www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

1. MESLEK TANITIM FUARI AÇILDI

1. MESLEK TANITIM FUARI AÇILDI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde organize edilen 1. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı gerçekleştirilen tören ile açıldı. Fuara katılan 11. ve 12. sınıf öğrencileri, meslek ve üniversiteler hakkında bilgi sahibi olacaklar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 1. Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı, dün saat 10.00'da MODEF Fuar Alanı'nda açıldı. Programın açılış törenine, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

EĞİTİMİN TÜM SÜREÇLERİ KALİTELİ HALE GETİRİLMELİ

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Ülkemizin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişmesini sağlayabilmesi, küresel rekabette yerini alabilmesi, eğitime ayrılan kaynakları daha verimli ve etkin kullanabilmesi için temel dayanak noktası eğitim sisteminin tüm süreçlerinin kaliteye dayalı hale getirilmesidir. Türkiye'nin nitelikli insan gücü ihtiyacı düşünüldüğünde, akademik ve meslekî eğitimin kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak geliştirilecek stratejiler ve politikalar büyük önem kazanmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmelerin etkisi bütün sektörlerde ve hayatın her alanında hissedilmekle birlikte değişimin en çok etkilediği alanların başında eğitim gelmektedir. Hızla değişen teknolojik bilgi, üretim yöntemleri ve iş hayatındaki gelişmelere paralel dinamik bir yapı sergileyen akademik, meslekî ve teknik eğitimin önemi ise tüm dünyada giderek artmaktadır. Bu dinamik yapı; sürekli kendini yenileyen bir eğitim sistemini, teknolojik altyapı yatırımlarının güçlendirilmesini, dünyadaki gelişmelerin yakından takip edilmesini ve özel sektörle yakın bir işbirliğini gerekli kılmaktadır. Bizlerin de temel önceliği akademik, meslekî ve teknik eğitimi yerel, ulusal ve uluslararası iş piyasalarının beklentilerine uygun yapılandırarak genç nüfusumuza gerekli bilgi, beceri ve yetkinliği kazandırmaktır” dedi.

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI YAŞANIYOR

Teknoloji, sanayi ve istihdam ortamının hızla geliştiği ülkemizde istihdam sektörünün ihtiyacı olan kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığını belirten Bilican, Bunun en büyük nedenlerinden birisi de bilinçsiz meslek ve üniversite tercihinden kaynaklandığı bir gerçektir. Çünkü üniversitede okuyan öğrencilerin yüzde 30-35 gibi çok önemli bir kısmı okuduğu bölümden memnun olmamakta ve tekrar üniversite sınavına girmektedir. Bu durum üniversiteye hazırlanan öğrencilerin üniversite ve meslekleri tanımadan, bilinçsiz tercih yaptığı gerçeğini ortaya koymaktadır. Bu gerçekten hareketle biz de 56 bin öğrenci ve 3 bin öğretmen mevcuduyla İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin çağın gerektirdiği şekilde daha iyi yetişmeleri adına hem akademik hem de sosyal kültürel faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı sağlamak için okullarımızın çabalarının yanı sıra biz de çeşitli seminerlerle destek veriyor, sosyal ve kültürel etkinliklerle de motive etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda; öğrencilerimizin üniversiteleri ve meslek kuruluşlarını daha yakından tanıma imkânı bulabilmeleri için 13-14 Mayıs 2015 tarihlerinde MODEF Fuar alanında 10 üniversite ve 10 meslek gurubunun katılımıyla, Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı gerçekleştirmekteyiz. Çünkü bazı okullarımız sınırlı sayıda öğrenciyi yakın üniversitelere götürerek tanıtım imkânı buluyor ama çoğunluk bu imkândan mahrum kalıyor. Üniversite sınavına katılacak öğrencilerimizin tamamına bu imkânı sunmak adına bu faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. İnegöl`de ilk defa gerçekleştirilen ve İnegöl'deki liselerimizin 11. ve 12. sınıflarında okuyan yaklaşık 6 bin civarında öğrencimizin katılmasını sağlayacağımız fuarımızda toplam 20 stant kurulmuştur. Fuarımız 13-14 tarihlerinde iki gün boyunca 09.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecektir. Öğrencilerimizin fuar alanına ulaşımı İnegöl Belediyesi ile öğrenci Taşıma Kooperatifi tarafından sağlanacaktır. Bütün okullarımızın ziyaret programı yapılmıştır. Okullarımız bu randevu programına göre öğrencilerin katılımını sağlayacaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bu fuarda azami derecede istifade etmesini temenni eder, fuarımıza katkı sağlayan Belediye Başkanımıza ve ekibine, MODEF yetkililerine, bu fuarın düzenlenmesi için başından beri emek veren şube müdürümüz Ali Doğru beye ve diğer sorumlu arkadaşlarıma ve katılımcı üniversiteler ile meslek kuruluşlarına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

MUTLAKA BİR HEDEF KOYUN

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşmasında, "Farklı liselerde okuyorsunuz, kafalarınız karışık. Henüz karar verememiş olanlarınız var. Ben ilkokulda din görevlisi olmak istiyordun, daha sonra öğretmen olmak istedim ama en sonunda mali müşavir oldum. Muhakkak kafanızda netleşmiş bazı şeyler vardır ama bunları biraz daha somut hale getirmek için bizzat buradan yakından görerek tanıma fırsatına erişebilirsiniz. İlk olduğu için bazı eksikler olabilir ama ilerleyen yıllarda daha iyi organizasyonlar olacaktır. 3'ü devlet üniversitesi olmak üzere 10 üniversite bu işe ilgi gösterdi. Sizlere tavsiyem kesinlikle şimdiden hedefinizi koyun ve peşinden koşun. Üniversite okuyunca her şey hallolmuyor. Türkiye'de yaklaşık 200 üniversite ve milyonlarca üniversite öğrencisi var. Bazı bölümlerde kontenjanlar dolmuyor çünkü ihtiyaç yok. 2 yıllık, 4 yıllık, 5 yıllık okumanız önemli değil kendinizi yetiştirerek okuyun ve okuduğunuz bölümü yabancı dille destekleyin. Farklı üniversite stantlarımız var. İmkânlar artık çok üst düzeyde. İnşallah gönlünüzden geçen bölümü kazanıp, eğitiminizi gerçekleştirip o doğrultuda çalışırsınız. Türkiye genç bir nüfusa sahip. Ciddi iş gücüne ihtiyacınız var. Biraz farklı olabiliyorsanız, işinizle alakalı özellikli olabiliyorsanız çok şanslısınız, avantajlısınız. Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELER AYAĞINIZA GELDİ

Kaymakam Ali Akça ise, Sizlere baktığımda geleceğimizi, yarınlarımızı görüyorum. Yarınlarımızı şekillendirmek için elimizdeki tek araç eğitim. İlçemizde 56 bin öğrenci var, siz onlardan 1 tanesisiniz. Lise öğrencilerimiz 14 bin 500 civarında. Sizler üniversite sınavına gireceksiniz ve bir tercih yaparsanız. Geleceğinizi şekillendirmede, meslek seçiminizde önemli olan iyi bir üniversiteye gitmek istiyorsunuz ve okullarınız zaman zaman sizleri üniversitelere götürür. Şuan düzenlediğimiz fuarda üniversiteler sizlerin ayağınıza geldi. Milli Eğitim idarecilerimiz ve belediyemiz, üniversiteleri İnegöl'e davet edip bir fuar düzenleyelim, öğrencilerimiz gezerek tercihlerinde yol gösterelim demişler. Güzel yapmışlar. İyi bir düşünceyle bunu sizlere getirdiler. İnşallah üniversite sınavına girecek arkadaşlarımız başarılı olurlar. Fuarda emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından kurdele kesim töreni gerçekleştirilerek stantlar gezildi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29