kadıya mülk değildir. Hükümetler devrilir gider, Cumhuriyet kalır ve biz bayramları yaşarız.” diye konuştu.  



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00