2 BİN FİRMAYA GIDA DENETİMİ

2 BİN FİRMAYA GIDA DENETİMİ

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 5996 Sayılı Kanun çerçevesinde 915 firmanın denetlendiğini, bu sayının yılsonuna kadar 2 bin 40´a ulaşacağını söyledi.

 

Müdür Doğru, şu ana kadar 12 firma ile ilgili cezai işlem uyguladıklarını belirterek denetimlerinin ardından kalitenin arttığını aktardı.

 

915 DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, ?5996 Sayılı Kanun´a göre ilçe müdürlüğümüz rutin gıda denetimlerine yoğun bir şekilde devam diyor. Şu anda özellikle yılsonu itibari olması dolayısıyla İnegöl´deki gıda üreten, tüketen satış yerleri olmak üzere ekiplerimiz denetim hizmetlerini gerçekleştiriyorlar. İnegöl´ümüzdeki firmalarda bunu yakından takip ediyor zaten. Şu ana kadar biz İnegöl´de 915 adet denetim gerçekleştirdik. Yılsonun kadar toplamda 2 bin 40 adet denetim gerçekleştirmiş olacağız? dedi.

 

1200 İLE 16 BİN TL ARASI CEZA

Denetimlerin Cumartesi günleri de devam edeceğini aktaran Doğru, ?Aşağı yukarı 6 ekip ile denetimler devam ediyor. Dolayısıyla bizler gıda üreten, 5996 Sayılı Kanun ukdesine giren her şeyi denetimden geçiriyoruz. İnegöl´de şu ana kadar yapılan denetimlerde kanuna aykırı hareket eden üretim yerlerine yaklaşık 16 bin TL civarında bir rakam ve bin 200 lira arasında cezai işlem uyguladık. Toplam 12 firmayı da bu konuda bilgilendirdik. Bu işlemlerin yapılması sağlığın ön planda olması içindir. Her zaman söylüyoruz gıda sağlığı çok önemlidir. Dolayısıyla tüketicilerimiz herhangi bir problem gördüklerinde ihbar hattını arayabilirler? şeklinde konuştu.

 

İKAZLARDA BULUNULUYOR

Doğru, ?Sonuçta bizler rutin denetimlerimizin yanında, ihbar denetimlerini de yapıyoruz. Dolayısıyla hizmet anlamında yapılan denetimlerin ardından belirli bir kaliteleşme oldu. Denetimlerin bu konuda çok faydası oldu. Biz cezadan ziyade ikazlarda da bulunuyoruz. İnegöl´de şu ana kadar tarafsız ve objektif olarak elimizden geldiği kadar denetimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan şikâyet ettikleri veya şüphelendikleri bir şey varsa hemen ekiplerimiz harekete geçiyor? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07